Βαλβέρδε: Έκθεση φωτογραφίας με μαθήματα ζωής για την μπάλα!

Βαλβέρδε: Έκθεση φωτογραφίας με μαθήματα ζωής για την μπάλα!

bet365

Μέτρησε 15 μήνες δίχως δουλειά στο ποδόσφαιρο, όμως δούλεψε το άλλο ταλέντο του. Αυτό που σπούδασε. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πραγματοποιεί μεγάλη έκθεση φωτογραφίας για το άθλημα με πολύ μεγάλες επιρροές από τον Ολυμπιακό!

Μετά την Μπαρτσελόνα, δεν κατάφερε να βρεθεί σε κάποιον άλλο πάγκο. Ήρθε και η πανδημία, είχε κάποιες προτάσεις, όμως, όπως λέει στον Guardian, τις απέρριψε όλες γιατί δεν του έλεγαν κάτι. Δεν τον γέμιζαν όσο η φωτογραφία. Δεν του έδιναν κίνητρο...

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πραγματοποιεί έκθεση φωτογραφίας – με ασπρόμαυρα καρέ – σε χώρο στο Σαν Σεμπαστιάν και μιλάει για τον ρόλο των οπαδών στο ποδόσφαιρο και την ένταση που αντίκρισε στην Ελλάδα, όσα χρόνια βρέθηκε στον Ολυμπιακό!

«Θα μπορούσα να σας πω χιλιάδες ιστορίες. Το λιγότερο που θα μπορούσα να πω για τις εμπειρίες μου, είναι ότι ο κόσμος το ζει με πάθος. Οι οπαδοί πηγαίνουν στο γήπεδο για να συμμετέχουν στο ματς, όχι για να το παρακολουθήσουν».

Όπως διευκρίνισε, ουδέποτε στην καριέρα του ως προπονητής δεν έβγαλε την παραμικρή φωτογραφία μέσα από τ' αποδυτήρια της ομάδας στην οποία βρισκόταν ανά περιόδους.

Αυτός ο άνθρωπος που έχει φτάσει την Εσπανιόλ στον τελικό του Κυπέλλου UEFA, την Μπιλμπάο στο πρώτο της τρόπαιο έπειτα από 31 χρόνια και την Μπαρτσελόνα σε νταμπλ προτού απολυθεί τον Ιανουάριο του 2020, άλλαξε ρότα και στράφηκε ξανά στην τέχνη που είχε μάθει και... την είχε αφήσει.

Άλλωστε, ποτέ δεν υπολόγιζε ότι θα γινόταν προπονητής και θα ήταν το ποδόσφαιρο και η προπονητική η βασική του δουλειά. Σπούδασε τη φωτογραφία, την αγάπησε και τώρα που είχε χρόνο, έβγαλε τα καλύτερα καρέ που είχε και εξιστορούν το πάθος και την υπερβολή γύρω από το ποδόσφαιρο και τους φιλάθλους, εκθέτοντας στιγμιότυπα προς τον κόσμο του Σαν Σεμπαστιάν...

Λέει μια υπέροχη ατάκα για εκείνο το αλησμόνητο ματς του «Άνφιλντ» όπου η Λίβερπουλ κατατρόπωσε την Μπαρτσελόνα με το τελικό 4-0, τονίζοντας ότι: «Το ματς εκείνο δεν ήταν αληθινό... Παίζαμε και αισθανόμασταν μια αστάθεια σε κάθε μας βήμα», ενώ, για τους «μπλαουγκράνα» και την απόλυσή του είχε να πει:

«Εγώ εκτιμώ τους τίτλους που πήρα, η ομάδα μετά από εμένα δεν ξαναπήρε πρωτάθλημα, αλλά ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι στον σύλλογο που δεν εκτίμησαν αυτά που πετύχαμε».

Όσο για το ποδόσφαιρο, λέει: «Είναι αυτό το πράγμα για το οποίο στο κάτω – κάτω όλοι ζούμε. Αυτή η υπερβολή. Αυτό που λες “πρέπει να νικήσουμε γιατί αλλιώς χάθηκε ο κόσμος” και μπορεί να χάσει η ομάδα σου και την επόμενη μέρα να έρθει κανονικά η Δευτέρα, να συνεχιστεί κανονικά η ζωή.

Και στο τέλος της σεζόν κάνεις το ταμείο, όμως πάντοτε θα βγαίνει ο ήλιος για την επόμενη μέρα, την επόμενη σεζόν, την επόμενη μεγάλη ελπίδα...».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα