Παραμένει στο 60% η χωρητικότητα των γηπέδων στην Καταλονία, αντίδραση από Λαπόρτα

Παραμένει στο 60% η χωρητικότητα των γηπέδων στην Καταλονία, αντίδραση από Λαπόρτα

Newsroom
Παραμένει στο 60% η χωρητικότητα των γηπέδων στην Καταλονία, αντίδραση από Λαπόρτα

bet365

Στη Καταλονία αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν το πλάνο της υπόλοιπης Ισπανίας για 100% χωρητικότητα στα γήπεδα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Μπαρτσελόνα.

Μπορεί στην υπόλοιπη Ισπανία να επιστρέφει η κανονικότητα και μαζί οι εικόνες με γεμάτα γήπεδα από αυτό το Σαββατοκύριακο, όμως στην Καταλονία αποφάσισαν να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν.

Αυτό σημαίνει πως η χωρητικότητα στα στάδια θα παραμείνει στο 60%, καθώς θεωρήθηκε προτιμότερο να αποφευχθούν περιττά ρίσκα και να γίνει επαναξιολόγηση των μέτρων στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με την «Mundo Deportivo», τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής «έδεσαν τα χέρια» του αυτόνομου καταλανικού φορέα που αποφάσισε να μην ακολουθήσει τις προτροπές του Υπουργείου Υγείας για επιστροφή της πληρότητας στα γήπεδα.

Αντίθετα τα συντηρητικά μέτρα θα συνεχίσουν να υφίστανται για όλες τις ομάδες της Καταλονίας, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ζουάν Λαπόρτα. Ο ισχυρός άνδρας της Μπαρτσελόνα δεν συμφώνησε καθόλου με τις εξελίξεις και ξεκαθάρισε πως αυτή η τακτική θα προκαλέσει σοβαρή ζημιά στα οικονομικά του συλλόγου.

«Η συνέχιση των περιοριστικών μέτρων θα προκαλέσει σοβαρή ζημιά στην οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα. Επειδή συμπεριφερθήκαμε με αίσθημα ευθύνης λόγω της πανδημίας καταφέραμε όλοι μαζί να εκτοξεύσουμε στους εμβολιασμούς στη χώρα. Σεβόμαστε την απόφαση αλλά δεν συμφωνούμε γιατί θα μας πλήξει οικονομικά, είναι ένα πλάνο που θα πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πλέον μένει να φανεί υπό ποιες συνθήκες θα διεξαχθεί και το «El Clasico» στις 24 Οκτωβρίου, καθώς αν δεν υπάρξουν αλλαγές μέσα στο επόμενο διάστημα τότε οι Μπλαουγκράνα θα αναγκαστούν να υποδεχτούν για ακόμη μια φορά τη Ρεάλ Μαδρίτης με περιοριστικά μέτρα εντός του «Καμπ Νου».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα