Μπαρτσελόνα - Έλτσε 3-2: Με τη σφραγίδα της νέας γενιάς...

Νίκος Κικίδης
Μπαρτσελόνα - Έλτσε 3-2: Με τη σφραγίδα της νέας γενιάς...

bet365

Η Μπαρτσελόνα έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της μέσα σε 93 δευτερόλεπτα, φλέρταρε με τρίτη σερί γκέλα, όμως το «νέο αίμα» την ξελάσπωσε απέναντι στην Έλτσε (3-2) και την έστειλε ξανά σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Ένα ήρεμο βράδυ μετατράπηκε σε προσωρινό εφιάλτη μέσα σε 93 δευτερόλεπτα. Η Έλτσε που είχε να σκοράρει 43 ολόκληρα χρόνια στο «Καμπ Νόου» βρήκε δυο γκολ εν ριπή οφθαλμού και επέστρεψε από το 2-0 στο δεύτερο μέρος, βάζοντας με την πλάτη στον τοίχο τη Μπαρτσελόνα. Η νέα γενιά όμως ήταν εκεί για να δείξει το δρόμο. Με τον Νίκο να τη λυτρώνει στο 85΄και τους Γκάβι - Τζουντγκλά να οδηγούν το άρμα, οι Καταλανοί τελικά πήραν τη νίκη 3-2 και επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα. Σε μια βραδιά μάλιστα που ο Τσάβι έριξε στη μάχη οκτώ πιτσιρικάδες που δεν έχουν προλάβει να συμπληρώσουν καν 22 έτη ζωής, δίνοντας συμβολικά το χρίσμα στο νέο αίμα!

Άνετη κι ωραία στο ημίχρονο

Το ξεκίνημα πάντως δεν πρόδιδε τέτοιο θρίλερ. Αντίθετα η αρχή φάνηκε πολλά υποσχόμενη για τους γηπεδούχους, με τον Τζουντγκλά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με το καλημέρα (2΄), όμως το σφύριγμα του διαιτητή προς στιγμήν φάνηκε να του στερεί ένα ονειρικό ντεμπούτο στη βασική σύνθεση της Μπαρτσελόνα. Ό,τι όμως δεν συνέβη στο ξεκίνημα, τελικά πήρε σάρκα και οστά στο 16΄. Ο Ντεμπελέ εκτέλεσε το κόρνερ, ο 22χρονος επιθετικός πήδηξε πιο ψηλά από όλους και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με υποδειγματική κεφαλιά, ανοίγοντας λογαριασμό στη La Liga.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Γκάβι να πάρει τη σκυτάλη και να γράψει το 2-0 με όμορφο τελείωμα στη γωνία, χτίζοντας τα θεμέλια για ένα άνετο βράδυ. Το νέο αίμα είχε κάνει τη δουλειά κι αν δεν ήταν ο Μπαντία θα μπορούσε να είχε δώσει ακόμα μεγαλύτερη έκταση στο σκορ, όμως στο 28΄ο τερματοφύλακας της Έλτσε αρνήθηκε στον Τζουντγκλά ένα δεύτερο προσωπικό τέρμα. Το άστοχο curler του Αμπντέ (34΄) ήταν η τελευταία αξιοσημείωτη φάση στο πρώτο μέρος, το οποίο ολοκληρώθηκε με τη Μπαρτσελόνα να πηγαίνει με ασφαλές προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Ο Νίκο τη λύτρωσε από τον εφιάλτη

Η χαλάρωση όμως στην επανάληψη παραλίγο να στοιχίσει στους Μπλαουγκράνα. Αρχικά ο Πέρεθ έριξε προειδοποιητική βολή στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και στο 62΄έγινε η ζημιά. Ο Μορέντε βρέθηκε σε θέση βολής και νίκησε με οβίδα τον Τερ Στέγκεν για να βάλει ξανά τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι. Και πριν καλά καλά προλάβουν να συνέλθουν, οι Μπλαουγκράνα δέχθηκαν την ισοφάριση. Διότι 93 δευτερόλεπτα αργότερα ο Μίλα εκμεταλλεύτηκε τη νέα αδράνεια στην άμυνα και έφερε το ματς στα ίσα για την Έλτσε, η οποία βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα στο «Καμπ Νου» έπειτα από το μακρινό 1978!

Η Μπάρτσα αιφνιδιάστηκε, έδειχνε να μπλοκάρει προς στιγμήν, όμως και πάλι τη λύση έδωσε το νέο αίμα. Στο 85΄ο Γκάβι «τρύπωσε» μέσα στην περιοχή και με παράλληλο γύρισμα σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Νίκο που δεν λάθεψε από το ύψος του πέναλτι (3-2). Οι γηπεδούχοι είχαν βρει τη λύτρωση που αναζητούσαν, πήραν το τρίποντο που τους έστειλε στο -3 από την τετράδα, μα κυρίως είδαν επιτέλους φως ελπίδας στα πρόσωπα της νέας γενιάς.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Έρικ Γκαρθία, Λενγκλέ, Άλμπα, Μπούσκετς, Ντε Γιονγκ (76΄Πουτς), Γκάβι, Αμπντέ (89΄Μπαλντέ), Τζουτγκλά (72΄Νίκο), Ντεμπελέ

Έλτσε (Φρανσίσκο Ροντρίγκεζ): Μπαντία, Παλάσιος, Ρόκο, Γκονζάλες, Μοχίκα (83΄Χοσέμα), Μασκαρέλ (60΄Γκούτι), Μαρκόνε (46' Γκουμπάου), Χοσάν (46΄Μορέντε), Φιδέλ (60΄Μιλά), Μπογιέ, Πέρεθ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα