Μπαρτσελόνα - Χετάφε 2-1: «Βρυχηθμός» Ντεπάι στο «Καμπ Νόου» κι επιστροφή στις νίκες (vid)

Μπαρτσελόνα - Χετάφε 2-1: «Βρυχηθμός» Ντεπάι στο «Καμπ Νόου» κι επιστροφή στις νίκες (vid)

bet365

Δεν είχε κέφια, αλλά έχει Ντεπάι! Η άνοστη Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες κόντρα στη Χετάφε (2-1) χάρη στον ορεξάτο Ολλανδό και το πρώτο του γκολ στο «Καμπ Νόου» (δεύτερο σερί ματς που σκοράρει) κι έπιασε Ρεάλ και Σεβίλλη στην κορυφή με 7 βαθμούς.

Στην πρεμιέρα έκανε τα πάντα, εκτός από το να σκοράρει. Στο πρώτο εκτός έδρας ταξίδι έσωσε τον βαθμό, με ένα τρομερό πρώτο γκολ που έδωσε τον τόνο για τη συνέχεια. Ο Μέμφις Ντεπάι άρχισε το ταξίδι του στα Μπλαουγκράνα όπως όριζαν οι προσδοκίες των φιλάθλων της και στο τρίτο του επίσημο ματς χάρισε με δικό του γκολ τη νίκη στην ομάδα του, η οποία ήταν κάθε άλλο παρά απολαυστική κόντρα στη Χετάφε (2-1) και κατέγραψε ιστορικό χαμηλό σε τελικές προσπάθειες για ματς πρωταθλήματος στο «Καμπ Νόου» την τελευταία 20ετία.

Το σύνολο του Ρόναλντ Κούμαν απέβαλε κάθε πίεση χάρη στο άμεσο 1-0, σκοράροντας στα 99'' με την πρώτη του επίθεση και σκόρερ τον Σέρχι Ρομπέρτο από την ασίστ του Ζόρντι Άλμπα. Το γρηγορότερο γκολ στην εποχή του Ολλανδού coach, όμως, δεν έκανε ιδιαίτερα καλό, αφού οι Μπλαουγκράνα έριξαν αμέσως τον ρυθμό και δεν άργησαν να το πληρώσουν. Στο 18', δύο πρώην παιδιά της Μασία συνεργάστηκαν για το 1-1 της Χετάφε.

Μετά από υπέροχη ανάπτυξη, ο Σάντρο Ραμίρεθ έκανε το 1-2 με τον Κάρλες Αλενιά κι «εκτέλεσε» υπέροχα τον Μαρκ Αντρέ-Τερ Στέγκεν, στην επιστροφή του Γερμανού κίπερ στη δράση.

Ακόμη και στο πιο «άνοστο» απόγευμά της, όμως, η Μπαρτσελόνα μπορεί να ελπίζει στο απρόσμενο, καθώς έχει στις τάξεις της τον Μέμφις Ντεπάι. Μετά την «οβίδα» ισοφάρισης κόντρα στη Μπιλμπάο, ο Ολλανδός στράικερ άνοιξε λογαριασμό και στο «Καμπ Νόου» με σούπερ ατομική ενέργεια, δύο προσποιήσεις και τελείωμα στην κλειστή γωνία του Σόρια κι έγινε ο πρώτος παίκτης της Μπάρτσα με συνεισφορά σε γκολ στα πρώτα τρία ματς πρωταθλήματος την τελευταία δεκαετία (τελευταίος ο Φάμπρεγας το 2011). Παράλληλα, η ασίστ του Ντε Γιονγκ στον Μέμφις είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη αμιγώς ολλανδική συνεργασία στη La Liga μετά τους Χούντελααρ-Ρόμπεν για τη Ρεάλ το 2009 και την πρώτη για τη Μπαρτσελόνα μετά τους Κλάιφερτ-Φαν Μπρόνκχορστ το 2004!

Οι Μαδριλένοι του Μίτσελ βρήκαν πολλές ευκαιρίες έκτοτες ως το φινάλε, τελείωσαν το ματς με μία παραπάνω τελική (8 έναντι 7, 3 στο στόχο και για τις δύο), με τις 7 τελικές να αποτελούν ιστορικό χαμηλό για τη Μπάρτσα εντός έδρας. Το τρίποντο, όμως, το κράτησε μέχρι τέλους κι έτσι σκαρφάλωσε στην κορυφή, από κοινού με Ρεάλ, Σεβίλλη, Μαγιόρκα και Βαλένθια.

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Έμερσον (63΄Ντεστ), Αραούχο, Πικέ, Άλμπα, Ρομπέρτο (75' Γκάβι), Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Γκριεζμάν, Μπρέιθγουεϊτ (75' Νίκο), Ντεπάι

Χετάφε (Μίτσελ): Σόρια, Ιγκλέσιας, Μίτροβιτς, Τζένε, Μιραμόντες, Αλενιά (61' Τίμορ), Μακσίμοβιτς, Αραμπάρι, Γιάνκτο, Ουνάλ (76' Μαθίας), Ραμίρεθ (62' Μάτα)

Photo Credits: Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα