Λαπόρτα: «Το κεφάλαιο "Μέσι" στην Μπαρτσελόνα δεν τελείωσε»

Λαπόρτα: «Το κεφάλαιο "Μέσι" στην Μπαρτσελόνα δεν τελείωσε»

Newsroom
Λαπόρτα: «Το κεφάλαιο "Μέσι" στην Μπαρτσελόνα δεν τελείωσε»

bet365

Ενώ η Μπάρτσα επικρατούσε της Ρεάλ Μαδρίτης στο Λας Βέγκας στο πλαίσιο της περιοδείας της, ο πρόεδρός της Τζουάν Λαπόρτα έκανε ένα τηλεφώνημα στον Λιονέλ Μέσι!

H αποχώρηση του Λέο Μέσι από την Μπαρτσελόνα με προορισμό την Παρί Σεν Ζερμέν ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σοκ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Για τον πρόεδρο των Καταλανών, Τζουάν Λαπόρτα, η απουσία του Αργεντινού αστέρα εξακολουθεί να... αμβλύνει τα θεμέλια που έχτισε η ομάδα των Μπλαουγκράνα γύρω από τον παίκτη. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι ελπίδες του για επιστροφή παραμένουν. Τουλάχιστον έτσι τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ESPN το βράδυ πριν η ομάδα του επικρατήσει στο Λας Βέγκας επί της Ρεάλ Μαδρίτης (1-0).

«Ο Μέσι ήταν τα πάντα, για τη Μπάρτσα ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία, ο πιο αποτελεσματικός, συγκρίσιμος μόνο με τον Γιόχαν Κρόιφ», τόνισε ο Λαπόρτα πριν από τον ισπανικό «εμφύλιο». «Αλλά έπρεπε να συμβεί μια μέρα, έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση ως συνέπεια της κληρονομιάς που είχαμε, ο σύλλογος είναι πάνω από παίκτες και προπονητές, αλλά νομίζω, εύχομαι το κεφάλαιο Μέσι δεν έχει τελειώσει ακόμα στην Μπάρτσα και νομίζω ότι είναι δική μας ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι αυτό το ανοιχτό κεφάλαιο, το οποίο δεν έχει κλείσει ακόμη, θα έχει μια καλή στιγμή κατά την οποία μπορεί να γίνει όπως θα έπρεπε και, επιπλέον, θα έχει ένα πολύ πιο υπέροχο τέλος από αυτό ήταν».

Να αναφέρουμε βέβαια εδώ πως ο Pulga δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2023 και εξετάζεται η επέκταση της συνεργασίας του με την Παρί.

Σύμφωνα με τον επιεκφαλής της Μπάρτσα, η αποχώρηση του Μέσι το καλοκαίρι του 2021 υποκινήθηκε από τον προκάτοχό του, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, ο οποίος ήταν ένοχος ότι έριξε στα... βράχια τα οικονομικά της Μπάρτσα. Σύμφωνα με τον Λαπόρτα τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διοίκηση του Μπαρτομέου σχεδόν εξαφάνισαν τον σύλλογο και περιόρισαν όλα τα μονοπάτια, γεγονός που τον οδήγησε να πάρει τη σκληρή απόφαση να αποχωριστεί τον Λιονέλ Μέσι, γνωρίζοντας ότι θα έχανε τον καλύτερο παίκτη του και ένα «είδωλο» όπως τον χαρακτηρίζει ο ίδιος.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα