Η εκδίκηση ενός πρώην

Η εκδίκηση ενός πρώην

Η εκδίκηση ενός πρώην

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει πέντε ποδοσφαιριστές, που αποχώρησαν ως... τελειωμένοι από μία ομάδα και στη συνέχεια την τιμώρησαν, σκοράροντας εις βάρος της.

Φερνάντο Μοριέντες

Στην εποχή του ήταν ένας από τους πιο αποτελεσματικούς επιθετικούς των ευρωπαϊκών γηπέδων, όμως δεν έγινε ποτέ... πρώτο όνομα. Αυτό «πλήρωσε» στην ουσία ο Ισπανός φορ, όταν ο Φλορεντίνο Πέρεθ δημιούργησε τους “galacticos”. Με Ρονάλντο και Ραούλ στο ρόστερ, ο Μοριέντες δε χωρούσε στη Ρεάλ Μαδρίτης, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το Μπερναμπέου, το 2003, με τη μορφή δανεισμού. Προορισμός του η Μονακό, με τη μοίρα να παίζει ένα περίεργο παιχνίδι. Εκείνη τη σεζόν, στα προημιτελικά του Champions League, οι δύο ομάδες κληρώθηκαν μεταξύ τους, με τον Μοριέντες να τιμωρεί τη «βασίλισσα» για την επιλογή της να τον αφήσει. Σκόραρε και στα δύο παιχνίδια, οδηγώντας τους Μονεγάσκους στην πρόκριση.

mor

Γκλεν Τζονσον

Μπορεί να μην έκανε μεγάλη καριέρα στην Τσέλσι, όμως αποτελεί ένα «σημαδιακό» παίκτη για το σύλλογο. Κι αυτό γιατί ήταν η πρώτη αγορά ποδοσφαιριστή του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, το καλοκαίρι του 2003. Ωστόσο, την επόμενη χρονιά, η πλειάδα αστέρων που αφίχθη στο Στάμφορντ Μπριτζ, δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Άγγλο μπακ. Το 2006 αποχώρησε για την Πόρτσμουθ και το 2009 πήρε μεταγραφή για τη Λίβερπουλ. Και με τη φανέλα των «κόκκινων» ήρθε η μεγάλη εκδίκηση. Το Νοέμβριο του 2011, ο Γκλεν Τζόνσον έδωσε τη νίκη στη Λίβερπουλ, μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ, σκοράροντας στο φινάλε για το τελικό 1-2.

joh

Άλβαρο Μοράτα

Στην πρώτη του θητεία στο Μπερναμπέου, οι άνθρωποι της Ρεάλ Μαδρίτης δεν εκτίμησαν ιδιαίτερα τις ικανότητές του. Έτσι, όταν ήρθε η πρόταση των 20 εκατομμυρίων ευρώ από τη Γιουβέντους, το καλοκαίρι του 2014, είπαν το «ναι». Μια συμφωνία, που τότε θεωρήθηκε συμφέρουσα για τη Ρεάλ, ωστόσο πολύ γρήγορα γύρισε μπούμερανγκ στη «βασίλισσα». Τη σεζόν 2014-15, οι δύο ομάδες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν η μία την άλλη στα ημιτελικά του Champions League και ο Μοράτα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Σκόραρε στο πρώτο ματς, στο Τορίνο, ενώ στον επαναληπτικό του Μπερναμπέου πέτυχε το γκολ της πρόκρισης για τη «Μεγάλη Κυρία». Χωρίς, όμως, να πανηγυρίσει.

mor

Φρανκ Λάμπαρντ

Θεωρείται ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Τσέλσι. Ο Λάμπαρντ ήταν κάτοικος Στάμφορντ Μπριτζ για 13 συνεχόμενα χρόνια, από το 2001 έως το 2014. Το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς έληγε το συμβόλαιό του και οι ιθύνοντες της ομάδας έκριναν πως δεν υπήρχε λόγος ανανέωσης με τον 36χρονο – τότε – χαφ. Ο ίδιος υπέγραψε τότε στη New York City και επειδή η σεζόν στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αργούσε να ξεκινήσει, πήγε στο... αδελφό σωματείο, Μάντσεστερ Σίτι. Και στο πρώτο του παιχνίδι απέναντι στην Τσέλσι φρόντισε να την «πληγώσει». Σημείωσε το μοναδικό τέρμα της Σίτι, γράφοντας το τελικό 1-1.

lam

Λουίς Σουάρες

Είναι η τελευταία περίπτωση, για την οποία συζητά η μισή Ευρώπη. Με ένα τηλεφώνημα τον τελείωσε πέρσι τον Αύγουστο από την Μπαρτσελόνα ο Ρόναλντ Κούμαν και από τότε ο Ουρουγουανός επιθετικός έχει βαλθεί να εκδικηθεί τον Ολλανδό τεχνικό (κυρίως) και την Μπαρτσελόνα. Πέρσι οδήγησε την Ατλέτικο Μαδρίτης στην κατάκτηση της La Liga και φέτος είχε ένα γκολ και μία ασίστ, στο πρόσφατο 2-0 επί των «μπλαουγκράνα». Ο ίδιος δεν παραδέχεται ότι είχε τάσεις εκδίκησης, όμως ο πανηγυρισμός-τηλεφώνημα είναι δεδομένο πως είχε αποδέκτη τον Κούμαν.

sua

 

LA LIGA Τελευταία Νέα