Μπουφόν: Η σούπερ εμφάνιση του θρυλικού «Τζίτζι» κόντρα στην Ίντερ, λίγες μέρες πριν κλείσει τα 45 του (vid)

Μπουφόν: Η σούπερ εμφάνιση του θρυλικού «Τζίτζι» κόντρα στην Ίντερ, λίγες μέρες πριν κλείσει τα 45 του (vid)

bet365

Στις 28 Ιανουαρίου γίνεται 45 χρονών. Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, όμως, παραμένει ενεργός θρύλος και η (επαν)εμφάνισή του στο «Μεάτσα» απέναντι στην Ίντερ υπενθύμισε σε όλους γιατί θεωρείται ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών.

Ήταν μαθημένος να παίζει τουλάχιστον δύο φορές σε αυτό το γήπεδο. Κάθε χρόνο. Είτε κόντρα στην Ίντερ, είτε κόντρα στη Μίλαν. Είτε φορώντας τα ροσομπλού, είτε τα μπιανκονέρι. Και μπορεί το 2022 να υποχώρησε από την πρώτη κατηγορία του Campionato επιστρέφοντας στον σύλλογο που άρχισαν όλα, αλλά απ' ό,τι φαίνεται, το έχει η μοίρα του Τζιανλουίτζι Μπουφόν να παίζει στο «Μεάτσα» και σε όλα τα μεγάλα γήπεδα της Ιταλίας, όπως αρμόζει σε έναν κίπερ του βεληνεκούς του.

Ο σπουδαίος «Τζίτζι», από το περασμένο καλοκαίρι στην αγαπημένη του Πάρμα, επέστρεψε για μια βραδιά στην κορυφαία σκηνή. Για το Coppa Italia, απέναντι στην Ίντερ. Λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν κλείσει τα 45 του χρόνια, με έξι συμπαίκτες να μην έχουν γεννηθεί καν όταν εκείνος έκανε ντεμπούτο πίσω στο 1997, ο εμβληματικός πορτιέρε υπερασπίστηκε τα γκολπόστ των Παρμέντσι και «έλαμψε» ξανά, ακόμα κι αν η ομάδα του λύγισε στο φινάλε και έχασε την πρόκριση στην παράταση.

Η Ίντερ επικράτησε με 2-1, αλλά τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στην Πάρμα, βρίσκοντας το γκολ της ισοφάρισης στο 88ο λεπτό. Αν βέβαια δεν υπήρχε ο εκπληκτικός Μπουφόν, τότε πιθανότατα οι Νερατζούρι να ανέτρεπαν το ματς πριν λήξει η κανονική διάρκεια.

Στο 90+1', ο Τζίτζι πραγματοποίησε μια από τις γνωστές, καίριες επεμβάσεις του, επιδεικνύοντας ρεφλέξ αναλλοίωτα στον χρόνο. Ο Τζέκο βρήκε στρωμένη την μπάλα από το ύψος του πέναλτι κι ανενόχλητος εκτέλεσε σημαδεύοντας την αριστερή γωνία, αλλά ο άλλοτε κίπερ της Γιουβέντους αρνήθηκε τον αποκλεισμό της ομάδας του από τα 90' και με σούπερ εκτίναξη εξουδετέρωσε τον κίνδυνο.

«Παλέψαμε για να κυνηγήσουμε ένα όνειρο.

Τα δώσαμε πραγματικά όλα αλλά δυστυχώς δεν ήταν αρκετό. Ποτέ δεν είναι ωραίο να χάνεις, αλλά κάτι τέτοιες βραδιές σαν αυτή μάς κάνουν να καταλαβαίνουμε την πραγματική μας αξία.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας ωθήσατε μέχρι το 120ο λεπτό», ήταν το μήνυμά του μετά το ματς.

Το ιταλικό «Mediaset» τον βαθμολόγησε με εννέα στα δέκα. Κι ο ίδιος, παρά την πίκρα του αποκλεισμού, το χάρηκε με την ψυχή του. Ποιος ξέρει, ίσως η μοίρα τού επιφυλάσσει άλλο ένα συναπάντημα με μια από τις παλιές μεγάλες αντιπάλους του. Το συμβόλαιό του, άλλωστε, λήγει το καλοκαίρι του 2024, που σημαίνει ότι έχει σίγουρα άλλη μια γεμάτη σεζόν. Κι όπως έδειξε κόντρα στους Μιλανέζους, ακόμα και στα 46 του οι εμφανίσεις του θα έχουν την ίδια αίγλη.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΤΑΛΙΑΣ Τελευταία Νέα