Μπέτις - Σεβίλλη 0-2: Αφεντικό της πόλης η Σεβίλλη (vids)

Μπέτις - Σεβίλλη 0-2: Αφεντικό της πόλης η Σεβίλλη (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Μπέτις - Σεβίλλη 0-2: Αφεντικό της πόλης η Σεβίλλη (vids)

bet365

Με καταπλητικό γκολ του Μάρκους Ακούνια και αυτογκόλ του Έκτορ Μπεγερίν, η Σεβίλλη νίκησε (2-0) στο ντέρμπι της πόλης την Μπέτις που έπαιξε με δέκα για ένα ημίχρονο και έπιασε ξανά την Ρεάλ Μαδρίτης στην δεύτερη θέση της La Liga, στο -1 από την Ρεάλ Σοσιεδάδ και με ματς λιγότερο από τους Βάσκους.

Ένα, δύο ή τρία ματς, ίσως και να συνιστούν σύμπτωση. Η Σεβίλλη, όμως, συμπλήρωσε έξι διαδοχικά ντέρμπι της πόλης χωρίς ήττα κόντρα στην Μπέτις (πέντε νίκες - μια ισοπαλία), επιβεβαιώνοντας ότι είναι το αφεντικό στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ.

Εκμεταλλευόμενη την ανόητη αποβολή του Γκουίντο Ροντρίγκες στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα του Γιούλεν Λοπετέγι έφτασε δικαίως στη νίκη μέσα στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» (2-0) και έπιασε ξανά την Ρεάλ Μαδρίτης στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, στο -1 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Σοσιεδάδ (Μαδριλένοι και Σεβιλιάνοι έχουν ματς λιγότερο, σε σχέση με τους Βάσκους).

Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους όμως να έχουν την μπάλα και να ζορίζουν τους γηπεδούχους, οι οποίοι έφτασαν στο γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ του «σκόρερ» Έκτορ Μπεγερίν.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Γκουίντο Ροντρίγκες αποβλήθηκε ορθά με δεύτερη κίτρινη κάρτα και άνοιξε διάπλατα τον δρόμο της νίκης για μια ανώτερη η Σεβίλλη, η οποία κατάφερε να προηγηθεί με καταπληκτικό σουτ του Μάρκος Ακούνια έξω από την περιοχή, ύστερα από γύρισμα του Λούκας Οκάμπος (55’) και τους παίκτες της Σεβίλλης να ανταλλάσσουν συνολικά 13 πάσες.

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, ο οποίος στην ανάπαυλα έβγαλε τον Γουίλιαν Ζοσέ και έβαλε τον Γουίλιαμ Καρβάλιο για να μην χάσει (και άλλο) το κέντρο, είδε την ομάδα του να το παλεύει για να ισοφαρίσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, μάλιστα, ο Μπεγερίν άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από σέντρα του Γκονσάλο Μοντιέλ (81’), σφραγίζοντας τη δίκαιη νίκη μιας Σεβίλλης που δείχνει αποφασισμένη και, κυρίως, ικανή, για να διεκδικήσει μέχρι τέλους το φετινό πρωτάθλημα.

Μπέτις: Μπράβο - Μπεγερίν, Πετσέλα, Έντγκαρ, Άλεξ Μορένο, Γκουίντο Ροντρίγκερ, Γκουαρδάδο (63’ Χουάνμι), Ρόδρι (63’ Τέγιο), Φεκίρ (89’ Χοακίν), Κανάλες, Γουίλιαν Ζοσέ (46’ Γουίλιαμ Καρβάλιο).

Σεβίλλη: Μπόνο, Μοντιέλ, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ακούνια (87’ Αουγκούστινσον), Χορδάν (76’ Όλιβερ Τόρες), Φερνάντο, Ράκιτιτς (83’ Ντιλέινι), Λαμέλα (76’ Πάπου Γκόμες), Ράφα Μιρ (82’ Μουνίρ Ελ Χανταντί), Οκάμπος.

Οι πρώτοι της La Liga (σε 13 αγώνες): Ρεάλ Σοσιεδάδ 28, Ρεάλ Μαδρίτης (12) 27, Σεβίλλη (12) 27, Ατλέτικο (12) 23, Μπέτις 21, Ράγιο Βαγιεκάνο 20, Οσασούνα 19, Αθλέτικ Μπιλμπάο (18) 12, Μπαρτσελόνα (12) 17.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα