Ρεάλ Μαδρίτης: Από την ουτοπία, στον ζόρικο ρεαλισμό…

Ρεάλ Μαδρίτης: Από την ουτοπία, στον ζόρικο ρεαλισμό…

bet365

Καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης μετράει άσχημες ήττες στη σειρά, ο Γιώργος Καραμάνος εξηγεί γιατί το τέλειο ξεκίνημα μοιάζει ήδη ουτοπικό και τις αιτίες που η πραγματικότητα θα είναι δύσκολη.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό. Η επιστροφή του Κάρλο Αντσελότι άλλωστε, αποτελούσε ένα εχέγγυο ότι τα πράγματα τουλάχιστον δεν θα ήταν αρνητικά. Σε μία μεταβατική σεζόν χωρίς μεταγραφές και με την αποχώρηση του Σέρχιο Ράμος να επισκιάζει τα πάντα στην οικογένεια των Blancos, κανείς δεν σκεφτόταν ότι αυτή τη χρονιά η Ρεάλ Μαδρίτης θα έκανε αυτό που ορίζει το DNA της: να διεκδικήσει όλους τους τίτλους. Η φετινή ομάδα ξεκινάει η αλήθεια είναι από μία πιο χαμηλή αφετηρία. Και να που αυτό δείχνει να επιβεβαιώνεται σχετικά άμεσα…

Το διπλό στην Ιντερ και τη Βαλένθια και η εξάρα με τη Μαγιόρκα, άφησαν μία απρόσμενη γλύκα. Ωστόσο, η προσγείωση ήρθε απότομα και κάθετα. Και εάν η Βιγιαρεάλ είναι μία δυνατή αντίπαλος και η ισοπαλία της προηγούμενης αγωνιστικής στη Μαδρίτη μπορεί να θεωρηθεί «εντός προγράμματος», αυτό που ακολούθησε, δεν το περίμενε κανείς. Η ήττα από τη Σέριφ Τίρασπολ είναι η πιο ντροπιαστική ευρωπαϊκή της γενικά και όχι μόνο στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», για να ακολουθήσει τώρα το 2-1 από την Εσπανιόλ, η οποία φέτος επέστρεψε στη La Liga.

Μηδέν επένδυση, κουρασμένο ρόστερ

Ο Τύπος στην Ισπανία ήδη έχει ξεκινήσει να αναζητά ενόχους. Μόνο που σε αυτό το ρόστερ δεν είναι εύκολο. Επειδή τα… κουκιά είναι μετρημένα και θα μπορούσαμε κάλλιστα να πούμε πως είναι και προδιαγεγραμμένα. Από τη στιγμή που ο Φλορεντίνο Πέρεθ έχει επενδύσει συνειδητά στην αναδόμηση του γηπέδου και δεν έδωσε χρήματα τα τελευταία δύο χρόνια, ποιος μπορεί να τα βάλει με τον Αντσελότι και τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι και ο Καρλέτο ψάχνεται. Κάθε βδομάδα αλλάζει συστήματα και πρόσωπα, αναζητώντας κάποια χρυσή τομή που θα λειτουργεί. Η λογική που έχει βγάλει μέχρι τώρα στο χορτάρι η Ρεάλ, είναι ότι παίζουμε επιθετικά και αναζητούμε την κυριαρχία. Το εντελώς αντίθετο δηλαδή απ’ ότι συνέβαινε με το σφικτό παιχνίδι στην εποχή Ζιντάν. Μόνο που με τον τρόπο που είναι δομημένοι οι Μερένγκες, τόσο το κέντρο, όσο και η άμυνα, δεν μπορούν να υποστηρίξουν ένα τέτοιο πλάνο. Ενώ στην επίθεση κυριαρχεί το one man show του Καρίμ Μπενζεμά, που όμως δεν μπορεί να είναι αρκετό.

Ο μπερδεμένος Καρλέτο

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ευρύτερης δυσλειτουργίας είναι η εμφάνιση με την Εσπανιόλ. Εκεί, ο Αντσελότι που έλεγε όλο το καλοκαίρι ότι ο Αλάμπα θα είναι ο αντικαταστάτης του Σέρχιο Ράμος στο κέντρο της άμυνας, βρέθηκε στα αριστερά. Μόνο που ο Αλάμπα ανεβαίνει πολύ και… κουτουλούσε με τον Βινίσιους. Το δεύτερο πρόβλημα ήταν η μεσαία γραμμή, με τους Μόντριτς, Κρόος να μην μπορούν να κυριαρχήσουν, ενώ πολλά είναι τα αρνητικά σχόλια για τη φυσική κατάσταση του Καζεμίρο, ο οποίος έχει χάσει την ορμή του και δεν θυμίζει τον ασταμάτητο οδοστρωτήρα των προηγούμενων ετών.

Η μοναξιά του υπέροχου Καρίμ

Την ίδια στιγμή, ο Μπενζεμά παλεύει να σώσει μόνος του την κατάσταση. Ο Γάλλος παίζει να είναι ο πιο φορμαρισμένος φορ στον κόσμο. Τα κάνει όλα, αλλά δεν αρκεί. Μετράει ήδη 10 γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και είναι ο μόνος που σκοράρει στα τρία τελευταία. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη La Liga μετράει εννέα γκολ και επτά ασίστ. Δηλαδή έχει άμεση συμμετοχή στα 16 από τα 22 τέρματα της ομάδας του. Οι κινήσεις του, ο τρόπος που υποδέχεται μπάλες στο κέντρο, που μοιράζει το παιχνίδι σαν 10άρι και τα τελειώματά του, είναι από άλλον πλανήτη.

Δυστυχώς όμως για τη Ρεάλ, ο Βινίσιους με πέντε γκολ, δύο ασίστ και δύο κερδισμένα πέναλτι, είναι ο μοναδικός που τον ακολουθεί κάπως, αλλά κι αυτός έχει ξεφουσκώσει. Ο Αζάρ παραμένει για τρίτο χρόνο απόλυτα αναξιόπιστος, ο Μπέιλ βρίσκεται ως συνήθως στα πιτς και ο Ασένσιο απλά είχε το ξέσπασμα με το χατ τρικ στη Μαγιόρκα. Γιόβιτς και Ροντρίγκο δεν συνεισφέρουν και ο Μαριάνο δεν υπολογίζεται καν. Γκολ και ασίστ από το κέντρο δεν υπάρχουν και ούτε αναμένονται.

Από τη διακοπή έως το Clasico

Σε αυτό το status η Ρεάλ πάει στη διακοπή των Εθνικών ομάδων και κανείς δεν γνωρίζει σε ποια φάση θα παρουσιαστεί μετά. Ο Αντσελότι στις δηλώσεις του μετά την Εσπανιόλ εξέφρασε ανοικτά την ανησυχία του, καθώς τη δεδομένη στιγμή τους ήθελε όλους εκεί, ώστε να βρει τι φταίει και να ρολάρει την ομάδα του. Και μετά τη διακοπή έρχονται ακόμα πιο ζόρικα. Εάν την πάτησε με Σέριφ, Εσπανιόλ, τι θα γίνει με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, το ταξίδι στην Ουκρανία με τη Σαχτάρ και με το Clasico με την Μπαρτσελόνα να ακολουθεί.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι καλά και εάν τη σώνει κάτι αυτή τη στιγμή στην Ισπανία, είναι ότι κανείς δεν πατάει γερά και έτσι της επιτρέπεται να βρίσκεται ακόμα στην κορυφή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει άπαντες στη Βασίλισσα μπορούν να νιώθουν καλά στη λογική του ότι μαζί με την Ατλέτικο μοιάζουν να είναι οι «μονόφθαλμοι», σε ένα πρωτάθλημα όπου η Μπαρτσελόνα δείχνει «τυφλή»…

Follow me: @jorgekaraman
Instagram: Jorge_Karaman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος