Αντσελότι: «Υπάρχει η Ρεάλ Μαδρίτης και μετά όλοι οι άλλοι»

Αντσελότι: «Υπάρχει η Ρεάλ Μαδρίτης και μετά όλοι οι άλλοι»

Newsroom
Αντσελότι: «Υπάρχει η Ρεάλ Μαδρίτης και μετά όλοι οι άλλοι»

bet365

Συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «Il Messagero» παραχώρησε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρλιτης, Κάρλο Αντσελότι, αναλύοντας την ήττα από την Χετάφε και υπογραμμίζοντας ότι οι «μερένγκες» είναι σύλλογος με γράμματα κεφαλαία! Τι είπε για Ζοσέ Μουρίνιο και Πεπ Γκουαρδιόλα.

Μπορεί να στέφθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα στην Ισπανία και να είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο της La Liga, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ποδαρικό με το... αριστερό στο νέο έτος, αφού ηττήθηκε στην έδρα της ταπεινής συμπολίτισσας Χετάφε (1-0), η οποία μέχρι πρότινος ήταν καθηλωμένη στην τελευταία τριάδα του υποβιβασμού.

Ο προπονητής της «βασίλισσας», Κάρλο Αντσελότι, είχε μιλήσει με σκληρή γλώσσα για την ομάδα του μετά το τέλος του αγώνα, αλλά επανήλθε με νέα σχόλια για την εν λόγω αναμέτρηση σε συνέντευξη που έδωσε σε ιταλικό Μέσο.

Όπως είπε, η ήττα ήταν αποτέλεσμα διάφορων λόγων «τα κρούσματα covid, η επιστροφή στο γήπεδο μετά από 10 ημέρες διακοπών», είναι μερικοί εξ αυτών. «Η ομάδα είναι σταθερή, έχουμε ένα καλό μείγμα εμπειρίας και νεότητας. Κερδίσαμε 10 αγώνες στη σειρά. Αυτό μας έδωσε ώθηση και μετά εμφανίστηκε η Χετάφε. Το ξεκαθαρίζω: ήμασταν ακόμα διακοπές», ανέφερε ο πολύπειρος κόουτς για να συνεχίσει:

«Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι σύλλογος με κεφαλαία γράμματα. Υπάρχει η Ρεάλ και μετά υπάρχουν οι άλλοι. Σε προσωπικό επίπεδο, λόγω της καριέρας μου, η Μίλαν είναι επίσης μεγάλος σύλλογος».

«Υπήρχε μισή ευκαιρία (να προπονήσω τη Ρόμα) μια συνέντευξη με τον Φράνκο Μπαλντίνι (άλλοτε τεχνικός διευθυντής της ομάδας) πριν από πολύ καιρό. Κρίμα, θα ήθελα να προπονήσω τον Φραντέσκο Τότι», αποκάλυψε ο 62χρονος, ενώ στάθηκε στην παρουσία του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο των «τζιαλορόσι»: «Υπέροχος χαρακτήρας, εξαιρετικός προπονητής, έντιμος άνθρωπος. Μου αρέσει ο Μου. Η Ρόμα είναι σε καλά χέρια».

Σχετικά με το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος στην Serie A, σημείωσε: «Η Ίντερ είναι το φαβορί για να κατακτήσει ξανά την Serie A, ενώ κατάφερε να περάσει και στη νοκ άουτ φάση του Champions League. Ο Σιμόνε (Ιντζάκι) είναι πολύ καλός. Οι αποχωρήσεις των Λουκάκου και Χακίμι ξεπεράστηκαν χωρίς πρόβλημα. Μια νέα γενιά προπονητών έχει ταράξει τα νερά στην Seria A κι ωθεί την παλιά φρουρά, εμένα τον Μουρίνιο, τον Σάρι, τον Κλοπ. Πρέπει να προλάβουμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση των νεών».

Ερωτηθείς για το αν ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, απάντησε: «Είναι ένας από τους καλύτερους. Το μέγεθος ενός προπονητή σχεδόν πάντα μετριέται με την επιτυχία, αλλά δεν είναι η μόνη παράμετρος. Πρέπει να λάβετε υπόψιν σας τις ιδέες, τις καινοτομίες, το διαθέσιμο υλικό, τις δομές των συλλόγων. Ο Γκουαρδιόλα θα αφήσει το στίγμα του στην ιστορία του ποδοσφαίρου».

«Μου αρέσει γιατί είναι σαν τον Μουρίνιο. Έξυπνος και ειλικρινής. Στα δύο χρόνια της πανδημίας έχει στείλει πολλά θετικά μηνύματα», ήταν το σχόλιό του για τον προπονητή της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ!.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα