Ο Λιονέλ Μέσι μένει ελεύθερος απόψε

Ο Λιονέλ Μέσι μένει ελεύθερος απόψε

Ο Λιονέλ Μέσι μένει ελεύθερος απόψε

bet365

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Λιονέλ Μέσι ΔΕΝ θα έχει συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, όταν αλλάξει η ημέρα. Και τώρα τι;

Στην εποχή του κορονοϊού τα έχουμε δει (σχεδόν) όλα και στον αθλητισμό. Σε λίγες ώρες, όμως θα βιώσουμε κάτι που ίσως δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα συμβεί: Στις 1 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας της Πέμπτης (01/07), ο Λιονέλ Μέσι ΔΕΝ θα έχει συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα και θα είναι εντελώς ελεύθερος, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Το συμβόλαιο που υπέγραψε τον Νοέμβριο του 2017 με ημερομηνία λήξης την 30ή Ιουνίου του 2021, τελειώνει απόψε. Από τις 8 Ιανουαρίου του 2001, όταν υπέγραψε και επισήμως το πρώτο του συμβόλαιο, ύστερα από την περίφημη συμφωνία σε μια χαρτοπετσέτα, ο Αργεντινός σούπερ σταρ δεν είχε βρεθεί ποτέ σε αυτή την κατάσταση, κάτι που θα συμβεί μετά από… 7.478 ημέρες! Το εύλογο ερώτημα που γεννάται είναι: Και τώρα τι;

Το «ψηστήρι» του Αγουέρο

Από τις 7 Μαρτίου, όταν και κέρδισε τις εκλογές για την προεδρία της Μπάρτσα, ο Τζουάν Λαπόρτα έθεσε ως προτεραιότητα την υπογραφή νέου συμβολαίου με τον Μέσι. Ο νέος – παλιός πρόεδρος θεωρεί (ορθά) ότι ο Λέο, ακόμα και στα 34 του χρόνια, γεννά – προκαλεί περισσότερα χρήματα με την παρουσία του, απ’ ότι παίρνει με τα (μυθικά) συμβόλαιά του.

Η σχέση του Λαπόρτα με τον πατέρα – μάνατζερ του Μέσι, Χόρχε, είναι εξαιρετική. Τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την συμφωνία για υπογραφή νέου συμβολαίου, αλλά όχι και το καθοριστικό, ώστε να επικυρωθεί οριστικά η επέκταση της παραμονής του Λέο στο σπίτι του, το «Καμπ Νόου».

Πριν από ένα χρόνο, τέτοια εποχή, ο Μέσι ήταν αποφασισμένος να φύγει. Είχε στείλει, μάλιστα, και burofax στον πρώην πρόεδρο, Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου, με το οποίο του ζητούσε να φύγει ως ελεύθερος και να μην ζητήσει τα 700 εκατομμύρια ευρώ της ρήτρας του, όπως του είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει (σύμφωνα, τουλάχιστον, με τον ποδοσφαιριστή).

Ένα χρόνο μετά, τα δεδομένα έχουν αλλάξει σημαντικά. Στην σεζόν που προηγήθηκε, ο Λέο ηγήθηκε (38 γκολ – 14 ασίστ) μιας νεανικής ομάδας με προοπτικές. Μιας ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο, διεκδίκησε το πρωτάθλημα μέχρι (σχεδόν) το τέλος της La Liga και, παρά την τεσσάρα από την Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League, ανέκτησε μέρος της αξιοπρέπειάς της. Αυτής, δηλαδή, που έχασε μετά το ταπεινωτικό 8-2 από την Μπάγερν Μονάχου, τον Αύγουστο του 2020.

Πλέον, ο Μέσι δεν έχει τάσεις φυγής και είναι πολύ θετικός στην ανανέωση. Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποία δεδομένα τον ήθελε πέρυσι, έχει αποσυρθεί από την διεκδίκησή του και η Παρί Σεν Ζερμέν φαίνεται να κοιτάζει αλλού (Κριστιάνο Ρονάλντο).

Για να… γλυκάνει και άλλο τον Μέσι, ο Λαπόρτα έσπευσε να κλείσει για την Μπάρτσα τον φίλο του, Σέρχιο Αγουέρο, ο οποίος με την σειρά του βοηθάει στο «ψηστήρι», προκειμένου ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου, να κλείσει την μυθική του καριέρα ντυμένος στα Μπλαουγκράνα.

Υπάρχει συμφωνία, αλλά…

Οι δύο πλευρές συζητούν εδώ και εβδομάδες. Από την πλευρά του Μέσι δεν διαρρέει απολύτως τίποτα, από αυτή της Μπάρτσα διαρρέει, με μεγάλη προσοχή, μια έκδηλη αισιοδοξία ότι ο Λέο θα πει το «ναι» στο ένατο και τελευταίο του συμβόλαιο με την ομάδα της καρδιάς του.

Στα βασικά, Μέσι και Μπάρτσα τα έχουν βρει. Απομένουν ανοιχτές, όμως, αρκετές λεπτομέρειες για να υπάρξει η τελική, πολυπόθητη συμφωνία, η οποία θα κρατήσει ενεργό τον χαρισματικό ποδοσφαιριστή για μια ακόμα διετία.

Οι Καταλανοί, μάλιστα, προσφέρουν στον Αργεντινό την δυνατότητα να παίξει για ακόμα δύο χρόνια στο «Καμπ Νόου» και, στη συνέχεια, εφόσον το επιθυμεί, να δοκιμάσει την εμπειρία των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου άλλωστε η Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες.

Από εκείνη την στιγμή, ακόμα και αν εξακολουθεί να παίζει, ο Μέσι θα αναλάβει, βάσει της προσφερθείσας συμφωνίας, ρόλο πρεσβευτή του συλλόγου. Και όταν αποφασίσει να κρεμάσει οριστικά τα παπούτσια του, θα επιστρέψει στην Βαρκελώνη για να μείνει μόνιμα με την οικογένειά του, όπως άλλωστε έχει δηλώσει ο ίδιος ότι θέλει να κάνει.

Το νέο συμβόλαιο είναι σύνθετο και δεν έχει υπάρξει, προς το παρόν ακόμα, συμφωνία σε όλες τις παραμέτρους του. Όλα δείχνουν ότι αυτή θα έρθει, αργά ή γρήγορα. Μέχρι τότε, όμως, ο Μέσι θα είναι (εντελώς) ελεύθερος και, μάλιστα, αναμένεται το Σάββατο (03/07) να δώσει τον πρώτο του αγώνα με αυτή την (πρωτόγνωρη) ιδιότητα, στην αναμέτρηση της Αργεντινής με το Εκουαδόρ, για τα προημιτελικά του Copa America.

Ο Λαπόρτα «καίγεται» για την οριστικοποίηση – ανακοίνωση του deal, ώστε να έχει στα χέρια του ένα μεγάλο διαπραγματευτικό ατού για συμφωνίες με νέους χορηγούς. Μπαρτσελόνα με ή χωρίς Μέσι, άλλωστε, έχει τεράστια διαφορά.

«Θα μας βοηθούσε σε πολλά μέτωπα να μας πει ο Μέσι το "ναι" όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Το "OK" του Λέο θα ήταν ο πόλος έλξης για κάποιες κινήσεις που έχουμε αρκετά κλεισμένες» παραδέχθηκε ο Λαπόρτα, ο οποίος την Τρίτη (29/06) γιόρτασε τα 59α γενέθλιά του. Δεν πήρε το δώρο που θα ήθελε (την ανανέωση του Μέσι, δηλαδή), αλλά ελπίζει ότι αυτό θα έρθει σε λίγες ημέρες…

 

LA LIGA Τελευταία Νέα