Ρεάλ Μαδρίτης - Κάντιθ 0-0: «Στοπ» της Κάντιθ στην Βασίλισσα, στο -6 η Σεβίλλη

Ρεάλ Μαδρίτης - Κάντιθ 0-0: «Στοπ» της Κάντιθ στην Βασίλισσα, στο -6 η Σεβίλλη

Αλέξανδρος Λοθάνο
Ρεάλ Μαδρίτης - Κάντιθ 0-0: «Στοπ» της Κάντιθ στην Βασίλισσα, στο -6 η Σεβίλλη

bet365

Η προτελευταία Κάντιθ σταμάτησε την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (0-0) και επέτρεψε την δεύτερη Σεβίλλη να μειώσει την απόστασή της από την κορυφή της La Liga στους έξι βαθμούς, έχοντας μάλιστα και ματς λιγότερο.

Πέρυσι, στην επιστροφή της στην La Liga μετά από 14 χρόνια, η Κάντιθ πανηγύρισε μια ιστορική νίκη μέσα στην Μαδρίτη επί της Ρεάλ (1-0), έστω και αν αυτή επετεύχθη στο (υπηρεσιακό) «Αλφρέδο Ντι Στέφανο».

Φέτος, η ομάδα της Ανδαλουσίας παλεύει για να αποφύγει τον υποβιβασμό και παραμένει προτελευταία, παρ' ότι στάθηκε όρθια στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», αποσπώντας ισοπαλία 0-0 από την πρωτοπόρο της La Liga, η οποία βλέπει πλέον την δεύτερη Σεβίλλη στο -6. Οι Σεβιλιάνοι, μάλιστα, έχουν ματς λιγότερο, το εξ' αναβολής με την Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης (21/12, 22:30).

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι πλήρωσε τις απουσίες των Λούκα Μόντριτς, Μάρκο Ασένσιο, Ροντρίγκο, Γκάρεθ Μπέιλ (κορονοϊός) και Ντάνι Καρβαχάλ (τραυματισμός), αλλά κυρίως την εξαιρετική βραδιά του Χερεμίας Λεντέσμα.

Ο τερματοφύλακας της Κάντιθ... κατέβασε ρολά, αρνήθηκε το γκολ σε κλασικές ευκαιρίες των Καρίμ Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ, αλλά και του Εντέν Αζάρ, ο οποίος επέστρεψε στην ενδεκάδα μετά από τρεις μήνες (!), δείχνοντας σε καλή κατάσταση, παρά την μακρά απουσία του.

Η Ρεάλ είχε συνολικά 36 τελικές προσπάθειες (!), αλλά μετά από εφτά διαδοχικές νίκες απέτυχε να σκοράρει και, μάλιστα, θα μπορούσε να είχε υποστεί μεγαλύτερη ζημιά, αν ο παλιός της παίκτης, Άλβαρο Νεγρέδο, ήταν πιο αποτελεσματικός σε πλασέ μέσα από την περιοχή, στο οποίο η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από την εστία του, επί της ουσίας, θεατή Τιμπό Κουρτουά.

Aνάσα της Χετάφε με ήρωα τον Πόβεντα

Καλά Χριστούγεννα θα κάνει η Χετάφε, καθώς χάρη στη νίκη της επί της Οσασούνα με 1-0 κατάφερε να «ξεκολλήσει» από την επικίνδυνη ζώνη.

Το παιχνίδι έκρινε, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ντάριο Πόβεντα, ο οποίος με κεφαλιά μετά από σέντρα του Νταμιάν Σουάρες νίκησε τον Σέρχιο Ερέρα και έκοψε τον γόρδιο δεσμό.

Η Χετάφε έφτασε τους 15 βαθμούς και ανέβηκε στη 16η θέση, καθώς υπερέχει στην ισοβαθμία της Έλτσε και της Αλαβές, η οποία πλέον βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Ρέαλ Μαδρίτης: Κουρτουά - Λούκας Βάθκεθ, Έντερ Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί (82' Νάτσο) - Βαλβέρδε (70' Γιόβιτς), Καζεμίρο, Κρόος - Αζάρ, Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ.

Κάντιθ: Λεντέσμα - Ακαπό, Φάλι, Κάλα, Εσπίνο - Αλαρκόν (93' Μάρκος Μάουρο) - Ιβάν Αλέχο (71' Ιβάν Τσάπελα), Γιόενσον (85' Μπαστίδα), Άλεξ, Σομπρίνο - Λοσάνο (46' λ. τρ. Νεγρέδο).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα