Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 1-1: Το... έσωσε ο Ντεπάι (vid)

Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 1-1: Το... έσωσε ο Ντεπάι (vid)

bet365

Η Μπιλμπάο τη ζόρισε όσο δεν πάει, αλλά ο Μέμφις Ντεπάι με το πρώτο του γκολ (γκολάρα) στα Μπλαουγκράνα στο 75' χάρισε στη Μπαρτσελόνα έστω τον βαθμό στο «Σαν Μαμές» (1-1). Με 10 στο φινάλε οι Καταλανοί λόγω αποβολής του Γκαρθία.

Στις δύσκολες στιγμές, στις πιο δύσβατες έδρες, είχε μάθει να περιμένει καρτερικά τις λύσεις από το Νο10 της. Κανείς, όμως, απόψε δεν φορούσε τον αριθμό αυτό κι ούτε θα το κάνει στη φετινή σεζόν. Ο Λιονέλ Μέσι λείπει κι ακόμη και με την παρουσία του, το εμπόδιο που ύψωσε η Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές» θα ήταν δυσκολοκατάβλητο για τη Μπαρτσελόνα του Ρόναλντ Κούμαν. Ωστόσο, η λύση βρέθηκε, έστω για την ισοπαλία. Και την έδωσε το νέο «9», ο Μέμφις Ντεπάι. Με μία απίθανη εκτέλεση με το βολέ από πλάγια θέση στο 75’, ο Ολλανδός σταρ «πυροβόλησε» τον Αγκιρεθάμπαλα και κράτησε αήττητους τους Καταλανούς (1-1) που έχουν πολλά να λύσουν ιδίως αμυντικά για να μπορούν να επιβιώσουν ξανά στο μέλλον σε αντίστοιχα ζόρικες καταστάσεις.

Από νωρίς έδειξε να ασφυκτιά από το οργανωμένο πρέσινγκ των Βάσκων, όμως, όλα θα ήταν πιο εύκολα αν ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ είχε κάνει το καθήκον του στο 7ο λεπτό, όπως έκανε και με το παραπάνω στην πρεμιέρα. Ωστόσο, ο Δανός χαράμισε απίθανη ευκαιρία, έστειλε τη μπάλα πολλά μέτρα πάνω από το οριζόντιο όντας ανενόχλητος από το σημείο του πέναλτι μετά την υπέροχη ντρίμπλα και σέντρα του Μέμφις.

Έκτοτε, τα Λιοντάρια πήραν τον έλεγχο και έβαλαν στα «σχοινιά» τους Μπλαουγκράνα, με όπλο τα κλεψίματα από τα λάθη στην άμυνα της Μπάρτσα. Στο 11’ ο Σάνσετ τράνταξε το δοκάρι του Νέτο μετά από «κεραυνό» εντός περιοχής, με τη μπάλα να χτυπάει λίγο έξω από τη γραμμή της εστίας, ενώ ένα λεπτό πριν ο Ινιάκι Γουίλιαμς είχε προειδοποιήσει με το τελείωμά του ανάμεσα σε Γκαρθία και Νέτο. Στο 32’, μάλιστα, ο «βιονικός» Βάσκος αστόχησε εξ επαφής με κεφαλιά, σε μία ακόμη απειλή της ομάδας του Μαρθελίνο.

Ό,τι δεν βρήκε στο πρώτο μέρος, όμως, κι ότι από τη μεριά της γλίτωσε η Μπάρτσα, συνέβη με συνοπτικές διαδικασίες μετά την ανάπαυλα. Αφού ο Αραούχο έσωσε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή το σουτ του Μπερενγκέρ στο 46’, ο Ινίγκο Μαρτίνεθ νίκησε στον αέρα τους αμυντικούς της Μπαρτσελόνα από εκτέλεση κόρνερ του Μουνιαΐν κι άνοιξε το σκορ στο 51’, σε μια φάση που τον έχει χάσει εντελώς ο συνολικά αρνητικός, Έρικ Γκαρθία.

Σε εκείνο το σημείο οι τελικές στον στόχο ήταν 6-2, τα κόρνερ 12-2 (!) και η Μπάρτσα αδυνατούσε να απειλήσει σοβαρά. Μέχρι να μπούμε στο τελευταίο τέταρτο. Πρώτα ο απολαυστικός Ντε Γιονγκ ισοφάρισε στα δοκάρια με φοβερή έμπνευση, μία λόμπα με πλασέ που κατέληξε στο οριζόντιο και δύο λεπτά αργότερα, ο Μέμφις Ντεπάι έφυγε στην αντεπίθεση καλυπτόμενος, «όπλισε» και τίναξε τα δίχτυα της Αθλέτικ για το 1-1, ανοίγοντας λογαριασμό. Μάλιστα, στο 85’ άγγιξε την απόλυτη ανατροπή με δεύτερο δικό του γκολ, αλλά το πλασέ του έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Η αποβολή του Γκαρθία στο 90’ με απευθείας κόκκινη για αντικανονικό τάκλιν ως τελευταίος παίκτης και χωρίς πρόθεση για τη μπάλα στον Νίκο Γουίλιαμς δεν στοίχισε στους Μπλαουγκράνα, που έχασαν, όμως, προσωρινά και τον Ζεράρ Πικέ (αντικαταστάθηκε στο πρώτο μέρος με ενοχλήσεις) κι αναμένεται το μέγεθος του προβλήματος.

Μπιλμπάο (Μαρθελίνο): Αγκιρεθάμπαλα, Λέκουε, Βιβιάν, Μαρτίνεθ, Μπαλενθιάγκα, Μπερενγκέρ (82’ Μορθίγιο), Γκαρθία (82’ Θαράγα), Βενσεδόρ (66’ Ραούλ Γκαρθία), Μουνιαΐν (79’ Νίκο Γουίλιαμς), Γουίλιαμς, Σάνσετ (68’ Βέσγκα)

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Νέτο, Ντεστ (82’ Έμερσον), Πικέ (31’ Αραούχο), Γκαρθία, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Πέδρι (62’ Σέρχι Ρομπέρτο), Μπρέιθγουεϊτ (63’ Ντεμίρ), Ντεπάι, Γκριεζμά

Photo Credits: Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα