Ατλέτικο Μαδρίτης - Βαλένθια 3-2: Ονειρική ανατροπή, από 0-2 σε 3-2 με δυο γκολ στις καθυστερήσεις

Νίκος Κικίδης
Ατλέτικο Μαδρίτης - Βαλένθια 3-2: Ονειρική ανατροπή, από 0-2 σε 3-2 με δυο γκολ στις καθυστερήσεις

bet365

Η Ατλέτικο έβγαλε σφυγμό! Παρ΄ότι βρέθηκε με 0-2 πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, αναστηλώθηκε στο δεύτερο μέρος και με δυο γκολ σε νεκρό χρόνο έριξε στο «καναβάτσο» τη Βαλένθια, ολοκληρώνοντας την πιο επική ανατροπή (3-2).

Το πρώτο μέρος αποτελούσε τον καθρέπτη της φετινής, αγνώριστης Ατλέτικο. Μιας ομάδας που δεχόταν γκολ με κάθε τρόπο, που ξεπέρασε το περσινό της παθητικό από την 21η κιόλας αγωνιστική (!), που ήταν έτοιμη για ακόμη μια φορά να παραδώσει πνεύμα ενώπιον της αντιπάλου. Για 45 λεπτά όμως οι Ροχιμπλάνκος υπενθύμισαν γιατί μνημονεύονται ως μαχητές! Παρ΄ότι βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 2-0 κόντρα στη Βαλένθια, οι Μαδριλένοι δεν έχασαν την πίστη τους και με διπλό «χτύπημα» σε νεκρό χρόνο έφεραν τούμπα το ματς, ολοκληρώνοντας την πιο επική ανατροπή (3-2)!Σαν ένα περίεργο deja vu, σαν μια προδιαγεγραμμένη από τη μοίρα εκδίκηση για το ραντεβού τους στον πρώτο γύρο, όταν οι Νυχτερίδες ήταν εκείνες που «χτύπησαν» δυο φορές στις καθυστερήσεις για να κλέψουν από τους Κολτσονέρος τον βαθμό (3-3). Αυτή τη φορά όμως οι ρόλοι αντιστράφηκαν και αφού ανέτρεψε όλα τα δεδομένα, η Ατλέτικο παρέμεινε σε τροχιά τετράδας και στο -4 από την τρίτη στη βαθμολογία, Μπέτις.

Το ματς πάντως ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τους γηπεδούχους. Η Βαλένθια έδειχνε από το πρώτο λεπτό πως ταξίδεψε στη Μαδρίτη για το διπλό και έχτισε τις βάσεις νίκης, όταν ο Μούσα εκτέλεσε άψογα στην κλειστή γωνία του Όμπλακ για να ανοίξει το σκορ (25΄). Και πριν καν προλάβει να εκπνεύσει το πρώτο μέρος, ο Ντούρο διπλασίασε τα τέρματα των Νυχτερίδων (44΄), με την Ατλέτικο να δέχεται το γκολ υπ΄αριθμόν 36 τη φετινή σεζόν, ένα περισσότερο δηλαδή από όσα δέχθηκε καθ΄όλη τη διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος!

Η επανάληψη όμως ήταν διαφορετική! Οι ρόλοι άλλαξαν, η Ατλέτικο ενέτεινε την πίεσή της και τελικά επέστρεψε το ματς με γκολ του Κούνια στο 64΄. Καθώς όμως τα λεπτά κυλούσαν, τα πάντα έδειχναν πως η Ατλέτικο απλώς θα αρκούνταν στο γκολ της τιμής. Οι πολεμιστές του Σιμεόνε ωστόσο έχουν μάθει να παλεύουν μέχρι τελικής πτώσεως. Κι αυτό ακριβώς έκαναν και κόντρα στη Βαλένθια, με τον Κορέα στο 90΄αρχικά να ισοφαρίζει σε 2-2 και τον Ερμόσο δυο λεπτά αργότερα να υπογράφει εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών την πιο απρόσμενη, ονειρική ανατροπή!

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Βρσάλικο (61΄Ερέρα), Χιμένεθ, Ερμόσο, Λόντι (46΄Κορέα), Ντε Πολ, Κόκε, Καράσκο, Λεμάρ (57΄Κούνια), Ζοάο Φέλιξ (57΄Φελίπε), Σουάρες

 

LA LIGA Τελευταία Νέα