Κάρλο Αντσελότι, ο πολυνίκης προπονητής του 21ου αιώνα

Κάρλο Αντσελότι, ο πολυνίκης προπονητής του 21ου αιώνα

Newsroom
Κάρλο Αντσελότι, ο πολυνίκης προπονητής του 21ου αιώνα

bet365

Με 618 συνολικά, ο Ιταλός κόουτς είναι ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες στον 21ο αιώνα, μπροστά από τους Βενγκέρ, Μουρίνιο, Γκουαρδιόλα.

Η σεζόν της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν παραμυθένια. Είχε ικανοποίηση, χαρά και δύο κούπες. Ο κοινός παρονομαστής είναι η επιτυχία. Και η επιτυχία προσωποποιείται στον προπονητή της Κάρλο Αντσελότι.

Ο Ιταλός κόουτς -θυμίζουμε- έγινε ο πρώτος που κέρδισε το Champions League τέσσερις φορές (ξεπερνώντας τον θρυλικό Μπομπ Πέισλι και τον Ζινεντίν Ζιντάν) και ο μόνος που έχει κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα.

Ωστόσο η σεζόν 2021-22 σηματοδότησε ακόμα ένα ορόσημο στην καριέρα του στους πάγκους. Ο Αντσελότι έγινε ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες στον 21ο αιώνα, στα κορυφαία πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία), τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τις διεθνείς.

Ξεκίνησε την εκστρατεία στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, μετά τις 588 νίκες που πέτυχε ο Αρσέν Βενγκέρ με την Άρσεναλ. Οι 39 νίκες που πέτυχε φέτος η Ρεάλ ανέτρεψαν τα δεδομένα.

Επιπλέον, το τρεμπλ που ολοκληρώθηκε με το Ισπανικό Σούπερ Καπ πρόσθεσε τους τίτλους 20, 21 και 22 στην προσωπική του βιτρίνα, ισοφαρίζοντας τον Ζοζέ Μουρίνιο στη δεύτερη θέση, πίσω μόνο από τα 31 του Γκουαρδιόλα.

Ο Πορτογάλος και ο Καταλανός, με 573 και 563 νίκες αντίστοιχα βρίσκονται στην τρίτη και την τέταρτη θέση, με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην πέμπτη θέση.

Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Γιούργκεν Κλοπ (454), Ράφα Μπενίτεθ (439), Ουνάι Έμερι (415), Μανουέλ Πελεγκρίνι (387) και Ντιέγκο Σιμεόνε (349). Το πιο λαμπρό top-10 του αιώνα.

Πρώτος σε ποσοστό νικών ο Γκουαρδιόλα

Σε ποσοστό νικών, ο Γκουαρδιόλα κυριαρχεί για άλλη μια φορά, με εξαιρετικό 74% (σε 759 αγώνες) μετά τις περιόδους του σε Μπάρτσα, Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι, ξεπερνώντας τους Φέργκιουσουν (64,9% σε 757), Μουρίνιο (62,1% σε 923) και Αντσελότι που με 60,4% σε 1023 ματς συμπληρώνει την τετράδα των προπονητών που καταφέρνει ποσοστό πάνω από 60%.

Ο Καρλίτο πέρασε τη μεγαλύτερη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας στον πάγκο της Μίλαν, την οποία διηύθυνε έως και σε 420 αγώνες. Περισσότερο από το διπλάσιο σε σύγκριση με τη Ρεάλ. Για αυτόν τον λόγο, αυτή η πορεία επιβεβαίωσε ότι ο γάμος Αντσελότι-Μαδρίτη είναι συνώνυμος της επιτυχίας.

Με τους ροσονέρι είχε οκτώ τίτλους σε ισάριθμες σεζόν. Στο Paseo de la Castellana, επτά (δύο Champions League, ένα League, ένα Super Cup Ισπανίας, ένα Ευρωπαϊκό Κύπελλο, ένα Copa del Rey και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων) σε τρία χρόνια (2013-14, 2014-15 και 2021-22 ).

Ως κερασάκι στην τούρτα, το 73,1% των νικών που έχει ο Αντσελότι ως προπονητής της «βασίλισσας» (μόνο ο Πελεγκρίνι και το 75% που υπέγραψε το 2009-10 είναι μπροστά) είναι το καλύτερο ποσοστό του σε όλους τους πάγκους όπου έχει καθίσει.

Ο Αντσελότι κερδίζει περισσότερα από τον καθένα αυτόν τον αιώνα και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το άλλο του μισό.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα