Φιορεντίνα – Ίντερ 1-2: Ο Λαουτάρο της χάρισε το ένατο Κύπελλο! (vid)

Ο Χαντάνοβιτς σηκώνει το Κύπελλο

bet365

Με δύο γκολ μέσα σε εννέα λεπτά, ο Λαουτάρο Μαρτίνες ανέτρεψε το γρήγορο τέρμα του Νικολάς Γκονσάλες και έστεψε Κυπελλούχο Ιταλίας την Ίντερ για δεύτερη διαδοχική φορά και ένατη συνολικά στην ιστορία της – Καθοριστικός για τους Νερατζούρι με τις αποκρούσεις του ο 38χρονος Σαμίρ Χαντάνοβιτς.

Για δεύτερη διαδοχική φορά και ένατη συνολικά στην ιστορία της (δεύτερη σε κατακτήσεις μαζί με την Ρόμα, πίσω μόνο από τα 14 της Γιουβέντους), η Ίντερ στέφθηκε Κυπελλούχος Ιταλίας. Για να τα καταφέρουν, βεβαίως, οι Νερατζούρι χρειάστηκε να… ιδρώσουν κόντρα στην εξαιρετική Φιορεντίνα, την οποία και λύγισαν με 2-1 μετά από ανατροπή, προσθέτοντας δεύτερο τίτλο στη φετινή σεζόν, στο Σούπερ Καπ Ιταλίας.

Φιλοδοξούν, βεβαίως, να δώσουν συνέχεια με το να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα της Serie A και, κυρίως, με το πολυπόθητο Champions League, στον τελικό της 10ης Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα παρέταξε τους Βιόλα ο Βιντσέντσο Ιταλιάνο, αφού ξεκουράστηκαν το Σαββατοκύριακο και επέστρεψαν οι Σοφιάν Άμραμπατ, Τζιάκομο Μποναβεντούρα και Νικολάς Γκονσάλες.

Χωρίς τους τραυματίες Μίλαν Σκρίνιαρ και Χένρικ Μκχιταριάν ο Σιμόνε Ιντσάγκι στους Νερατζούρι, ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια τον Σαμίρ Χαντάνοβιτς αντί του Αντρέ Ονάνα, με Λαουτάρο Μαρτίνες και Έντιν Τζέκο στην επίθεση.

Ένα ο Γκονσάλες, δύο ο Μαρτίνες και ανατροπή!

Ο 76ος τελικός του Coppa Italia ξεκίνησε ονειρικά για την Φιορεντίνα, η οποία κατάφερε να αιφνιδιάσει την Ίντερ και να προηγηθεί μόλις στο τρίτο λεπτό, ύστερα από ωραία ομαδική προσπάθεια και καταπληκτικό γύρισμα του Τζόναταν Ικονέ μέσα στην περιοχή στον Νικολάς Γκονσάλες, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Χαντάνοβιτς για το 1-0.

Το γρήγορο γκολ του Αργεντινού έβαλε στην… πρίζα την Ίντερ και τον Αργεντινό της, Λαουτάρο Μαρτίνες, ο οποίος ανέλαβε μόνος του να φέρει τα πάνω – κάτω στο σκορ και αφού νωρίτερα ο Τζέκο είχε χάσει μια απίστευτη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, ενώ και οι Βιόλα είχαν δύο καλές φάσεις για το 2-0 με Άμραμπατ και Γκονσάλες.

Ο Ταύρος ισοφάρισε λίγα δευτερόλεπτα προτού συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο, νικώντας από κοντά τον Πιέτρο Τερατσιάνο ύστερα από ασίστ του Μαρσέλο Μπρόζοβιτς, φτάνοντας αισίως τα εκατό γκολ με την φανέλα της Ίντερ.

Και, μάλιστα, δεν έμεινε εκεί, αφού εννέα λεπτά αργότερα (38’) σκόραρε και πάλι, αυτή την φορά με πολύ ωραίο γυριστό ύστερα από ασίστ του Νικολό Μπαρέλα, βάζοντας την φιναλίστ του Champions League σε θέση οδηγού.

Φύλακας άγγελος ο 38χρονος Χαντάνοβιτς

Ο καλός ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου είχε συνέχεια και στο δεύτερο, με ευκαιρίες εκατέρωθεν και τον Ιταλιάνο να τα παίζει όλα για όλα στο τελευταίο εικοσάλεπτο, όταν έβγαλε τον Άμραμπατ και έριξε τον Λούκα Γιόβιτς δίπλα στον Αρτούρ Καμπράλ.

Ο Ρομελού Λουκάκου είχε δύο καλές ευκαιρίες για να… τελειώσει πρόωρα τον τελικό, αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία της επανάληψης άνηκε στον Γιόβιτς, ο οποίος από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χαντάνοβιτς, ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά, επιβεβαιώνοντας ότι ένας τερματοφύλακας, όσο μεγαλώνει, γίνεται καλύτερος.

Με κολώνα τον 38χρονο Σλοβένο, τον οποίο στο 87’ ο Ματέο Νταρμιάν γλίτωσε από τα χειρότερα βγάζοντας την μπάλα πάνω στην γραμμή ύστερα από κεφαλιά – λόμπα του Γκονσάλες, η Ίντερ πρόσθεσε ένα ακόμα τρόπαιο στην συλλογή της, κάνοντας το καλύτερο… ζέσταμα ενόψει των τελευταίων αγωνιστικών της Serie A και, βεβαίως, του τελικού του Champions League.

Φιορεντίνα (Βιντσέντσο Ιταλιάνο): Τερατσιάνο – Ντοντό (82’ Τέρζιτς), Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα (71’ Ρανιέρι), Μπιράγκι – Καστροβίλι (60’ Μαντράγκορα), Άμραμπατ (70’ Γιόβιτς) – Γκονσάλες, Μποναβεντούρα, Ικονέ (60’ Σοτίλ) – Καμπράλ.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντσάγκι): Χαντάνοβιτς – Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι (58’ Ντε Φράι) – Ντάμφρις, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου (83’ Γκαλιαρντίνι), Ντιμάρκο (68’ Γκόσενς) – Τζέκο (58’ Λουκάκου), Μαρτίνες (83’ Κορέα).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΤΑΛΙΑΣ Τελευταία Νέα