Ρεάλ Μαδρίτης - Έλτσε 2-2: Η Βασίλισσα δεν τα παρατάει ποτέ! (vids)

Ρεάλ Μαδρίτης - Έλτσε 2-2: Η Βασίλισσα δεν τα παρατάει ποτέ! (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Ρεάλ Μαδρίτης - Έλτσε 2-2: Η Βασίλισσα δεν τα παρατάει ποτέ! (vids)

bet365

Με γκολ του Έντερ Μιλιτάο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, η Ρεάλ Μαδρίτης γλίτωσε την εντός έδρας ήττα από την Έλτσε (2-2) του άλλοτε ΑΕΚτζή Λούκας Μπογιέ (γκολ - ασίστ).

Ο Φρανθίσκο Χέντο, τη μνήμη του οποίου τίμησε το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με ένα τεράστιο «Ευχαριστώ Χέντο», μια εικόνα του, μια φανέλα με το «11» στο κέντρο του γηπέδου και τους παίκτες να ποζάρουν πίσω από τους 23 τίτλους του, είχε σημειώσει το 50ό του γκολ στη La Liga σε ένα ιστορικό 11-2 της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Έλτσε, τον Φεβρουάριο του 1960.

62 χρόνια αργότερα, όμως, η Βασίλισσα δεν συνάντησε τέτοιες ευκολίες και, μάλιστα, η Έλτσε βρέθηκε μια ανάσα από το να γράψει ιστορία, παίρνοντας ισοπαλία από την Ρεάλ μέσα στο σπίτι της (2-2), αφού προηγούνταν 2-0 μέχρι το 82ο λεπτό!

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο τερματοφύλακας Έντγκαρ Μπαδία κατέβασε ρολά, ο Καρίμ Μπενζεμά έχασε το πρώτο του πέναλτι με την φανέλα της Ρεάλ και, κάπως έτσι, η πρωτοπόρος του ισπανικού πρωταθλήματος έχασε την ευκαιρία να ανέβει στο +6 σε σχέση με την δεύτερη Σεβίλλη, η οποία απέχει πλέον τέσσερις βαθμούς από την κορυφή.

Τρεις ημέρες μετά την δραματική νίκη - πρόκριση της Ρεάλ επί της Έλτσε για το Κύπελλο, οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι και ενισχυμένοι σε σχέση με το ματς Κυπέλλου, αφού επέστρεφαν Τιμπό Κουρτουά, Έντερ Μιλιτάο και Μπενζεμά.

Ο Εντέν Αζάρ, σκόρερ του γκολ νίκης στο Copa del Rey, κέρδισε μια ευκαιρία ως βασικός, ξεκίνησε πολύ κεφάτος, αλλά σταδιακά η απόδοσή του έπεφτε. Τι είχες Εντέν, δηλαδή, τι είχα πάντα…

Αγωνιζόμενη ουσιαστικά με την βασική της ενδεκάδα, η Ρεάλ μπήκε «φουριόζα» και έχασε μεγάλες ευκαιρίες με Βινίσιους Ζούνιορ (11’), Τόνι Κρόος (14’), Μπενζεμά (27’) και Καζεμίρο (29’), απέναντι σε έναν κεφάτο Μπαδία.

Στο 32’, άρχισε η… γκαντεμιά για την Ρεάλ. Ο Κρόος έκανε φάουλ στον Πέρε Μίγια, το οποίο δεν υποδείχθηκε, ο Βινίσιους πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Παλάσιος.

Ο Μπενζεμά ανέλαβε την εκτέλεση από την άσπρη βούλα, αλλά έστειλε την μπάλα στα… περιστέρια, στο πρώτο χαμένο του πέναλτι ως παίκτης της Ρεάλ, ύστερα από 16 εύστοχες εκτελέσεις.

Η Έλτσε, η οποία έπαιρνε δύναμη από τις χαμένες ευκαιρίες της αντιπάλου της, άρχισε δειλά δειλά να βγαίνει από την περιοχή της και, στο 42’, «πάγωσε» το «Μπερναμπέου». Ο Φιδέλ σέντραρε από τα αριστερά και ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ, Αργεντινός Λούκας Μπογιέ, σκόραρε με κοντινή κεφαλιά, φτάνοντας τα εφτά γκολ στο πρωτάθλημα, όσα είχε πέρυσι σε όλη την σεζόν.

Η Ρεάλ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, αλλά ο Μπαδία είπε «όχι» σε… κεραυνό του Φερλάν Μεντί (44’), με τον γκολκίπερ της Έλτσε να… προλαβαίνει να κάνει άλλη μια εξαιρετική απόκρουση, σε σουτ του Κρόος, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Τα σχέδια του Αντσελότι για ανατροπή «α λα Κύπελλο» δέχθηκαν ισχυρότατο, διπλό πλήγμα στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους. Αρχικά, ο διαιτητής Ντε Μπούργος Μπενγκοετσέα υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Αζάρ, το οποίο ορθά πήρε πίσω μέσω του VAR.

Και, σαν να μην έφτανε αυτό, στο 58’ ο Μπενζεμά αποχώρησε με ενοχλήσεις και πιάνοντας το πίσω μέρος του αριστερού μηρού, με την πρώτη μονομαχία με την Παρί Σεν Ζερμέν για τους «16» του Champions League να απέχει πλέον μόλις 23 ημέρες (15/02).

Ο Αντσελότι άλλαξε την διάταξη με την είσοδο του Ροντρίγκο αντί του Κρόος, ρίσκαρε και, αρχικά, το ρίσκο δεν απέδωσε, αφού η Έλτσε σημείωσε και δεύτερο γκολ (76’). Ο Μπογιέ βρήκε με εξαιρετική πάσα τον Πέρε Μίγια και αυτός, με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Κουρτουά.

Η Έλτσε, η οποία δεν έχει νικήσει ΠΟΤΕ εκτός έδρας την Ρεάλ (19 ήττες - 3 ισοπαλίες στις προηγούμενες 22 επισκέψεις της), άρχισε να βλέπει μπροστά της μια ιστορική νίκη, αλλά το μαχητικό DNA της Βασίλισσας έκανε και πάλι την εμφάνισή του.

Ο Καζεμίρο είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι (78’), ο διαιτητής έδειξε μέσω VAR πέναλτι σε χέρι του Πέρε Μίγια και ο Λούκα Μόντριτς, σε αντίθεση με τον Μπενζεμά, ευστόχησε απέναντι στον Μπαδία (82’).

Η μείωση του σκορ από τον Κροάτη έδωσε ώθηση στο «Μπερναμπέου» και στην ομάδα, η οποία έκλεισε την Έλτσε στα καρέ της, πίεσε ασφυκτικά, ζήτησε (δικαίως) νέο πέναλτι σε χέρι του Βερδού και, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, γλίτωσε τα χειρότερα, όταν ο Βινίσιους σέντραρε και ο Έντερ Μιλιτάο με κεφαλιά, διαμόρφωσε το τελικό 2-2, το οποίο νέο ενδιαφέρον (;) στην μάχη του τίτλου...

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά - Λούκας Βάθκεθ (79’ Ίσκο), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί - Καζεμίρο, Κρόος (64’ Ροντρίγκο), Μόντριτς - Αζάρ (79’ Βαλβέρδε), Μπενζεμά (58’ λ. τρ. Γιόβιτς), Βινίσιους Ζούνιορ.

Έλτσε (Φρανθίσκο): Έντγκαρ Μπαδία - Παλάσιος, Βερδού, Ντιέγο Γονθάλεθ, Μόχικα - Τέτε Μορέντε (23’ λ. τρ. Φιδέλ), Ραούλ Γκούτι, Γκουμπάου, Πέρε Μίγια - Λούκας Πέρεθ (88’ Χοσάν), Μπογιέ.

Οι πρώτοι της La Liga (σε 22 αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης 50, Σεβίλλη 46, Μπέτις 40, Ατλέτικο (21) 36, Ρεάλ Σοσιεδάδ (20) 33, Βιγιαρεάλ 32, Μπαρτσελόνα (20) 32.

Επιστροφή στις νίκες για την Οσασούνα

Με τον Νταβίντ Γκαρθία να την οδηγεί, η Οσασούνα επικράτησε 2-0 στην έδρα της Γρανάδα και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Αρχικά ο Ισπανός άσος άνοιξε το σκορ στο 64΄για να χτίσει βάσεις νίκης και τελικά ολοκλήρωσε τη δουλειά στο 89΄όταν σκόραρε για δεύτερη φορά και σφράγισε τους τρεις βαθμούς για τον σύλλογο της Παμπλόνα.

Κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στην 11η θέση και άφησαν οριστικά πίσω τους την ήττα στο Βίγκο, ενώ η Γρανάδα παρέμεινε για τέταρτη σερί αγωνιστική μακριά από τη νίκη και μοιραία στην 14η θέση της La Liga.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα