Ατλέτικο Μαδρίτης - Εσπανιόλ 2-1: Αγχωτικό τρίποντο με «ήρωα» Καράσκο στο... 100'

Newsroom
Ατλέτικο Μαδρίτης - Εσπανιόλ 2-1: Αγχωτικό τρίποντο με «ήρωα» Καράσκο στο... 100'

bet365

Ο Γιανίκ Καρασκό (δύο γκολ) έσωσε την Ατλέτικο των 10 παικτών με εύστοχο πέναλτι στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, χαρίζοντας τη νίκη κόντρα στην Εσπανιόλ (2-1) που τη διατήρησε στην τετράδα και το +3 από τη Μπέτις. Τεσσάρα και... ελπίζει η Λεβάντε.

Στο μεταξύ τους ματς του πρώτου γύρου, είχε χρειαστεί να βγάλει ασίστ για να φύγει νικήτρια η Ατλέτικο Μαδρίτης, με γκολ του Λεμάρ στα 98' 55''. Αυτή τη φορά, ο Γιανίκ Καράσκο «καθάρισε» μόνος του την Εσπανιόλ με εύστοχο πέναλτι στα 99' 22'', χαρίζοντας ακόμα πιο αγχωτικό τρίποντο με το ίδιο σκορ για την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε (2-1) που την κρατάει εντός τετράδας και σε απόσταση μίας νίκης από την 5η, Μπέτις.

Οι Ροχιμπλάνκος δεν άλλαξαν ρότα από τη συνήθειά τους να ξοδεύουν πρώτα ημίχρονα χωρίς τελικές εντός εντός στόχου, αλλά αυτό δεν τους περιόρισε από το να πάρουν προβάδισμα στο ματς. Ο Βέλγος εξτρέμ παρέλαβε ιδανική κάθετη πάσα από τον Κούνια και μετά από μία προσποίηση νίκησε τον Ντιέγκο Λόπεθ στο 52' για το 1-0. Το ματς, όμως, «στράβωσε» επικίνδυνα στη φάση του 71'.

Ο Κοντογκμπιά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για χέρι στο ημικύκλιο της περιοχής, αφήνοντας έτσι την Ατλέτικο με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο του ματς. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ραούλ Ντε Τομάς που ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε στο απευθείας φάουλ και έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Ο ίδιος παίκτης, όμως, από... ωραίος χρίστηκε «μοιραίος» στο φινάλε, καθώς υπέπεσε σε πέναλτι λόγω επαφής με το χέρι από την κεφαλιά του Γκριεζμάν. Το VAR επικύρωσε την παράβαση κι έτσι ο Καράσκο βρήκε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του στο 90+10'!

Τεσσάρα και... ελπίζει η Λεβάντε

Η ανοδική πορεία της Λεβάντε είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Νίκη επί της Βιγιαρεάλ, βαθμός μέχρι το... 90+2' κόντρα στη Μπαρτσελόνα (ο Ντε Γιονγκ έγραψε το 2-3 στις καθυστερήσεις) και τώρα νέο τρίποντο και μάλιστα με πρωτοφανή άνεση στη φετινή σεζόν, απέναντι στη Γρανάδα (1-4). Η ομάδα από τη Βαλένθια έστησε «πάρτι» στο «Νουέβο Λος Κάρμενες», ανοίγοντας το σκορ στο 17' με τον Γκόμεθ και σφραγίζοντας τη νίκη με γκολ από τους Μοράλες (πέναλτι, 56') και Μάλσα (77') στο β' μέρος, παίζοντας και με παίκτη παραπάνω από την αποβολή του Σάντσες στη φάση του 0-2. Το γκολ του Κογιάδο για τη Γρανάδα στο 90+2' δεν ήταν αρκετό για τη Γρανάδα, με τον Σολδάδο να γράφει το τελικό 1-4 στο 90+5' απέναντι στην πρώην ομάδα του. Έτσι, η Λεβάντε έπιασε την Αλαβές και την έριξε στη θέση της ουραγού, μειώνοντας την απόσταση από Μαγιόρκα και Γρανάδα στο -4!

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα