Ρεάλ Μαδρίτης: Νέο δάνειο ύψους 220 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση του «Μπερναμπέου»

Ρεάλ Μαδρίτης: Νέο δάνειο ύψους 220 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση του «Μπερναμπέου»

Νίκος Κικίδης
Ρεάλ Μαδρίτης: Νέο δάνειο ύψους 220 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση του «Μπερναμπέου»

bet365

Παρά τον αρχικό σχεδιασμό, η Ρεάλ Μαδρίτης τελικά αναγκάζεται να πάρει νέο δάνειο ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ για το «Μπερναμπέου», με το συνολικό κόστος του γηπέδου πλέον να εκτοξεύεται στα 795 εκατομμύρια ευρώ.

Αλλαγές στο αρχικό πλάνο δανειοδότησης έχουν προκαλέσει τα τελευταία μεγαλόπνοα σχέδια που εκπονούν στη Ρεάλ Μαδρίτης για το νέο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», το οποίο βρίσκεται ακόμη σε στάδιο ανοικοδόμησης.

Κι αυτό διότι το διοικητικό συμβούλιο των Μερένγχες αποφάσισε να ανάψει το πράσινο φως για αίτηση χορήγησης νέου δανείου από την αμερικανική τράπεζα JP Morgan της τάξεως των 220 εκατομμυρίων ευρώ.

Η συγκεκριμένη παρέκκλιση βέβαια μόνο τυχαία δεν γίνεται, αφού στη Μαδρίτη συνειδητοποίησαν πως θα χρειαστούν μεγαλύτερη οικονομική ανάσα προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις διαδικασίες για την τεχνολογική μετατροπή του χλοοτάπητα σε μέγαρο εκδηλώσεων που θα μπορεί να φιλοξενήσει event μόδας, συναυλίες, παιχνίδια NBA, NFL κ.λπ.

Εφόσον μάλιστα η αίτηση της Βασίλισσας εγκριθεί, τότε αυτόματα το συνολικό δάνειο για την αναδιαμόρφωση του γηπέδου θα εκτοξευτεί στα 795 εκατομμύρια ευρώ από τα 575 που όριζε το αρχικό χρονοδιάγραμμα, ποσό το οποίο θα πρέπει να αποπληρωθεί μέσα στα επόμενα τριάντα έτη.

Σύμφωνα πάντως με το ABC, στο σύλλογο έχουν βρει τρόπο για να καλύψουν σχεδόν άμεσα το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, καθώς έχουν δώσει τα χέρια με ανώνυμο ιδιωτικό fund για την πώληση όλων των μη αθλητικών δραστηριοτήτων του «Μπερναμπέου» για ένα ποσό κοντά στα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα