Αλμερία – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Πρεμιέρα με ανατροπή πρωταθλήτριας (vid)

bet365

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ από πολύ νωρίς κόντρα στη νεοφώτιστη Αλμερία, αλλά έφτασε σε ανατροπή και εκτός έδρας νίκη στη πρεμιέρα της La Liga (2-1), χάρη σε γκολ των Λούκας Βάθκεθ και Νταβίντ Αλάμπα, ο οποίος σκόραρε στη πρώτη του επαφή με την μπάλα.

Για ένα ημίχρονο, η Ρεάλ Μαδρίτης τα βρήκε σκούρα κόντρα στη νεοφώτιστη Αλμερία, η οποία προηγήθηκε πολύ νωρίς στο σκορ (6’) και για πάνω από μια ώρα παιχνιδιού άντεξε τις επιθέσεις κατά κύματα της Βασίλισσας. Η (τεράστια) διαφορά ποιότητας της πρωταθλήτριας Ισπανίας και Ευρώπης, όμως, έφερε εντέλει την ανατροπή και το ξεκίνημα με το δεξί των Μαδριλένων (2-1), στην προσπάθεια υπεράσπισης των σκήπτρων τους (και) στη La Liga.

Ο Ρούμπι ξεκίνησε με ό, τι καλύτερο διαθέτει ενώ ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τους Ντάνι Καρβαχάλ και Ροντρίγκο λόγω τραυματισμού, έκανε μερικό ροτέισον, αφήνοντας εκτός ενδεκάδας Έντερ Μιλιτάο, Νταβίντ Αλάμπα, Καζεμίρο και Λούκα Μόντριτς. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ρεάλ ξεκίνησε με τέσσερις Γάλλους στην ενδεκάδα της (Μεντί, Καμαβινγκά, Τσουαμενί και Μπενζεμά).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά με στόχο να αιφνιδιάσουν τους φιλοξενούμενους και τα κατάφεραν μόλις στο έκτο λεπτό. Ο Ίνιγο Εγουάρας βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Λαρζί Ραμαζάνι στον κενό χώρο, ο Βέλγος ξέφυγε από την άμυνα με την ταχύτητά του, ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έσπασε άθελά του το οφσάιντ και ο εξτρέμ της Αλμερία νίκησε με συρτό σουτ τον Τιμπό Κουρτουά, ανοίγοντας το σκορ (6’).

Η Βασίλισσα προσπάθησε να συνέλθει από το σοκ και παραλίγο να τα καταφέρει άμεσα, με τον Φερνάντο να αποκρούει εξαιρετικά σουτ του Φεδερίκο Βαλβέρδε, ο οποίος απείλησε ξανά την εστία της Αλμερία λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

Μετά το 1-0 του Ραμαζάνι, η Ρεάλ έκλεισε κατά διαστήματα την Αλμερία στα καρέ της, κέρδισε δώδεκα (!) κόρνερ (αριθμός ρεκόρ για ένα ημίχρονο για τη Βασίλισσα), έχασε ευκαιρίες με Καρίμ Μπενζεμά (δις), Βινίσιους Ζούνιορ και Ρούντιγκερ, ενώ της ακυρώθηκε γκολ του Λούκας Βάθκεθ για (οριακό) οφσάιντ.

Οι Ανδαλουσιανοί άντεξαν όπως μπόρεσαν την πίεση των Μαδριλένων και, μάλιστα, έχασαν σε μια κόντρα μια σημαντική ευκαιρία για το 2-0, με το σουτ του Ουμάρ Σαντίκ να φεύγει ελάχιστα άουτ πάνω από την εστία του Κουρτουά.

Ο Λούκας έδωσε τη λύση

Στην ανάπαυλα, ο Αντσελότι έβγαλε τον Καμαβινγκά και έβαλε στη θέση του τον σαφώς πιο επιδραστικό Μόντριτς, με τη Ρεάλ να αγγίζει ξανά το γκολ με το «καλημέρα», σε σέντρα – σουτ του Βινίσιους που σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Φερνάντο.

Η Ρεάλ έκανε επιθέσεις κατά κύματα, αλλά και η Αλμερία δεν είχε κλειστεί στο καβούκι της, ψάχνοντας διαρκώς την κόντρα με πρωταγωνιστές τους Ραμαζάνι – Σαντίκ, οι οποίοι μπορούν να κάνουν… όργια φέτος ως δίδυμο, αν και ο δεύτερος ενδέχεται να πωληθεί μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Ο Μπενζεμά έχανε την μια ευκαιρία πίσω από την άλλη κόντρα στον εκπληκτικό Φερνάντο, ο Αντσελότι έριξε και τον Εντέν Αζάρ (αντί του Ορελιέν Τσουαμενί), ρισκάροντας με τον Τόνι Κρόος ως αμυντικό χαφ και, εντέλει, η πίεση απέδωσε καρπούς.

Φάση διαρκείας στα καρέ της Αλμερία με Βινίσιους και Μπενζεμά να μην καταφέρνουν να βρουν στόχο, κάτι που έκανε ερχόμενος από πίσω ο πάντα πολύτιμος Λούκας Βάθκεθ, ο οποίος παίζει όπου τον χρειάζεται η ομάδα του (61’).

Ο Αλάμπα σκόραρε με τη πρώτη του επαφή!

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, ο Ρούμπι άλλαξε και τους δύο επιθετικούς του (Ντιέγκο Σόουζα και Λάθο αντί Σαντίκ και Ραμαζάνι), ενώ ο Αντσελότι απάντησε με μια αλλαγή που αποδείχθηκε «χρυσή» λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της.

Ο Νταβίντ Αλάμπα, περί ου ο λόγος, πήρε την θέση του (αρνητικού) Φερλάν Μεντί, την ώρα που η ομάδα του είχε κερδίσει φάουλ με τον Μόντριτς έξω από την περιοχή, σε πολύ καλή θέση. Και, αναλαμβάνοντας την εκτέλεση, ο Αυστριακός έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και από εκεί στο βάθος της εστίας με την πρώτη του επαφή, ολοκληρώνοντας την μαδριλένικη ανατροπή (75’).

Παρά την διπλή «σφαλιάρα», η Αλμερία δεν τα έβαλε κάτω και έψαξε την ισοφάριση με σουτ των Πορτίγιο και Κούρο Σάντσεθ, με τον Κουρτουά να κρατάει σταθερά το προβάδισμα και, εντέλει, τη νίκη για τους πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι άγγιξαν το 3-1 σε σουτ του Λούκας που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Φερνάντο, βγάζοντας στη συνέχεια με το πόδι το… παραλίγο αυτογκόλ του Ντιέγκο Σόουζα.

Αλμερία (Ρούμπι): Φερνάντο – Τσούμι, Καΐκι (81’ Σόλα), Ροντρίγκο Έλι, Μπάμπιτς, Ακιέμε – Σαμού, Εγουάρας (81’ Πορτίγιο), Ρομπερτόνε (57’ Κούρο Σάντσεθ) – Ραμαζάνι (71’ Λάθο), Σαντίκ (71’ Ντιέγκο Σόουζα).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Λούκας Βάθκεθ, Νάτσο, Ρούντιγκερ, Μεντί (74’ Αλάμπα) – Τσουαμενί (58’ Αζάρ), Κρόος (83’ Καζεμίρο), Καμαβινγκά (46’ Μόντριτς) – Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους (83’ Ντάνι Θεμπάγιος).

Ο Κούμπο «καθάρισε» για τη Σοσιεδάδ

Στη Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να μην του δόθηκε ποτέ μια ευκαιρία, όμως στη Σοσιεδάδ κατάφερε να κάνει τη διαφορά με το καλημέρα. Ο Τακεφούσα Κούμπο πέτυχε το καθοριστικό γκολ στο ντεμπούτο του απέναντι στην Κάντιθ (0-1) και χάρισε το τρίποντο στους Βάσκους που ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στη φετινή σεζόν. Το γκολ του Ιάπωνα σημειώθηκε στο 24΄, με τους φιλοξενούμενους από εκεί και ύστερα να προστατεύουν με επιτυχία το προβάδισμά τους και να δραπετεύουν με το διπλό.

Αλύγιστη η Βαλένθια στην πρεμιέρα

Ακόμα κι αν αγωνιζόταν με δέκα για σχεδόν ένα ημίχρονο, η Βαλένθια τελικά κατάφερε να επιβληθεί της νεοφώτιστης Τζιρόνα με 1-0 και να πάρει τους τρεις βαθμούς. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Σολέρ από το σημείο του πέναλτι (45΄1΄), με την αποβολή του Κομέρτ στο 52΄ωστόσο να δυσκολεύει τα πράγματα για τις Νυχτερίδες. Ακόμα και με δέκα παίκτες πάντως, η Βαλένθια διατήρησε το υπέρ της προβάδισμα και ξεκίνησε ιδανικά τη νέα σεζόν.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα