Θέλτα - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2: Απόδραση πρωταθλήτριας με σούπερ Κορέα (vid)

Θέλτα - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2: Απόδραση πρωταθλήτριας με σούπερ Κορέα (vid)

bet365

Ζορίστηκε, εκνευρίστηκε στο φινάλε (μία αποβολή εκατέρωθεν στο 90+6' για Ερμόσο, Μάγιο), αλλά η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε Άνχελ Κορέα (δύο γκολ) και μέταλλο πρωταθλήτριας και ξεκίνησε με διπλό την υπεράσπιση του τίτλου κόντρα στη Θέλτα (1-2).

Η περασμένη σεζόν έκλεισε με πρωτάθλημα. Η φετινή τη βρίσκει για πρώτη φορά στην ιστορία της με τα πιο βαριά ονόματα, μετά την αποδυνάμωση των μεγαθηρίων του Clasico. Μα εκείνη συνεχίζει με τη δοκιμασμένη συνταγή της. Χωρίς να «λάμψει», αλλά παίζοντας όσο έπρεπε και με πρωταγωνιστή τον Άνχελ Κορέα, η Ατλέτικο Μαδρίτης άρχισε ιδανικά τη διαδικασία υπεράσπισης του τίτλου στη La Liga, φεύγοντας με το διπλό από την έδρα της Θέλτα σε ένα ματς με μπόλικα νεύρα, δύο αποβολές στο φινάλε και αγωνία ως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Οι Ροχιμπλάνκος μπήκαν φορτσάτοι στην πρεμιέρα κι από το 23' άνοιξαν λογαριασμό στη νέα σεζόν. Ο τρόπος υπέροχος, με ένα υπέροχο «golazo» του Αργεντινού επιθετικού έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να «καθηλώνεται» στο «Γ» του συμπατριώτη του, Ντιτούρο.

Η συνέχεια, δεν ήταν το ίδιο άνετη. Στο 59', ο Ιάγο Άσπας ισοφάρισε από την άσπρη βούλα, ευστοχώντας στο ένατο σερί πέναλτι που εκτελεί στη La Liga. Η λύση, όμως, ήρθε άμεσα και πάλι από τον Κορέα, ο οποίος στο 64' έδωσε νέο προβάδισμα. Τα πράγματα πήγαν να γίνουν ξανά δύσκολα, αλλά για καλή τύχη του Τσόλο Σιμεόνε και της ομάδας του, ο σκόρερ Άσπας έχασε το... άχαστο στο 80' με κενή εστία, για να ακολουθήσει το απόλυτο σκηνικό ροντέο στις καθυστερήσεις.

Από ένα φάουλ του Μάγιο στον Σουάρες, ξέσπασε σύρραξη με άπαντες εμπλεκόμενους, που προκάλεσε μέχρι και την είσοδο του Σιμεόνε και των δύο τεχνικών σταφ στον αγωνιστικό χώρο. Το αποτέλεσμα ήταν να αποβληθούν οι Μάγιο και Ερμόσο για τον μεταξύ τους «τσαμπουκά» και παρά την τεράστια ευκαιρία της Θέλτα στη συνέχεια, η Ατλέτικο κράτησε το τρίποντο μέχρι τέλους.

Θέλτα (Εδουάρδο Κοουδέτ): Ντιτούρο, Μάγιο, Αραούχο, Φοντάν, Γκαλάν (89' Μπαέθα), Τάπια (75' Σολάρι), Μέντεθ (75' Μπελτράν), Σουάρεθ, Νολίτο (62' Τσέρβι), Άσπας, Μίνα

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Σάβιτς, Χιμένες, Ερμόσο, Καράσκο (90+7' Βρσάλικο), Κόκε (65' Τρίπιερ), Κοντογκμπιά, Λεμάρ (66' Ντε Πολ), Σαούλ, Κορέα (65' Σουάρες), Γιορέντε (82' Λόντι)

Photo Credits: Getty Images
 

LA LIGA Τελευταία Νέα