Αρβελάτζε στο Gazzetta: «Από ποιον παίκτη της τωρινής Μπαρτσελόνα θα ζητούσες φανέλα;»

Αρβελάτζε στο Gazzetta: «Από ποιον παίκτη της τωρινής Μπαρτσελόνα θα ζητούσες φανέλα;»

Δημήτρης Τομαράς
Αρβελάτζε στο Gazzetta: «Από ποιον παίκτη της τωρινής Μπαρτσελόνα θα ζητούσες φανέλα;»

bet365

Ο Σότα Αρβελάτζε μιλά στο Gazzetta για τον Ρόναλντ Κούμαν που έχει δουλέψει μαζί του αλλά και τη σημερινή Μπαρτσελόνα που είναι χωρίς τον Μέσι!

Ο Αρβελάτζε κόντρα στο ρεύμα αλλά και την κριτική των ΜΜΕ στην Ισπανία υπερασπίζεται τον Κούμαν στο Gazzetta και επισημαίνει πως η Μπαρτσελόνα έχει κάνει λάθη σε σχέση με το ρόστερ της και ότι η Λαπόρτα πρέπει να δώσει πίστωση χρόνου στον Ολλανδό προπονητή. Ο 48χρονος Γεωργιανός - που μιλάει πολλές ξένες γλώσσες και έχει σπουδαία καριέρα ως παίκτης - ήταν βοηθός του Κούμαν στην Άλκμααρ και συνεργάστηκαν για 23 αγώνες.

- Πως κρίνετε την τωρινή κατάσταση με τον Κούμαν και τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται στη Μπαρτσελόνα;

Εγώ θέλω να δώσω credits το Κούμαν. Θα σας εξήγησω το γιατί. Μιλάμε για την εποχή μετά τον Μέσι και αυτή την τρομερη γενιά με Ινιέστα, Μπουσκέτς και τόσους άλλους παίκτες. Ο Μέσι δεν υπάρχει πια. Έχει φύγει. Μόνο οι Πικέ και Μπουσκέτς έχουν μείνει στην ομάδα. Δεν είναι το ίδιο.

- Δηλαδή λέτε πως έχει να κάνει με έλλειμα προσωπικοτήτων στην ομάδα;

Όχι δεν το εννοώ έτσι. Ο Κούμαν έχει να διαχειριστεί ένα ρόστερ με αρκετά νέα παιδιά και βλέπει το μέλλον της ομάδας. Λέει πολλά ότι αποδέχθηκε αυτήν την πρόκληση. Ότι παρότι είχε τόσα αρνητικά μία τέτοια δουλειά την ανέλαβε.

- Άρα πιστεύετε πως ο Λαπόρτα και η διοίκηση πρέπει να του δώσει και άλλον χρόνο.

Φυσικά και ο Λαπόρτα πρέπει να του δώσει πίστωση χρόνου. Ας μιλήσουμε αληθινά. Θα πήγαινες τώρα να ζητήσεις φανέλα από παίκτη της τωρινής Μπαρτσελόνα; Πες πως ήσουν ένας φίλαθλος από την Ελλάδα. Θα είχες κάποιον να ζητούσες φανέλα; Ίσως απο έναν ή δύο παίκτες. Έχουν γίνει λάθη στη Μπαρτσελόνα. Λάθη και σε επίπεδο ρόστερ και διαχείρισης.

- Πάνω σε αυτά που μας λέτε λοιπόν λογικά θεωρείτε πως είναι και σκληρή η κριτική σε βάρος του.

Ο Κούμαν δέχθηκε όλη την πίεση. Είναι όμως δυνατός και θεωρώ πως θα αντέξει. Ναι είναι λάθος αυτή η κριτική. Όλη αυτή η κριτική για μένα είναι υπερβολική. Δείτε πόσα νέα παιδιά έχει. Θέλει χρόνο.

- Ποιά λοιπόν πως πρέπει να είναι η αντιμετώπιση για τον Ολλανδό τεχνικό;

Πρέπει να δούνε την προσφορά του. Το τι περνάει αυτήν την εποχή. Το το είχαν οι προηγούμενοι προπονητές και το τι είχε αυτός. Δείτε το τι είχε ο Γκουαρντιόλα. Πριν στη Μπαρτσελόνα είχαν την μαγεία του Μέσι. Τώρα πάει αυτή η μαγεία.

- Πως θυμάστε τον Κούμαν από τη συνεργασία σας;

Ο Κούμαν είναι ένας Θρύλος. Πολύ καλός άνθρωπος. Πολύ καλός χαρακτήρας, ενδιαφέρων άνθρωπος και ανοιχτόμυαλος.

- Έχετε κάποια ανάμνηση από τη συνεργασία σας;

Ως νέος τεχνικός κάθε μέρα μαθαίνεις και κάτι. Θυμάμαι πως ήμουν μικρός και κάθε μέρα δίπλα του ήταν σαν μία νέα ημέρα. Σαν να υπήρχε κάτι άλλο / κάτι νέο για μένα.

@Photo credits: INTIME
 

LA LIGA Τελευταία Νέα