Ρεάλ-Σεβίλλη: Το ζευγάρι των ανατροπών

Ρεάλ-Σεβίλλη: Το ζευγάρι των ανατροπών

Ρεάλ-Σεβίλλη: Το ζευγάρι των ανατροπών

bet365

Η συνήθεια που έγινε λατρεία. Η «βασίλισσα» μετέτρεψε το 2-0 σε 2-3 στο Σάντσεθ Πιθχουάν και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κάποιες επικές ανατροπές που έχουν κάνει οι Μαδριλένοι απέναντι στους Ανδαλουσιανούς.

Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλλη 3-2 (ευρωπαϊκό super cup 2016)

Το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο εκείνης της σεζόν ήταν ισπανική υπόθεση, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να αντιμετωπίζει την κάτοχο του Europa League, στο Τροντχάιμ, σε ένα παιχνίδι, που έγινε... της ανατροπής. Το γρήγορο 1-0 υπέρ της Ρεάλ μετατράπηκε σε 1-2 για τη Σεβίλλη, με τους Ανδαλουσιανούς να κρατούν την κούπα στα χέρια τους μέχρι τις καθυστερήσεις. Κάπου εκεί τους... γλίστρησε, με τον Σέρχιο Ράμος – όπως είχε κάνει και στον τελικό του Champions League το 2014 – να ισοφαρίζει και να στέλνει το ματς στην παράταση. Εκεί, η ανατροπή ολοκληρώθηκε για τη «βασίλισσα», με τον Καρβαχάλ να γράφει το τελικό 3-2 στο 119’ και να χαρίζει το τρόπαιο στην ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν.

Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλλη 3-2 (La Liga 2009-10)

Στην πρώτη σεζόν του Κριστιάνο στο Μπερναμπέου, η Ρεάλ Μαδρίτης έδινε μάχη με την Μπαρτσελόνα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με τους «μπλαουγκράνα» να έχουν στραβοπατήσει λίγο νωρίτερα στην έδρα της Αλμερία, η «βασίλισσα» είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πιάσει κορυφή, με νίκη απέναντι στη Σεβίλλη. Ωστόσο, όλα έδειχναν να πηγαίνουν στραβά για την ομάδα του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνι, καθώς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι Ανδαλουσιανοί προηγήθηκαν με 0-2. Κάπου εκεί, γύρισε... ο διακόπτης για τη Ρεάλ. Ρονάλντο και Ράμος ισοφάρισαν σχετικά γρήγορα για τους γηπεδούχους, με την ανατροπή να ολοκληρώνεται στις καθυστερήσεις. «Λυτρωτής» ήταν ο Φαν Ντερ Φααρτ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-2 στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

van

Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλλη 4-2 (La Liga 1996-97)

Η «βασίλισσα» κάλπαζε προς την κατάκτηση του τίτλου εκείνη τη σεζόν, με την 34η αγωνιστική του πρωταθλήματος να αποδεικνύεται κομβική για τη συνέχεια. Κι αυτό γιατί η Μπαρτσελόνα γνώρισε την ήττα στην έδρα της Βαγιαδολίδ. Ωστόσο, την ίδια ώρα, η Ρεάλ έδειξε για ένα ημίχρονο τάσεις αυτοχειρίας στο Μπερναμπέου. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Σεβίλλη με 0-2, όμως ένα γκολ του Ζέεντορφ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους άλλαξε τα δεδομένα στο ματς. Ραούλ, Ιέρο και Μιγιάτοβιτς βρήκαν δίχτυα στην επανάληψη για την ομάδα του Φάμπιο Καπέλο, που έφτασε στο τελικό 4-2 και ταυτόχρονα αγκάλιασε τον τίτλο.

ΣεβίλληΡεάλ Μαδρίτης 1-2 (La Liga 1989-90)

Ασταμάτητη ήταν η «βασίλισσα» εκείνη τη σεζόν. Πριν το ματς στο Σάντσεθ Πιθχουάν, για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος, η Ρεάλ μετρούσε ένα αήττητο 17 συνεχόμενων αγώνων (13 νίκες – 4 ισοπαλίες). Ένα σερί, που παραλίγο να σταματήσει στην Ανδαλουσία, καθώς η Σεβίλλη είχε το προβάδισμα στο σκορ μέχρι και το τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Ωστόσο, οι Μαδριλένοι, όχι μόνο έφυγαν αλώβητοι, αλλά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έφεραν τα πάνω-κάτω. Με τα γκολ του Μπουτραγκένιο (84’) και του Σάντσες (87’), η ομάδα του Τζον Τόσακ πήρε τη νίκη με σκορ 1-2.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα