Γιουβέντους - Φιορεντίνα 2-0: Στον τελικό του Κυπέλλου με δυο νίκες και... φουλ για «repeat»!

Γιουβέντους - Φιορεντίνα 2-0: Στον τελικό του Κυπέλλου με δυο νίκες και... φουλ για «repeat»!

bet365

Η Γιουβέντους «ζευγάρωσε» τις νίκες της κόντρα στη Φιορεντίνα, επικράτησε με 2-0 και πήρε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, όπου θα διεκδικήσει το «repeat» κόντρα στην πρωταθλήτρια, Ίντερ. «Derby d'Italia» στον τελικό της διοργάνωσης μετά από 57 χρόνια (1965).

Η Γιουβέντους, έχοντας το προβάδισμα από τη νίκη της επί της Φιορεντίνα στη Φλωρεντία (0-1) διαχειρίστηκε εξαιρετικά τη ρεβάνς, επικράτησε με 2-0 στο «Allianz Stadium» και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας. Οι κάτοχοι του τροπαίου θα υπερασπιστούν τον τίτλο τους στις 11 Μαΐου στο «Ολίμπικο», όπου θα αντιμετωπίσουν την πρωταθλήτρια Ίντερ, η οποία απέκλεισε τη Μίλαν. «Derby d'Italia» στον τελικό της διοργάνωσης μετά από 57 χρόνια (1965). Στην τελευταία τους συνάντηση οι «Μπιανκονέρι» κέρδισαν με 1-0 και σήκωσαν το πέμτπο τους Κύπελλο.

Οι «Βιόλα» ξεκίνησαν καλύτερα στο ματς και έψαξαν το γρήγορο γκολ που θα έβαζε πίεση στην ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, όμως η «Γιούβε» ήταν εξαιρετικά στημένη και άκρως επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Στο 13ο λεπτό οι «Μπανκονέρι» έφυγαν στον κενό χώρο, ο Μοράτα έβγαλε την κάθετη, ο Βλάχοβιτς σούταρε από διαγώνια θέση, όμως ο Ντραγκόβσκι απέκρουσε, ο Πολωνός νίκησε εκ νέου τον Σέρβο «killer» σε τετ α τετ στο 29ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 32', όταν ο Ντραγκόβσκι έκανε άστοχη έξοδο, ο Μπιράγκι απομάκρυνε πάνω στον Μπερναντέρσκι και ο Ιταλός μεσοεπιθετικός άνοιξε το σκορ, με το δεύτερο τέρμα του στην τρέχουσα σεζόν. Οι «φιλοξενούμενοι» είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 41', όταν ο Σαπονάρα έκλεψε τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή από τον Ντε Σίλιο, έδωσε στον Καμπράλ, ο οποίος σούταρε, όμως ο Περίν μπλόκαρε.

Στο δεύτερο μέρος η «Γιούβε» έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ στο 56', όμως το σουτ του Ζακάρια σταμάτησε στο δοκάρι. Οι «Βιόλα» είχαν τη μπάλα στα πόδια τους, όμως δυσκολευόντουσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των «Μπιανκονέρι». Στο 69' ο Ραμπιό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά από εξαιρετική μπαλιά του Μπερναντέρσκι, όμως το γκολ του ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR, καθώς ο Γάλλος χαφ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η Γιουβέντους είχε «σβήσει» το ματς από νωρίς και βρήκε το «κερασάκι» στο 90+4', με τον Κουαδράδο να πατάει περιοχή από τα δεξιά, να κάνει το γύρισμα και ο Ντανίλο με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Περίν, Ντε Σίλιο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Σάντρο, Μπερναντέρσκι (83' Κιελίνι), Ντανίλο, Ζακάρια, Ραμπιό, Μοράτα (66' Ντιμπάλα), Βλάχοβιτς (83' Κεν)

Φιορεντίνα (Βεντσέτζο Ιταλιάνο): Ντραγκόβσκι, Βενούτι (69' Καγιεχόν), Μαρτίνεζ, Ιγκόρ, Μπιράγκι, Ντάνκαν (79' Μαλέχ), Τορέιρα (46' Άμραμπατ), Σαπονάρα (63' Σοτίλ), Ικόνε (79' Πιατέκ), Γκονζάλες, Καμπράλ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΤΑΛΙΑΣ Τελευταία Νέα