Μαγιόρκα - Ρεάλ Μαδρίτης 0-3: «Διπλό» τίτλου, στο +10 και τώρα «Clasico» (vid)

Μαγιόρκα - Ρεάλ Μαδρίτης 0-3: «Διπλό» τίτλου, στο +10 και τώρα «Clasico» (vid)

Μαγιόρκα - Ρεάλ Μαδρίτης 0-3: «Διπλό» τίτλου, στο +10 και τώρα «Clasico» (vid)

bet365

Με δύο γκολ του Καρίμ Μπενζεμά και ένα του Βινίσιους Ζούνιορ, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε με άνεση από την έδρα της Μαγιόρκα (3-0) και άφησε δέκα βαθμούς πίσω την δεύτερη Σεβίλλη, δέκα αγωνιστικές πριν από το φινάλε της La Liga - Τραυματίες αποχώρησαν Μπενζεμά, Ροντρίγκο και Φερλάν Μεντί.

Για πότε με το καλό η στέψη; Η Ρεάλ Μαδρίτης φρόντισε να καπαρώσει ουσιαστικά το φετινό πρωτάθλημα στην Ισπανία. Με… φόρα από την επική ανατροπή - πρόκριση επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League, η Βασίλισσα πέρασε άνετα από την έδρα της Μαγιόρκα (3-0) και άφησε δέκα ολόκληρους βαθμούς πίσω την δεύτερη Σεβίλλη, δέκα αγωνιστικές πριν από το φινάλε της La Liga.

Μοναδικό μελανό σημείο στην αναμέτρηση για την Ρεάλ οι τραυματισμοί των Μπενζεμά, Ροντρίγκο και Φερλάν Μεντί, η συμμετοχή των οποίων είναι αμφίβολη για το «Clasico» με την Μπαρτσελόνα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (Κυριακή 20/03, 22:00).

Ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να πλησιάζουν πρώτοι κοντά στο γκολ, αλλά τον Σέρχιο Ρίκο, δανεικός στην Μαγιόρκα από την… Παρί, να παίρνει μια (πολύ) μικρή (και προσωρινή, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια) «ρεβάνς» με σωτήρια απόκρουση από τον Καρίμ Μπενζεμά, για την καζούρα που έκανε ο Γάλλος επιθετικός στην ομάδα όπου ανήκει την περασμένη εβδομάδα (7’).

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι προέρχονταν από τέσσερις διαδοχικές ήττες και παλεύουν για την παραμονή τους, κοίταξαν στα μάτια τον μεγάλο αντίπαλό τους, ανταποκρίθηκαν στον υψηλό ρυθμό που προσπάθησε να επιβάλει η Ρεάλ και, μάλιστα, έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, όταν ο Πάμπλο Μαφέο μόνος του προ του Τιμπό Κουρτουά… κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ (36’).

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής, λίγα λεπτά νωρίτερα, γλίτωσε χωρίς καν παρατήρηση από τον διαιτητή για ένα δολοφονικό τάκλιν στον Βινίσιους Ζούνιορ ο οποίος, για ακόμα ένα παιχνίδια, έφαγε πολύ… ξύλο.

Ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος δεν είχε στην διάθεσή του τον τραυματία Έντερ Μιλιτάο και ξεκούρασε Ντάνι Καρβαχάλ, Λούκα Μοντριτς και Μάρκο Ασένσιο, πήρε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία στον διαιτητή, αλλά λίγο αργότερα ο Βινίσιους φρόντισε να τον… ηρεμήσει.

Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος δεν είχε σκοράρει στο 6-1 του πρώτου γύρου, νίκησε τον Ρίκο με σουτ κάτω από τα πόδια ύστερα από ασίστ (μια ακόμα) του Μπενζεμά, μετά από πίεση του Φεδερίκο Βαλβέρδε στον Ιντρίσου που απέφερε καρπούς (55’).

Αυτό ήταν αισίως το 14ο γκολ του Βινίσιους στο πρωτάθλημα, όπου είναι δεύτερος σκόρερ, πίσω μόνο από τον… Μπενζεμά, ο οποίος έχει πλέον 22. Μπορείτε να βρείτε πιο αποτελεσματικό δίδυμο στην Ευρώπη φέτος;

Μετά το γκολ, ο «Καρλέτο» φρόντισε να προφυλάξει τον Καζεμίρο, ο οποίος είναι στο όριο καρτών και με κίτρινη θα έχανε το «Clasico» (την γλίτωσε σε 2-3 περιπτώσεις), φρεσκάροντας την μεσαία γραμμή με Μόντριτς και Εντουάρντο Καμαβινγκά.

Ο Ροντρίγκο, ο οποίος δίνει ενέργεια στην ομάδα του και προκαλεί ανισορροπία στον αντίπαλο με την κινητικότητά του, αποχώρησε υποβασταζόμενος στο 70ό λεπτό, ύστερα από σκληρό φάουλ του Αντόνιο Ραΐγο.

Ο Μπενζεμά, όπως συνηθίζει, φρόντισε να βάλει την υπογραφή του με ένα ακόμα γκολ (μετά την ασίστ στον Βινίσιους), εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Βινίσιους, σε σπρωξιά που δέχθηκε από αμυντικό ύστερα από συνδυασμό με τον Γάλλο (77’).

Δεν έμεινε εκεί ο (αχόρταγος) Καρίμ, αφού σημείωσε ένα ακόμα γκολ, αυτή την φορά με άψογη κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Μαρσέλο, ο οποίος στο μεταξύ είχε μπει ως αλλαγή αντί του επίσης τραυματία Φερλάν Μεντί (82’).

Μαγιόρκα (Λουίς Γκαρθία): Σέρχιο Ρίκο - Μαφέο, Βάλιεντ, Ραΐγο, Ολιβάν - Κούμπο (79’ Κάνγκιν Λι), Αντόνιο Σάντσεθ (68’ Σάλβα Σεβίγια), Ιντρίσου Μπαμπά (87' Γκρενιέ), Ντανιέλ Ροντρίγκεθ (79’ Αμάτ) - Άνχελ (68’ Αμπντόν Πρατς), Μουρίκι.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά - Λούκας Βάθκεθ (70’ Καρβαχάλ), Νάτσο, Αλάμπα, Μεντί (80’ λ. τρ. Μαρσέλο) - Βαλβέρδε (60’ Μόντριτς), Καζεμίρο (61’ Καμαβινγκά), Κρόος - Ροντρίγκο (70’ λ. τρ. Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ.

Οι πρώτοι της La Liga (σε 28 αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης 66, Σεβίλλη 56, Μπαρτσελόνα (27) 51, Ατλέτικο Μαδρίτης 51, Μπέτις 49, Ρεάλ Σοσιεδάδ 47, Βιγιαρεάλ 45, Αθλέτικ Μπιλμπάο 40.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα