Αυτοί που χόρεψαν «σάμπα» στο Μπερναμπέου

Αυτοί που χόρεψαν «σάμπα» στο Μπερναμπέου

Αυτοί που χόρεψαν «σάμπα» στο Μπερναμπέου

bet365

Στα χνάρια των σπουδαίων Βραζιλιάνων, που έχουν φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης βαδίζει ο Βινίσιους και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τους πέντε συμπατριώτες του 21χρονου άσου, με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στη «βασίλισσα».

Ρονάλντο: Το «φαινόμενο» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου δε θα μπορούσε να μην αποτελεί μέλος των “galacticos” του Φλορεντίνο Πέρεθ. Λίγο μετά την κατάκτηση του Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον ίδιο με την εθνική Βραζιλίας, έγινε ο «γάμος» των δύο πλευρών. Το 2002, ο Ρονάλντο πάτησε το πόδι του στο Μπερναμπέου, ακολουθώντας τους Φίγκο και Ζιντάν, που το είχαν κάνει τα προηγούμενα καλοκαίρια. Τα 46 εκατομμύρια ευρώ, που δαπάνησε η Ρεάλ για να τον αποκτήσει από την Ίντερ, μπορεί να μη μετουσιώθηκαν σε μεγάλες επιτυχίες και πολλούς τίτλους, όμως ο Βραζιλιάνος έδειξε πως κατέχει την τέχνη του σκοραρίσματος. Σε 177 συμμετοχές πέτυχε 104 γκολ, χαρίζοντας κάποιες μοναδικές στιγμές μαγείας στους φιλάθλους.

xon

Ρομπίνιο: Το μελλοντικό αντικαταστάτη του Ρονάλντο είδαν στο πρόσωπο του Ρομπίνιο οι ιθύνοντες της «βασίλισσας». Το 2005, το τότε “next big thing” του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου έκανε το μεγάλο ταξίδι από την πατρίδα του με προορισμό τη Μαδρίτη. Σε ηλικία μόλις 21 ετών, ο Ρομπίνιο πήρε το Νο10 στη φανέλα, με τις προσδοκίες για τον ίδιο να είναι τεράστιες. Μπορεί η εξέλιξή του να μην ήταν αυτή που άπαντες περίμεναν, όμως ο Βραζιλιάνος φορ είχε μεγάλη συνεισφορά στο παιχνίδι της «βασίλισσας» για τρία χρόνια. Όλες οι σεζόν του ήταν γεμάτες και στο διάστημα της παραμονής του στο Μπερναμπέου ήταν τρίτος σκόρερ της ομάδας, πίσω μόνο από τους Ραούλ και Φαν Νιστελρόι. Το 2008 αποχώρησε για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι, αφού νωρίτερα δεν είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του.

rob

Ρομπέρτο Κάρλος: Πιθανότατα είναι ο Βραζιλιάνος με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης και επίδραση στο παιχνίδι της, παρά τη θέση που αγωνιζόταν. Ο Ρομπέρτο Κάρλος αποτελεί – ίσως – το κορυφαίο αριστερό μπακ στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του το δυνατό σουτ. Ο Βραζιλιάνος αφίχθη το 1996 στο Μπερναμπέου, όπου έμεινε για έντεκα χρόνια ως ποδοσφαιριστής. Μέσα σε αυτό το διάστημα κατέκτησε όλους τους εγχώριους και διεθνείς τίτλους, συμπεριλαμβανομένων τριών Champions League (1998, 2000, 2002). Η έφεση που είχε στο σκοράρισμα αντικατοπτρίζεται και από τα νούμερά του, αφού σε 527 συμμετοχές σημείωσε 70 τέρματα με τη «βασίλισσα». Ένας αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος για αμυντικό.

rob

Μαρσέλο: Λίγο πριν αποχωρήσει ο Ρομπέρτο Κάρλος από το Μπερναμπέου, η διοίκηση της Ρεάλ είχε φροντίσει να αποκτήσει αντικαταστάτη για το αριστερό άκρο της άμυνας. Και μάλιστα, συμπατριώτη του. Τον Ιανουάριο του 2007, ο Μαρσέλο αφίχθη από τη Φλουμινένσε και σήμερα, 15 χρόνια μετά, εξακολουθεί να είναι κάτοικος Μπερναμπέου. Πλέον, έχει στην κατοχή του μία σειρά από σπουδαία ρεκόρ. Είναι ο Βραζιλιάνος με τις περισσότερες συμμετοχές (545), ενώ έχει κατακτήσει 24 τρόπαια με τη «βασίλισσα», τα περισσότερα από κάθε άλλον στην ιστορία του συλλόγου. Τα πιο σημαντικά, βέβαια, είναι τα τέσσερα Champions League, που έχει στην κατοχή του (2014, 2016, 2017, 2018) και σε λίγες ημέρες θα παλέψει για το πέμπτο. Μπορεί να μην είναι βασικός πια, όμως η επιρροή του στην ομάδα παραμένει τεράστια, απολαμβάνοντας το σεβασμό του Κάρλο Αντσελότι.

mar

Κασεμίρο: Ένας ακόμη εν ενεργεία Βραζιλιάνος άσος της Ρεάλ, με τεράστια συνεισφορά στις επιτυχίες του συλλόγου τα τελευταία χρόνια. Και να σκεφτεί κανείς, πως όταν αποκτήθηκε το 2013 από τη Σάο Πάολο, δεν εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα οι ικανότητές του. Μέχρι και δανεικός παραχωρήθηκε στην Πόρτο, με τα δεδομένα για τον ίδιο να αλλάζουν, μετά την έλευση του Ζινεντίν Ζιντάν στην τεχνική ηγεσία. Ο Γάλλος έχτισε τη μεσοαμυντική γραμμή της «βασίλισσας» γύρω από τον Κασεμίρο, ο οποίος μέχρι σήμερα αποτελεί τον «κυματοθραύστη» πριν την άμυνα και τον άνθρωπο που δίνει ελευθερία κινήσεων στους δημιουργικούς χαφ. Χωρίς τον Βραζιλιάνο αμυντικό μέσο, η Ρεάλ δείχνει ασύνδετη κάποιες φορές, αφού ο ίδιος αποτελεί αναπόσπαστο γρανάζι της ομάδας. Από τους πολλούς τίτλους που έχει κατακτήσει με τους Μαδριλένους, ξεχωρίζουν τα τρία σερί Champions League (2016, 2017, 2018) και φέτος «χτυπάει» το τέταρτο.

cas

 

LA LIGA Τελευταία Νέα