Χετάφε - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0: Ποδαρικό με ήττα - σοκ για την Βασίλισσα! (vid)

Χετάφε - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0: Ποδαρικό με ήττα - σοκ για την Βασίλισσα! (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Χετάφε - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0: Ποδαρικό με ήττα - σοκ για την Βασίλισσα! (vid)

bet365

Τεράστια (και δίκαιη) νίκη της Χετάφε επί της κακής Ρεάλ Μαδρίτης (1-0), στο πρώτο παιχνίδι της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι για το 2022 - Η δεύτερη Σεβίλλη έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο -5 από την κορυφή της La Liga και με ματς λιγότερο.

Πρωταθλήτρια χειμώνα στην Ισπανία και μεγάλο φαβορί για τον τίτλο της La Liga η Ρεάλ Μαδρίτης. Το ποδαρικό της Βασίλισσας στο 2022, όμως, ήταν αναπάντεχα... ανάποδο, αφού ηττήθηκε στην έδρα της ταπεινής συμπολίτισσας Χετάφε (1-0), η οποία μέχρι πρότινος ήταν καθηλωμένη στην τελευταία τριάδα του υποβιβασμού.

Στο πρώτο 15λεπτο, η Βασίλισσα έδειχνε να έχει μείνει στα... τουρόν, το παραδοσιακό ισπανικό γλύκισμα για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν άψογα οι γηπεδούχοι, με τον Ενές Ουνάλ να «ευχαριστεί» τον Έντερ Μιλιτάο για το διπλό του λάθος, νικώντας τον Τιμπό Κουρτουά με διαγώνιο σουτ (9').

Το γρήγορο γκολ της ομάδας του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες, ο οποίος πήρε την Χετάφε στα... τάρταρα μετά τον Μίτσελ και την έχει αναγεννήσει, δεν αφύπνισε άμεσα την Ρεάλ, η οποία λίγο έλειψε να την πατήσει εκ νέου, ύστερα από κακό γύρισμα του Νταβίδ Άλαμπα.

Μετά το πρώτο τέταρτο, όμως, η Ρεάλ επέβαλε την τεράστια διαφορά δυναμικότητας, με οδηγό τον Λούκα Μόντριτς. Ο αγέραστος 36χρονος Κροάτης άγγιξε την ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις, βλέποντας το δεύτερο του σουτ να σταματάει πάνω στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Νταβίδ Σόρια.

Ο τελευταίος, με οκτώ χρόνια παρουσίας στο φυτώριο της Ρεάλ αλλά χωρίς να καταφέρει ποτέ να παίξει στην πρώτη ομάδα, ανέλαβε από εκεί και πέρα να... κατεβάσει τα ρόλα, απέναντι στη συνεχή (αλλά αναποτελεσματική) πίεση των φιλοξενούμενων.

Ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος πήρε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία (δεν το συνηθίζει), έριξε στην ανάπαυλα Εντέν Αζάρ και Μαρσέλο αντί των αρνητικών Μάρκο Ασένσιο και Φερλάντ Μεντί αντίστοιχα, για μια ομάδα που πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό την απουσία (λόγω κορονοϊού) του Βινίσιους Ζούνιορ.

Η Ρεάλ είχε την μπάλα και τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά στο δεύτερο μέρος απείλησε ελάχιστα την αντίπαλη εστία, με εξαίρεση ένα σουτ του Καζεμίρο, το οποίο έβγαλε με πολύ ωραία απόκρουση ο Σόρια.

Οι γηπεδούχοι, αήττητοι πλέον στα τελευταία έξι παιχνίδια τους, άντεξαν μέχρι τέλους και πανηγύρισαν δικαίως μια τεράστια νίκη (η πρώτη επί της Ρεάλ μετά από εννέα χρόνια), χάρη στην οποία ανέβηκαν πλέον στην 16η θέση.

Η Ρεάλ, από την πλευρά της, γνώρισε την πρώτη της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις μετά από 15 παιχνίδια (13 νίκες - δύο ισοπαλίες), έχασε για πρώτη φορά από τις 3 Οκτωβρίου (2-1 από την Εσπανιόλ), για πρώτη φορά σε παιχνίδι που ανοίγει τον χρόνο από το 2015 (2-1 από την Βαλένθια, πάλι με Αντσελότι στον πάγκο). Και, αν η δεύτερη Σεβίλλη νικήσει στην έδρα της Κάντιθ (Δευτέρα 03/01, 22:15), θα βρεθεί στο -5 από την κορυφή, έχοντας μάλιστα και ματς λιγότερο από τους Μπλάνκος. Λέτε τελικά να έχουμε πρωτάθλημα;

Χετάφε (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Σόρια - Σουάρες, Καμπάκο (83' Νιόμ), Μίτροβιτς, Κουένκα, Ολιβέρα - Μακσίμοβιτς, Αραμπάρι, Αλενιά (74' Φλορεντίνο Λουίς) - Ουνάλ (83' Γιάνκτο), Σάντρο (64' Μάτα).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά - Λούκας Βάθκεθ (85' Πίτερ), Έντερ Μιλιτάο, Άλαμπα, Μεντί (46' Μαρσέλο) - Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος (85' Ίσκο) - Ασένσιο (46' Αζάρ), Μπενζεμά, Ροντρίγκο (67' Μαριάνο Ντίαθ).

Οι πρώτοι της La Liga (σε 18 αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης (20) 46, Σεβίλλη 38, Μπέτις 33, Ράγιο Βαγιεκάνο 30, Ατλέτικο Μαδρίτης 29, Ρεάλ Σοσιεδάδ 29, Μπαρτσελόνα 28, Βαλένθια (19) 28.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα