Ρεάλ στην καρδιά, Ατλέτικο στην ψυχή

Newsroom
Ρεάλ στην καρδιά, Ατλέτικο στην ψυχή

bet365

Ο Όσκαρ, ιδιοκτήτης καταστήματος είδη καπνιστού στο Κάθερες, είναι «200% φίλαθλος της Ρεάλ Μαδρίτης», αλλά έγινε μέλος της Ατλέτικο «και την αγαπάω επίσης στο 200%», για να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου γιου του, Πάμπλο.

Η αντιπαλότητα (εχθρότητα για να είμαστε πιο ακριβείς) μεταξύ της Ρεάλ και της Ατλέτικο Μαδρίτης είναι ενδεχομένως μεγαλύτερη και από αυτή της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα, λόγω... συγκατοίκησης στην ίδια πόλη.

Στο αποψινό «Clasico» της ισπανικής πρωτεύουσας (12/12, 22:00), όμως, ο Όσκαρ Πλάθα θα «υποστηρίζει» και τις δύο ομάδες. Την μια (Ρεάλ) γιατί την αγαπάει από μικρό παιδί, την άλλη (Ατλέτικο) επειδή την αγαπούσε ο γιος του Πάμπλο.

Πριν από έναν χρόνο, ο Πάμπλο σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Το καλοκαίρι η μητέρα του Παλόμα Μοέδας, επίσης φίλαθλος της Ατλέτικο, ανανέωσε την κάρτα μέλους της στους Ροχιμπλάνκος.

Και η οικογένειά αποφάσισε να ανανεώσει την κάρτα του Πάμπλο, γιατί «δεν μου άρεσε η ιδέα να κάθεται στην θέση του ένας άγνωστος και πρότεινα να μείνει στην οικογένεια», εξηγεί η Παλόμα.

Επειδή, βεβαίως, η ανανέωση δεν ήταν δυνατή λόγω του θανάτου του παιδιού του, ο Όσκαρ αποφάσισε να γίνει εκείνος νέο μέλος της Ατλέτικο. Και, έκτοτε, μια φανέλα με το «Pablito» και το «19», την ηλικία του όταν «έφυγε» τόσο πρόωρα και άδικα, καλύπτει την συγκεκριμένη θέση στο «Wanda Metropolitano».

Μέχρι τον θάνατο του Πάμπλο, η Παλόμα πήγαινε μαζί του στο γήπεδο, κάτι που έκανε και στο παρελθόν με τον πατέρα και τον αδελφό της. «Το γήπεδο ήταν μια ευκαιρία συνάντησης του Πάμπλο με την μητέρα, τον παππού του και την Ατλέτικο. Τραγουδούσε, φώναζε συνθήματα, χοροπηδούσε… ήταν πολύ ευτυχισμένος» θυμάται η Παλόμα στην οποία, όταν ήταν έγκυος, είχαν πει ότι «θα γεννούσα στο «Βιθέντε Καλδερόν» (σ.σ. το προηγούμενο, θρυλικό γήπεδο της Ατλέτικο)».

Δυσαναπλήρωτο το κενό του Πάμπλο για το ζευγάρι που διαμένει στο Κάθερες (σ.σ. γενέτειρα του Ερνέστο Βαλβέρδε) εδώ και 21 χρόνια και διατηρεί κατάστημα με είδη καπνιστού, με άδεια πώλησης λαχείων.

«Όλοι οι φίλοι του Πάμπλο έλεγαν ότι η Ατλέτικο θα κατακτήσει το πρωτάθλημα την σεζόν 2020-21 και ότι εμείς θα δίναμε έναν από τους κερδισμένους λαχνούς του Χριστουγεννιάτικου Λαχείου» λέει η Παλόμα.

Και έτσι ακριβώς έγινε. Η Ατλέτικο κατέκτησε το πρωτάθλημα την περυσινή σεζόν και ο Όσκαρ με την Παλόμα έδωσαν έναν από τους κερδισμένους λαχνούς του πιο αποδοτικού λαχείου του κάθε χρόνου στην Ισπανία.

Πήγαν μαζί για πρώτη φορά στο «Wanda Metropolitano» στο ντέρμπι της Ατλέτικο με την Μπαρτσελόνα, στις 2 Οκτωβρίου, στο πρώτο παιχνίδι χωρίς περιορισμούς λόγω κορονοϊού. Παρά τη νίκη με 2-0, η στιγμή ήταν πολύ σκληρή, αφού ήταν το πρώτο παιχνίδι χωρίς τον Πάμπλο τους στο γήπεδο.

Στον τάφο του υπάρχουν πάντα λουλούδια, αλλά και ένα ερυθρόλευκο κασκόλ και μια ζωγραφιά με μια φανέλα της Ατλέτικο και φτερά αγγέλου, που έφτιαξε ο ζωγράφος Χόρχε Κρέσπο.

«Ένα παιδί πάντα σου αφήνει σημάδι και, αν μάλιστα είναι τρυφερό και στο δείχνει συνεχώς, τότε σου λείπει ακόμα περισσότερο» λέει συγκινημένη η Παλόμα, η οποία θυμώνει όταν της λένε ότι είναι δυνατή και δείχνει να «αντέχει» την τραγική απώλεια του Πάμπλο.

«Η δύναμη δεν έρχεται από εμένα, έρχεται από τον ουρανό» συμπληρώνει. Εκεί όπου βρίσκεται ο γιος της, στη μνήμη του οποίου ο μπαμπάς Όσκαρ, φίλαθλος της Ρεάλ μέχρι το μεδούλι, πηγαίνει με καμάρι στο γήπεδο για να δει από κοντά και την (αγαπημένη του πλέον) Ατλέτικο.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα