Τέμπας: «Χάρη στις οικονομικές συμφωνίες, η Μπαρτσελόνα μπορεί να υπογράψει τους Λεβαντόφσκι, Κουντέ και Μπερνάντο Σίλβα»

Νίκος Κικίδης
Τέμπας: «Χάρη στις οικονομικές συμφωνίες, η Μπαρτσελόνα μπορεί να υπογράψει τους Λεβαντόφσκι, Κουντέ και Μπερνάντο Σίλβα»

bet365

Η πώληση των εμπορικών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων άναψε το πράσινο φως για μεταγραφές στη Μπαρτσελόνα, με τον πρόεδρο της La Liga να επιβεβαιώνει πως οι Καταλανοί μπορούν πλέον να κινηθούν δυναμικά στο θερινό παζάρι!

Η Μπαρτσελόνα προέβη σε μια ιστορική απόφαση την προηγούμενη εβδομάδα, ανάβοντας το πράσινο φως για την πώληση σημαντικού μέρους των εμπορικών και τηλεοπτικών της δικαιωμάτων προκειμένου να αποκτήσει άμεσα... ρευστό στα ταμεία.

Και μπορεί σε βάθος χρόνου το αντίκτυπο των συγκεκριμένων κινήσεων να παραμένει ερωτηματικό, όμως βραχυπρόθεσμα είναι δεδομένο πως θα βοηθήσει τους Καταλανούς να πραγματοποιήσουν μερικές απαραίτητες μεταγραφικές προσθήκες.

Τη νέα πραγματικότητα μάλιστα στο «Καμπ Νόου» επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέ Τέμπας! Ερωτηθείς κατά την παρουσία του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Cope» για το αν η Μπαρτσελόνα μπορεί πλέον να υπογράψει παίκτες όπως οι Λεβαντόφσκι, Κουντέ και Μπερνάντο Σίλβα, ο Ισπανός απάντησε καταφατικά - υπό την προϋπόθεση βέβαια πως οι συμφωνίες που έκλεισε η Μπάρτσα μπορούν πράγματι να τις αποφέρουν ένα ποσό κοντά στα 700 εκατομμύρια ευρώ.

«Οι προτάσεις εγκρίθηκαν από τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου και τώρα πλέον πρέπει να μπουν σε εφαρμογή. Να συγκεντρώσουν δηλαδή τους οικονομικούς πόρους μετά την πώληση των τηλεοπτικών και εμπορικών δικαιωμάτων τους.

Γνωρίζουν πολύ καλά τα νούμερα και αν αυτές οι συμφωνίες παράγουν πράγματι αυτή την οικονομική ποσότητα, τότε θα μπορούν να υπογράψουν αυτούς τους παίκτες και μερικούς ακόμη» ήταν τα λόγια του προέδρου της La Liga, ο οποίος στη συνέχεια επιτέθηκε για ακόμα μια φορά στον πρόεδρο της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί.

Με αφορμή τα λόγια του Καταριανού πως η Ρεάλ προσέφερε περισσότερα χρήματα στον Μπαπέ για να υπογράψει, ο Τέμπας πέρασε στην αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για ψέματα προερχόμενα από ομάδες που δεν υπακούν τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου.

«Αυτή είναι η θέση των νεόπλουτων που παρακάμπτουν τους κανονισμούς με τη δύναμη των χρημάτων τους. Δεν πιστεύει καν τα δικά του ψέματα και γνωρίζει πολύ καλά ότι η Ρεάλ δεν διέθεσε περισσότερα χρήματα για τον Μπαπέ. Είναι δύσκολο να λες τόσα ψέματα, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη βιωσιμότητα στο ποδόσφαιρο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα