Αλάμπα - Ρεάλ: Αντιδράσεις για το άρθρο της Marca που τον χαρακτηρίζει «μαύρο Σέρχιο Ράμος»

Αλάμπα - Ρεάλ: Αντιδράσεις για το άρθρο της Marca που τον χαρακτηρίζει «μαύρο Σέρχιο Ράμος»

Αλάμπα - Ρεάλ: Αντιδράσεις για το άρθρο της Marca που τον χαρακτηρίζει «μαύρο Σέρχιο Ράμος»

bet365

Η επιλογή του αρθρογράφου της «Marca» να παρομοιάσει τον Νταβίντ Αλάμπα με τον «μαύρο Σέρχιο Ράμος» στον τίτλο του κειμένου κρίθηκε ατυχής και σήκωσε αντιδράσεις στα social media.

Ο Νταβίντ Αλάμπα παρουσιάστηκε κι επίσημα στη Ρεάλ Μαδρίτης, παίρνοντας το «ιερό» Νο4 που έφερε για χρόνια στο πίσω μέρος της φανέλας του ο Σέρχιο Ράμος. Πέραν αυτού, οι ομοιότητες μεταξύ τους ως παίκτες είναι, μάλλον, ελάχιστες. Αυτό δεν απέτρεψε πάντως έναν αρθρογράφο της «Marca» να παρομοιάσει τον πρώην παίκτη της Μπάγερν με τον Ισπανό στόπερ, με τον τρόπο που επέλεξε, όμως, να είναι αμφιλεγόμενος και να προκαλεί αντιδράσεις.

Το δημοσίευμα του Κάρλος Κάρπιο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ισπανικού ΜΜΕ, είχε τον τίτλο «ο μαύρος Σέρχιο Ράμος». Κι αμέσως δεν άργησαν να κυκλοφορήσουν τα πρώτα αρνητικά σχόλια για αυτή την επιλογή. Αρκετοί χρήστες του twitter κατακεραύνωσαν τη «Marca» και τον δημοσιογράφο για την εμπλοκή του όρου «negro», ο οποίος πιθανόν να μη χρησιμοποιήθηκε με ρατσιστική χροιά, αλλά σίγουρα αποτέλεσε μια φτωχή κι εντελώς ατυχή αναλογία με βάση το διαφορετικό χρώμα του ποδοσφαιριστή, από ένα από τα πλέον καταξιωμένα media του πλανήτη.

Το Gazzetta βρίσκεται στο Τόκιο και καλύπτει λεπτό προς λεπτό τους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συνεχής, 24ωρη ενημέρωση για το πρόγραμμα των Αγώνων, το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, αλλά και τον πίνακα των μεταλλίων όπως διαμορφώνεται μετά από κάθε τελικό. Επιπλέον, μπορείτε ανα πάσα στιγμή να δείτε τα highlights κάθε αγωνιστικής μέρας ξεχωριστά.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Gazzetta που από την πρώτη μέρα της διοργάνωσης, ζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το Τόκιο!

LA LIGA NEWS FEED