Ligue 1 και Παρί εναντίον Τέμπας: «Προσπαθεί να κρύψει την κακοδιαχείριση του ισπανικού ποδοσφαίρου»

Ligue 1 και Παρί εναντίον Τέμπας: «Προσπαθεί να κρύψει την κακοδιαχείριση του ισπανικού ποδοσφαίρου»

Newsroom
Ligue 1 και Παρί εναντίον Τέμπας: «Προσπαθεί να κρύψει την κακοδιαχείριση του ισπανικού ποδοσφαίρου»

bet365

Σε... συντονισμένη αντεπίθεση πέρασαν Παρί Σεν Ζερμέν και Ligue 1 μετά τα επικριτικά σχόλια του προέδρου της La Liga προς το γαλλικό πρωτάθλημα.

Μετωπική σύγκρουση La Liga με Ligue 1!

Οι εριστικές δηλώσεις του Χαβιέρ Τέμπας προς την Παρί Σεν Ζερμέν και το γαλλικό πρωτάθλημα γενικότερα δεν έμειναν αναπάντητα, με τους Παριζιάνους αλλά και τους διοργανωτές του εγχώριου πρωταθλήματος να περνούν στην αντεπίθεση μέσω επίσημης επιστολής.

Όπως αποκαλύπτουν τα γαλλικά media, την αρχή έκανε ο σύλλογος του Παρισιού ο οποίος απάντησε σε έντονο ύφος προς τα σχόλια του προέδρου της La Liga.

«Αγαπητέ κύριε Τέμπας, επιτρέπετε στον εαυτό σας να επιτεθεί δημόσια στο γαλλικό πρωτάθλημα, στον σύλλογό μας, στους παίκτες μας, αλλά και στους λάτρεις του γαλλικού ποδοσφαίρου, κάνοντας συνεχώς υβριστικά και δυσφημιστικά σχόλια υπονοώντας ότι δεν σεβόμαστε τους κανόνες.

Είναι κοινό μυστικό πως κάποια ισπανικά κλαμπ αντιμετωπίζουν μη βιώσιμα επίπεδα χρέους μετά από βαριά κακοδιαχείριση, για να μην αναφέρουμε τον τρόπο χρηματοδότησης του ισπανικού ποδοσφαίρου την τελευταία δεκαετία. Τώρα επιτίθεστε επίσης άμεσα και χωρίς σεβασμό σe παίκτες, μόνο και μόνο επειδή έχουν αποφασίσει να φύγουν από το πρωτάθλημά σας».

Τη σκυτάλη πήρε και η Ligue 1, η οποία έστειλε ηχηρό μήνυμα προς τον Τέμπας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να συμμετέχει στο.. παιχνίδι του Ισπανού και να υιοθετήσει το ρόλο μαριονέτας προκειμένου να καλυφτούν τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το ισπανικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

«Η γαλλική λίγκα επιθυμεί να απαντήσει με αποφασιστικότητα στην τελευταία δήλωση του κ. Javier Tebas σχετικά με την Παρί Σεν Ζερμέν ειδικότερα και την κατάσταση της Λιγκ 1 γενικότερα.

Τα λόγια του προέδρου της La Liga δεν είναι αντάξια του θεσμού που εκπροσωπεί και τον οποίο η Professional Football League σεβόταν πάντα.

Η Ligue 1 ζητά λοιπόν από τον κ. Χαβιέρ Τέμπας να παρακολουθεί τις εξωφρενικές δηλώσεις του.

Η Ligue 1 και η La Liga προφανώς δεν μοιράζονται την ίδια προσέγγιση ως προς το τι πρέπει να είναι οι διασυνοριακές σχέσεις.

Η Επαγγελματική Λίγκα ποδοσφαίρου δεν επιθυμεί να είναι η «μαριονέτα» που αναστατώνει ο κ. Tebas προκειμένου να κρύψει τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το ισπανικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Από την άλλη πλευρά, θα ήθελε να επισημάνει ότι η οικονομική μεγαλοπρέπεια που απολάμβαναν οι ισπανικοί σύλλογοι σε πολλές σεζόν και η οποία είναι η πηγή των σημερινών προβλημάτων, δεν είναι ευθύνη της ούτε της Παρί Σεν Ζερμέν.

Από αυτή την άποψη, η Επαγγελματική Λίγκα ποδοσφαίρου δεν έχει διδάγματα στον τομέα του οικονομικού ελέγχου των συλλόγων. Στην πραγματικότητα είναι αδιαμφισβήτητο ότι το LFP έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτόν τον τομέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τη δημιουργία του DNCG, το οποίο είναι, ακόμη και σήμερα, ένα αποτελεσματικό ρυθμιστικό μοντέλο αναγνωρισμένο από όλους.

Εν κατακλείδι, η Ligue 1 συμβουλεύει τον κ. Χαβιέρ Τέμπας να επιστρέψει σε περισσότερη αυτοσυγκράτηση. Κάθε επαγγελματικό πρωτάθλημα πρέπει τώρα να εργαστεί για την ανάπτυξη του πρωταθλήματός του και για το κοινό καλό του ευρωπαϊκού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, το οποίο πρέπει να παίζει ενωμένα για να ανακάμψει από την κρίση υγείας που έχει επηρεάσει σοβαρά την οικονομία του. Συνεπώς, τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πρέπει να ενωθούν για να αντιμετωπίσουν τις επικείμενες απειλές για το διεθνές ημερολόγιο. Αυτό είναι το νόημα του έργου των Γάλλων ηγετών ποδοσφαίρου μέσω των αντίστοιχων ενεργειών τους σε διεθνείς φορείς ποδοσφαίρου (UEFA, ECA, World Leagues Forum, European Leagues).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα