Αυτοί που είπαν νωρίς το «αντίο»

Αυτοί που είπαν νωρίς το «αντίο»

Αυτοί που είπαν νωρίς το «αντίο»

bet365

Με αφορμή την αποχώρηση του Τζακ Γουίλσιρ από την ενεργό δράση σε ηλικία μόλις 30 ετών, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που «κρέμασαν» τα παπούτσια τους σε μικρή ηλικία.

Ζιστ Φοντέν: Μπορεί στην εποχή του τα ιατρικά μέσα να μην ήταν τόσο εξελιγμένα, ώστε ένας ποδοσφαιριστής να αγωνίζεται για πολλά χρόνια, όμως ο Γάλλος... το παράκανε. Το 1962, όταν ο ίδιος δεν είχε καν κλείσει τα 29 του χρόνια, αποφάσισε να «κρεμάσει» τα παπούτσια του, εξαιτίας των συνεχόμενων τραυματισμών. Ωστόσο, παρά τη μικρή σε διάρκεια καριέρα του, ο Φοντέν έμεινε στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Τα 13 γκολ που σημείωσε στο Μουντιάλ του 1958 με την εθνική Γαλλίας είναι μια επίδοση που δεν την έχει πλησιάσει κανείς μέχρι σήμερα σε μία μόνο διοργάνωση. Και ούτε προβλέπεται να γίνει για πολλά χρόνια ακόμα.

fon

Μάρκο Φαν Μπάστεν: Μπορεί να μη βρίσκεται καν στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων σκόρερ της εθνικής Ολλανδίας, όμως κατά κοινή ομολογία αποτελεί τον κορυφαίο Ολλανδό επιθετικό όλων των εποχών και έναν εκ των κορυφαίων σε παγκόσμιο επίπεδο. Σχεδόν μόνος του χάρισε στους «οράνιε» το Euro 1988, ενώ σε συλλογικό επίπεδο, μαζί με τους συμπατριώτες του Γκούλιτ και Ράικαρντ, σάρωσαν τα πάντα με τη Μίλαν σε Ιταλία και Ευρώπη. Ωστόσο, σε πολύ μικρή ηλικία, η ατυχία του χτύπησε την πόρτα, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί άδοξα μια σπουδαία καριέρα. Ο Φαν Μπάστεν ουσιαστικά δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει ένα σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο, όσο κι αν το πάλεψε. Το τελευταίο του παιχνίδι ήταν το 1993, σε ηλικία μόλις 29 ετών. Δύο χρόνια αργότερα, καταβεβλημένος από τις αποτυχημένες προσπάθειες επιστροφής, είπε οριστικά το «αντίο».

bas

Μπρίαν Λάουντρουπ: Μαζί με τον αδερφό του, Μίκαελ, αποτελούν δύο από τους κορυφαίους Δανούς ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Ο Μπρίαν Λάουντρουπ ήταν πρωταγωνιστής στην κατάκτηση του Euro 1992 από την εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ τέσσερις φορές αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην πατρίδα του. Ο Δανός μεσοεπιθετικός ξεχώριζε για την απαράμιλλη τεχνική του κατάρτιση, όμως σωματικά ήταν επιρρεπής στους τραυματισμούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το 2000, σε ηλικία μόλις 31 ετών - και ενώ είχε αγωνιστεί σε μεγαθήρια όπως η Μπάγερν, η Μίλαν, η Τσέλσι και ο Άγιαξ (τελευταίος σταθμός στην καριέρα του) - να πει «αντίο» στους αγωνιστικούς χώρους.

lau

Ερίκ Καντονά: Ουσιαστικά στο «πικ» της καριέρας του, ο Γάλλος άσος αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Όσο ιδιόρρυθμος ήταν ο χαρακτήρας του εντός αγωνιστικού χώρου (με αποκορύφωμα το κλωτσιά σε οπαδό της Κρίσταλ Πάλας), τόσο περίεργος ήταν και ο λόγος της αποχώρησής του. Ο Καντονά δεν ήταν ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς, ωστόσο στο τέλος της σεζόν 1996-97, σε ηλικία 30 ετών, έκρινε πως ήταν η ώρα να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να ξεκινήσει μια άλλη καριέρα. Αυτή του ηθοποιού. Πριν «κρεμάσει» τα παπούτσια του, ο “King Eric” ήταν ο πρωταγωνιστής στην επιστροφή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου και μέχρι και σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο επιδραστικούς παίκτες στην ιστορία του συλλόγου.

can

Πάτρικ Κλάιφερτ: Όπως σε πολύ μικρή ηλικία έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης, έτσι σε εξίσου μικρή ηλικία αποχώρησε από την ενεργό δράση. Μόλις στα 18 του, το 1995, χάρισε το Champions League στον Άγιαξ και 13 χρόνια αργότερα είπε το μεγάλο «αντίο». Μια πραγματική μηχανή των γκολ, που μέχρι και σήμερα αποτελεί τον τέταρτο σκόρερ όλων των εποχών της εθνικής Ολλανδίας. Σε συλλογικό επίπεδο, η εξαετία (1998-2004) στην Μπαρτσελόνα αποτέλεσε το highlight στην καριέρα του, όμως στη συνέχεια άρχισε αγωνιστική πτώση για τον Κλάιφερτ. Κάθε σεζόν βρισκόταν σε διαφορετική (μικρομεσαία) ομάδα και χώρα, με τον ίδιο να αποχωρεί από την ενεργό δράση το 2008, μόλις στα 31 του. Με τελευταίο σταθμό τη γαλλική Λιλ.

klu

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα