Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαπέ: Το παρασκήνιο πίσω από το... ναυάγιο

Newsroom
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαπέ: Το παρασκήνιο πίσω από το... ναυάγιο

bet365

Το παρασκήνιο πίσω από την επιχείρηση «Μπαπέ» που ναυάγησε για τη Ρεάλ, η συγκρατημένη αισιοδοξία που διατηρούσαν στη Μαδρίτη και το μυστικό όπλο των «Μερένχες» που τελικά... εκπυρσοκρότησε.

Στη Μαδρίτη ήταν όλα έτοιμα. Η εκπόνηση του πλάνου είχε σχεδιαστεί προ μηνών και το μόνο που απέμενε ήταν το πράσινο φως για την έναρξη της επιχείρησης.

Μπορεί το 2017 ο Κίλαν Μπαπέ να είχε καταλήξει στο Παρίσι για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν αφήνοντας στα... κρύα του λουτρού τη Ρεάλ, όμως αυτή τη φορά στην ισπανική πρωτεύουσα ήταν πεπεισμένοι πως είχε φτάσει επιτέλους η στιγμή που ο Γάλλος σταρ θα ντυνόταν στα λευκά.

Και η αλήθεια είναι πως το προηγούμενο διάστημα οι Μερένχες είχαν καταφέρει να σημειώσουν... άλματα προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς σε Γαλλία και Ισπανία φημολογείται πως τα είχαν βρει σε όλα με τον 22χρονο για υπογραφή εξαετές συμβολαίου συνεργασίας με ετήσιες απολαβές που άγγιζαν τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Παρί: Εισήγηση για 28 μήνες φυλάκισης στον Αλ Κελαΐφι για μουντιαλική διαφθορά | Championnat & PSG | gazzetta.gr

Κελαϊφί: «Ο Μπαπέ θα μείνει για πάντα στο Παρίσι»

Το μεγάλο εμπόδιο στην όλη υπόθεση όμως συνέχιζε να δεσπόζει γεμάτο αυτοπεποίθηση, αφού καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν τα πνευμόνια του Αλ Κελαϊφί γέμιζαν περίσσια αλαζονεία σε κάθε ερώτηση που του εκτοξευόταν αναφορικά με το μέλλον του νεαρού αστέρα.

«Ο Μπαπέ θα ανανεώσει με την Παρί Σεν Ζερμέν. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φύγει ή να μην ανανεώσει με την ομάδα. Μαζί με τον Νεϊμάρ θα μείνουν για πάντα στο Παρίσι» υποστήριζε μετά τον δεύτερο ημιτελικό απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, θέτοντας εξ αρχής ασπίδα προστασίας στα συμφέροντα των Παριζιάνων.

Λίγους μήνες αργότερα, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως το πρώτο σκέλος επιτεύχθηκε. Παρά τα όσα γράφονταν στην Ισπανία, η Παρί δεν δέχτηκε να απαντήσει σε καμία από τις δυο προτάσεις που έφτασαν στα γραφεία της ομάδας (η υψηλότερη άγγιζε τα 180 εκατομμύρια ευρώ), στέλνοντας έτσι σαφές μήνυμα στη Ρεάλ πως ο Γάλλος δεν είναι προς πώληση.

Σταδιακά, η συγκρατημένη αισιοδοξία που υπήρχε στην ισπανική πρωτεύουσα μια εβδομάδα πριν την εκπνοή των μεταγραφών, με το πέρασμα των ημερών άρχισε να μετατρέπεται σε σενάριο... mission impossible.

Κία Τζουραμπτσιάν: Ο διαμεσολαβητής που θα ξεκλείδωνε τη μεταγραφή

Μάλιστα, ακόμη και ο κρυφός άσος στο μανίκι των Μαδριλένων δεν κατάφερε να ανατρέψει τις ισορροπίες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Marca που αναπαράγεται και στη Γαλλία, ο Φλορεντίνο Πέρεθ είχε επιστρατεύσει τον περιβόητο ατζέντη Κία Τζουραμπτσιάν για να μεσολαβήσει στις διαπραγματεύσεις και να ολοκληρώσει με επιτυχία το deal.

Φυσικά, η επιλογή των Μαδριλένων δεν ήταν τυχαία, αφού ο Βρετανός με ρίζες από το Ιράν φημίζεται για την επιρροή του στην τελεσφόρηση πολύπλοκων μεταγραφών, όπως αυτή του Κουτίνιο στη Μπαρτσελόνα ή του Μαχρέζ στη Μάντσεστερ Σίτι.

Παρόλα αυτά, η πεισματική άρνηση της Παρί να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έθεσε εκ προοιμίου εκτός παιχνιδιού το μεγάλο όπλο στη φαρέτρα της Βασίλισσας, γεγονός που χαλύβδωσε ακόμη περισσότερο τη θέση των Γάλλων και συνάμα αποδυνάμωσε τα ελπίδες που διατηρούσαν στην Ισπανία.

Πέρεθ: «Μόνο με την European Super League το ποδόσφαιρο θα βγει από την κρίση» | Gazzetta

Το «τελεσίγραφο» Πέρεθ και η σιγή ιχθύος της Παρί

Στις 26 Αυγούστου, η Ρεάλ έστειλε τελεσίγραφο στο Παρίσι, καθιστώντας σαφές πως εφόσον δεν λάβει κάποιο μήνυμα εντός των επόμενων ωρών, τότε θα αποσύρει την τελευταία της πρόταση και διακόψει τις προσπάθειές της για την τελεσφόρηση της μεταγραφής.

Η στάση του Κατάρ όμως παρέμεινε απαρέγκλιτη. Η απόλυτη σιγή κράτησε μέχρι τέλους, στη Μαδρίτη αποδέχθηκαν την ήττα και πλέον ανανεώνουν τα σχέδιά τους για το επόμενο επόμενο καλοκαίρι με την πεποίθηση πως ο Μπαπέ θα έχει απαλλαχθεί από τα Παριζιάνικα «δεσμά» και θα είναι πλέον ελεύθερος να ετοιμάσει βαλίτσα για Μαδρίτη.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα