Τσάβι για Ντεμπελέ: «Αν δουλέψει, μπορεί να γίνει ο κορυφαίος στον κόσμο»

Τσάβι για Ντεμπελέ: «Αν δουλέψει, μπορεί να γίνει ο κορυφαίος στον κόσμο»

Τσάβι για Ντεμπελέ: «Αν δουλέψει, μπορεί να γίνει ο κορυφαίος στον κόσμο»

bet365

Ο Τσάβι τόνισε στις πρώτες δηλώσεις του ως τεχνικός της Μπαρτσελόνα ότι υπολογίζει στον Ουσμάν Ντεμπελέ και ότι με τη σωστή δουλειά και διαχείριση μπορεί να μετατραπεί στον κορυφαίο εξτρέμ του πλανήτη.

Η επόμενη ημέρα στη Μπαρτσελόνα ξημέρωσε με τον Τσάβι να παρουσιάζεται κι επίσημα ως νέος προπονητής της. Και πέραν της μετριότατης εκκίνησης σε πρωτάθλημα και Champions League, ο 41χρονος Καταλανός έχει να διαχειριστεί μια 11άδα τραυματιών, γεγονός που ελαχιστοποιεί τις διαθέσιμες λύσεις για να επιφέρει άμεσα την αλλαγή. Μεταξύ των 11, ο πιο συχνός... θαμώνας στο κλαμπ των απόντων, Ουσμάν Ντεμπελέ.

Μόλις μετά από 25 λεπτά στην επιστροφή του στη δράση, ο Γάλλος υπέστη τον 13ο τραυματισμό του στα τέσσερα χρόνια που ανήκει στους Μπλαουγκράνα και τέθηκε νοκ-άουτ τουλάχιστον για έναν μήνα. Δεδομένου ότι το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως δεν υπάρχει μέλλον για τον 24χρονο εξτρέμ στο «Καμπ Νόου».

Ωστόσο, ο Τσάβι όχι μόνο τον πιστεύει, αλλά έχει βλέψεις για ένα ριζικό «makeover» στην απόδοσή του και φιλοδοξεί να τον δει τον κορυφαίο εξτρέμ στον πλανήτη. Ανάμεσα σε όσα δήλωσε κατά την παρουσίασή του, ο θρύλος της Μπάρτσα έθεσε σε πρώτο πλάνο την ανανέωσή του Ντεμπελέ και εστίασε στην ανάγκη για σωστή εκγύμνασή του ώστε να αποτραπούν νέοι τραυματισμοί:

«Με σκληρή δουλειά, στη θέση του, μπορεί να γίνει ο κορυφαίος στον κόσμο. Έχει εντυπωσιακά στοιχεία. Είναι πολύ σημαντικό το ότι έχει νοοτροπία νικητή, πιάνει υψηλή απόδοση. Η ανανέωσή του είναι προτεραιότητά μας.

Θα υπάρχουν τραυματισμοί, αλλά θέλουμε να προπονούμαστε καλά. Δεν ξέρω τι συνέβαινε σε αυτόν τον τομέα μέχρι σήμερα, αλλά σίγουρα θέλουμε να το κάνουμε καλύτερα. Θέλουμε να δουλεύουμε με ειδικό τρόπο στο γυμναστήριο προς αποφυγή των τραυματισμών. Υπάρχουν μεγάλες απαιτητήσεις για αυτόν τον παίκτη και πρέπει να απαιτήσουμε περισσότερα κι από τους εαυτούς μας
».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα