Τσάβι: Το Top-10 των κανόνων στη Μπαρτσελόνα

Κώστας Ζάλιαρης
Τσάβι: Το Top-10 των κανόνων στη Μπαρτσελόνα

bet365

Με την πρόσληψή του και την έναρξη της δουλειάς στη Μπαρτσελόνα, ο Τσάβι ανακοίνωσε τους 10 κανόνες του, τους οποίους θα πρέπει να τηρούν οι ποδοσφαιριστές του στο έπακρο.

Από την προσπάθεια να είναι όλοι απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και τις προπονήσεις, μέχρι το γεύμα που θα τονώσει την ενότητα της ομάδας, την εξωγηπεδική συμπεριφορά των παικτών, τη δημόσια εικόνα και τα χόμπι που έχει ο καθένας.

Ο νυν προπονητής των «μπλαουγκράνα» επέβαλε τους δικούς του κανόνες, ζήτησε την απόλυτη τήρησή τους και η Μπαρτσελόνα μπαίνει σε νέα τροχιά για να καταφέρει να θυμίσει ξανά κάτι από την ομάδα που στο παρελθόν ήταν το απόλυτο παράδειγμα καλοδουλεμένες και επιτυχημένης μηχανής.

Οι παίκτες στην προπόνηση 90 λεπτά πριν την έναρξη

Οι παίκτες στην προπόνηση 90 λεπτά πριν την έναρξη

Το προπονητικό staff στις εγκαταστάσεις 2 ώρες πριν την προπόνηση

Το προπονητικό staff στις εγκαταστάσεις 2 ώρες πριν την προπόνηση

Γεύμα των παικτών στο προπονητικό κέντρο

Γεύμα των παικτών στο προπονητικό κέντρο

Επιβολή προστίμων για παραβίαση κανονισμών, δίχως ανοχή

Επιβολή προστίμων για παραβίαση κανονισμών, δίχως ανοχή

Διπλασιασμός του προστίμου για επαναλαμβανόμενα παραπτώματα

Διπλασιασμός του προστίμου για επαναλαμβανόμενα παραπτώματα

Αξιοκρατία

Αξιοκρατία

Προσοχή στις εξωγηπεδικές συνήθειες

Προσοχή στις εξωγηπεδικές συνήθειες

Απαγόρευση ενασχόλησης με επικίνδυνα σπορ

Απαγόρευση ενασχόλησης με επικίνδυνα σπορ

Καλή δημόσια εικόνα

Καλή δημόσια εικόνα

Καμία έξοδος 48 ώρες πριν τα ματς

Καμία έξοδος 48 ώρες πριν τα ματς

Όχι ένα λεπτό νωρίτερα ή αργοπορημένη άφιξη για λίγα λεπτά λόγω... στάσης για βενζίνη όπου είχε κίνηση στο πρατήριο.

Ο Τσάβι θέλει να βλέπει τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν από την έναρξη κάθε προπόνησης, τους ποδοσφαιριστές του να είναι παρόντες.

Να έχουν ξυπνήσει πολύ νωρίτερα, να έχουν πάρει πρωινό και να είναι έτοιμοι για σκληρή δουλειά στην ώρα που θα ορίζεται κάθε μέρα.

Ο Τσάβι έδωσε το σύνθημα από την πρώτη μέρα της δουλειάς του στη Μπαρτσελόνα.

Έφτασε στο προπονητικό κέντρο 2,5 ώρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του προγράμματος της Τρίτης γιατί είχε κανονίσει και συνάντηση με το επιτελείο του.

Αυτή η συνάντηση θα γίνει κάθε φορά, ένα δίωρο προτού όλοι βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο για να δουλέψουν όλα όσα θα έχουν σχεδιάσει για το καλό της Μπαρτσελόνα.

Σε μια προσπάθεια να υπάρξει μεγαλύτερη και πιο έντονη ενότητα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, ο Τσάβι θέλει απαραίτητα καθημερινά να γευματίζουν οι παίκτες στο προπονητικό κέντρο.

Να μην αποχωρούν μετά την πρωινή ή την απογευματινή προπόνηση, αλλά να τρώνε όλοι μαζί στην τραπεζαρία ως ένα δεμένο σύνολο.

Δεν είναι κάτι που δεν υπάρχει σε όλους τους υπόλοιπους συλλόγους παγκοσμίως.

Ωστόσο, ο Τσάβι ξεκαθάρισε προς όλους ότι δεν θα υπάρχει καμία ανοχή ακόμα και για το παραμικρό περιστατικό που θα μπορούσε ακόμα και να δικαιολογηθεί.

Τα πρόστιμα θα έρχονται αμέσως με την παραβίαση οποιουδήποτε κανονισμού από τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα πρέπει να είναι απόλυτα εναρμονισμένοι με τα νέα δεδομένα.

Ό,τι ισχύει και τα ποσά που θα οριστούν για τις παρατυπίες των παικτών στο εσωτερικό της ομάδας και περιστατικά τα οποία θα θεωρούνται πως παραβιάζουν τους κανονισμούς, θα επιβάλλεται στο διπλάσιο σε πιθανή επανάληψη.

Κάθε φορά το πρόστιμο θα μεγαλώνει και γι' αυτό οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να το σκέφτονται πολύ καλά προτού κάνουν κάτι που θα τους οδηγήσει στην αφαίρεση κάποιου ποσού από τον λογαριασμό τους...

Σεβασμός μεταξύ των παικτών, υπακοή στις πιο «παλιές σειρές» της ομάδας και φυσικά, αξιοκρατικές επιλογές από τον Τσάβι που θα πρέπει να δικαιώνει τους παίκτες του βάσει των προσπαθειών και της δουλειάς τους στις προπονήσεις.

Φυσικά είναι το πρώτο που τονίζει ο κάθε νέος προπονητής σε μια ποδοσφαιρική ομάδα, ο κάθε νέος διευθυντής σε μια δουλειά κλπ., όμως, ο θρύλος των «μπλαουγκράνα» ήθελε να το τονίσει και αυτό.

Από τα ταξίδια με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, μέχρι και τα χόμπι τους και τον τρόπο με τον οποίο θα επιλέγουν οι ποδοσφαιριστές να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα – όπως φυσικά οφείλουν να το κάνουν οι επαγγελματίες – θα πρέπει να προσέχουν πολύ τον εαυτό τους όταν βρίσκονται μακριά από το γήπεδο και τις προπονήσεις, ώστε να μην προκύπτουν απρόοπτα.

Tώρα πόσο αυστηρός θα είναι ο έλεγχος του Τσάβι και των συνεργατών του, θα φανεί...

Τέλος η αναρρίχηση, το ράφτινγκ, το paint-ball και οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει κάποιο ατύχημα και κάποιον τραυματισμό.

Εδώ θα πει κανείς ότι έχουν υπάρξει προβλήματα ακόμα και από ξυραφάκι στο πόδι ή ενοχλήσεις στα χέρια από το Playstation.

Παρ' όλα αυτά, όσο ο Τσάβι θα βρίσκεται στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, τέλος τα επικίνδυνα σπορ για τους παίκτες της ομάδας.

Φορούν τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και οφείλουν να είναι όλοι τους παράδειγμα προς μίμηση.

Ναι μεν είναι άνθρωποι και μπορεί σε κάποια βόλτα τους ή σε ένα φαγητό ή σε μια επίσκεψη σε εκδήλωση να υπάρξει εκνευρισμός, ή περίεργη συμπεριφορά.

Παρ' όλα αυτά, οι ποδοσφαιριστές επιβάλλεται να διατηρήσουν την καλή δημόσια εικόνα τους και να μην πρωταγωνιστούν σε αρνητικά περιστατικά.

Είναι κάτι που αυτή την εποχή κρίνεται απαραίτητο και λόγω του κορονοϊού προκειμένου να μην υπάρξουν απρόοπτα και πιθανές απουσίες παικτών ή έξαρση κρουσμάτων σε έναν σύλλογο.

Οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα καλούνται με τον Τσάβι στο «τιμόνι» να προτιμούν το σπίτι τους, τον καναπέ τους, τις ταινίες και το φαγητό στον καναπέ, όταν δεν προπονούνται ή δεν γυμνάζονται.

Στις 48 ώρες πριν από κάθε αναμέτρηση, απαγορεύεται η έξοδος για διασκέδαση...