Ρεάλ Μαδρίτης: Ξεφορτώνεται Μπέιλ, Μαρσέλο, Ίσκο και εξοικονομεί 60 εκ. ευρώ το καλοκαίρι

Ρεάλ Μαδρίτης: Ξεφορτώνεται Μπέιλ, Μαρσέλο, Ίσκο και εξοικονομεί 60 εκ. ευρώ το καλοκαίρι

Newsroom
Ρεάλ Μαδρίτης: Ξεφορτώνεται Μπέιλ, Μαρσέλο, Ίσκο και εξοικονομεί 60 εκ. ευρώ το καλοκαίρι

bet365

Η ταυτόχρονη αποχώρηση των Γκάρεθ Μπέιλ, Μαρσέλο και Ίσκο θα γλιτώσει τη Ρεάλ Μαδρίτης από μισθοδοσία ύψους 60 εκ. ευρώ ενόψει της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς.

Τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν αφήσει για τα καλά πίσω τους τα πιο παραγωγικά χρόνια της καριέρας τους θα «ξεφορτωθεί» το ερχόμενο καλοκαίρι η Ρεάλ Μαδρίτης, εξοικονομώντας περί τα 60 εκ. ευρώ τα οποία θα θελήσει να «ρίξει» στο μεταγραφικό παζάρι. Ο λόγος για τους Γκάρεθ Μπέιλ, Μαρσέλο και Ίσκο, των οποίων τα συμβόλαια εκπνέουν στις 30 Ιουνίου και η πτωτική τους αγωνιστική πορεία δεν προμηνύει διαθέσεις από τη «Βασίλισσα» για την ανανέωσή τους.

Μπέιλ: Πήρε πολλά, έδωσε ελάχιστα

Ο Γκάρεθ Μπέιλ μετακόμισε στην ισπανική πρωτεύουσα το καλοκαίρι του 2013 από την Τόττεναμ (91 εκ. ευρώ κόστισε η μεταγραφή του), και παρόλη την καθοριστική του συμβολή στην κυριαρχία της Ρεάλ στο UEFA Champions League τα επόμενα χρόνια, δεν κατάφερε επί της ουσίας να πείσει κανέναν προπονητή του ότι αξίζει θέση βασικού. Ταυτόχρονα, πρόκειται για έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του ρόστερ, αφού για κάθε χρόνο του συμβολαίου του ο Ουαλός λαμβάνει 15 εκατομμύρια ευρώ. Στην πραγματικότητα όμως ο Μπέιλ κοστίζει πολλά περισσότερα στην ομάδα του, αφού το καθεστώς φορολόγησης στην Ισπανία επιβάλλει φόρο 52% στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών! Με απλά λόγια, η «Βασίλισσα» θα εκταμιεύσει φέτος περισσότερα από 30 εκ. ευρώ για έναν ποδοσφαιριστή που έχει μέχρι στιγμής μόλις 3 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ο οποίος στα 32 χρόνια φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Μαρσέλο: Από την κορυφή στην απαξίωση

Από την πλευρά του, ο Μαρσέλο μετέβη στη Ρεάλ το μακρινό 2007, κατευθείαν από την πατρίδα του και την Φλουμινένσε. Ο πλέον 33χρονος Βραζιλιάνος εξελίχθηκε στον καλύτερο αριστερό μπακ του κόσμου και έναν από τους καλύτερους της ιστορίας, φέρνοντας μια πραγματική επανάσταση στον τρόπο που παίζεται η θέση. Παρ' όλα αυτά, η πτωτική του πορεία τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με τα προβλήματα τραυματισμών που όλο και συχνότερα τον ταλαιπωρούν (3 συμμετοχές στην φετινή La Liga, 16 πέρσι, 15 πρόπερσι) γέρνουν την πλάστιγκα υπέρ της αποχώρησής του τον ερχόμενο Ιούνιο από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Έτσι, η Ρεάλ θα εξοικονομήσει ακόμα 19 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία 9.5 εκατομμύρια θα έπαιρνε ο Βραζιλιάνος και άλλα τόσα η εφορία.

Ίσκο: Τόπος στα νιάτα

Τελευταίος στη λίστα βρίσκεται ο Ίσκο. Ο Ανδαλουσιανός χαφ έγινε κάτοικος Μαδρίτης λίγες εβδομάδες νωρίτερα από τον Μπέιλ, τον Ιούνιο του 2013. Είχε εντυπωσιάσει με την φανέλα της Μάλαγα, την οποία αν και σε ιδιαίτερα νεαρή ηλικία είχε οδηγήσει στις καλύτερες χρονιές της ιστορίας της. Δεδομένης της ηλικίας του και της επιρροής του στην ομάδα της γενέτειράς του, τα 30 εκ. που εκταμίευσε η Ρεάλ εκείνο το καλοκαίρι δεν φαίνονταν πολλά. Ο Ίσκο αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστή και στη Μαδρίτη, μετά τον ισπανικό νότο, όπου ειδικά επί πρώτης θητείας Ζινεντίν Ζιντάν θεωρούνταν ο μεγαλύτερος σταρ της ομάδας πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Φαίνεται όμως ότι οι ιθύνοντες της ομάδας έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε ανανέωση του ρόστερ, επενδύοντας περισσότερο στους νεαρούς και ανερχόμενους σταρ του συλλόγου. Αυτό μαρτυράει και ο αισθητά περιορισμένος χρόνος συμμετοχής του Ίσκο την τρέχουσα σεζόν, η οποία φαίνεται πως θα είναι και η τελευταία του με τη φανέλα της Ρεάλ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, του οποίου οι φετινές του αποδοχές θα κυμανθούν περίπου στα 13 εκ. ευρώ μεικτά, έχει στα 29 του χρόνια αρκετά πράγματα να προσφέρει ακόμα και συνεπώς δεν θα δυσκολευτεί να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Μένει να δούμε αν η Ρεάλ με αυτά τα χρήματα θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» τον διακαή πόθο των ανθρώπων της ομάδας, Κιλιάν Μπαπέ, ή αν θα τα χρησιμοποιήσει σε άλλες πιθανές μεταγραφικές της κινήσεις.

To κείμενο έγραψε ο Γιάννης Αρώνης

 

LA LIGA Τελευταία Νέα