Σεβίλλη - Μπαρτσελόνα 1-1: Καταλανικό δώρο στην Ρεάλ! (vids)

Σεβίλλη - Μπαρτσελόνα 1-1: Καταλανικό δώρο στην Ρεάλ! (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Σεβίλλη - Μπαρτσελόνα 1-1: Καταλανικό δώρο στην Ρεάλ! (vids)

bet365

Η Μπαρτσελόνα έμεινε όρθια στη... ναυμαχία του «Σάντσεθ Πιθχουάν» με την Σεβίλλη (1-1), φλέρταρε έντονα με τη νίκη και εντέλει δεν επέτρεψε στους Σεβιλιάνους να βρεθούν στο -3 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα στη La Liga.

Η δουλειά του Τσάβι στη Μπαρτσελόνα, αργά αλλά σταθερά, αρχίζει να φαίνεται. Μπορεί η ομάδα να δέχεται γκολ με... εκνευριστική ευκολία και να μην έχει έναν παίκτη - σημείο αναφοράς για το δικό της σκοράρισμα, αλλά στο γήπεδο ξεδιπλώνει αυτό που θέλει ο προπονητής της.

Πιέζει ψηλά, κυκλοφορεί ορθολογικά την μπάλα και, κόντρα στη δεύτερη Σεβίλλη, άγγιξε μια νίκη (1-1) που ενδεχομένως και να άξιζε, με βάση την συνολική εμφάνιση των δύο ομάδων. Ένα αποτέλεσμα που κρατάει τους Μπλαουγκράνα εκτός πρώτης εξάδας, έστω και στο -2 από την τέταρτη... Ράγιο Βαγιεκάνο (!) και στερεί από τους Σεβιλιάνους μια νίκη που θα τους έφερνε στο -3 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα.

Κάτω από καταρρακτώδη βροχή σε όλο τον αγώνα, η Μπάρτσα ξεκίνησε με πίεση ψηλά, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία μιας Σεβίλλης που σκόραρε νωρίς με τον Ράφα Μιρ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ.

Στο 32', όμως, μετά από κομπίνα σε στατική φάση που τόσο δουλεύει ο Γιούλεν Λοπετέγι, ο Πάπου Γκόμες με πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Μαρκ - Αντρέ Τερ Στέγκεν.

Το 1-0 πείσμωσε τους Καταλανούς, οι οποίοι πόνταραν στην κίνηση των Ουσμάν Ντεμπελέ - Αμπντέ στα άκρα και ευτύχησαν να ισοφαρίσουν στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, με άπιαστη κεφαλιά του Ρόναλντ Αραούχο ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ντεμπελέ.

@barcaworldwide

RONALD ARAÚJO pulls one back for Barcelona against Sevilla (1-1) #fyp #foryou #football #fcbarcelona #fcb #barca #soccer #laliga #spain #uruguay

♬ original sound - Barça Worldwide

Το δεύτερο ημίχρονο σημαδεύτηκε ανεξίτηλα από την ανόητη αποβολή του Ζιλ Κουντέ, ο οποίος ενοχλήθηκε από ελαφρύ σπρώξιμο του Τζόρντι Άλμπα, του πέταξε την μπάλα στο πρόσωπο και ορθά είδε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Κάρλος Ντελ Θέρο Γράντε (64').

Η Σεβίλλη, η οποία μέχρι εκείνο το σημείο είχε τον έλεγχο και έδινε την αίσθηση μεγαλύτερου κινδύνου στις επιθέσεις της, οπισθοχώρησε σιγά σιγά και έδωσε την μπάλα στην Μπαρτσελόνα, η οποία άγγιξε σε τρεις περιπτώσεις το γκολ της ανατροπής.

Κορυφαία το curler του Ντεμπελέ που σταμάτησε στο δοκάρι της σεβιλιάνικης εστίας, με τον ακούραστο και πάλι Γκάβι να έχει νωρίτερα κεφαλιά άουτ από εξαιρετική θέση. Τέλος καλό, όλα καλά, αλλά μάλλον μόνο για την... Ρεάλ!

Σεβίλλη: Μπόνο - Κουντέ, Φερνάντο, Ντιέγο Κάρλος, Ρεκίκ - Χορδάν, Ντιλέινι (86' Αουγκούστινσον), Ράκιτιτς (70' Γκούντελι) - Οκάμπος (92' Βαλεντίνο), Ράφα Μιρ (70' Εν - Νεσίρι), Πάπου Γκόμες (86' Χουάνλου).

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν - Αραούχο, Πικέ, Έρικ Γκαρθία (73' λ. τρ. Λενγκλέ), Τζόρντι Άλμπα - Φ. Ντε Γιονγκ (85' Λ. Ντε Γιονγκ), Μπουσκέτς, Γκάβι - Ντεμπελέ, Τζουτγκλά (73' Νίκο), Αμπντέ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα