Φιορεντίνα - Γιουβέντους 0-1: Αυτογκόλ του Βενούτι στο 90+1΄και προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό

Νίκος Κικίδης
Φιορεντίνα - Γιουβέντους 0-1: Αυτογκόλ του Βενούτι στο 90+1΄και προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό

bet365

Την ώρα που όλα έδειχναν πως Φιορεντίνα και Γιουβέντους θα έμεναν στο μηδέν, το τρελό αυτογκόλ του Βενούτι στο 90+1΄έκανε τη διαφορά και χάρισε στη Γηραιά Κυρία (0-1) τον πρώτο λόγο για τον τελικό του Κυπέλλου!

Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της, η Γιουβέντους θα βρει τον τρόπο για να διαφύγει με το «διπλό». Τι κι αν δεν εντυπωσίασε κόντρα στην ανώτερη Φιορεντίνα, τι κι αν είχε τον Ντιμπάλα τραυματία και τον Βλάχοβιτς σε κακή βραδιά; Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν... ανέλπιστο ήρωα στο πρόσωπο του Βενούτι, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 90+1΄, δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης με τον πιο απίθανο τρόπο στους φιλοξενούμενους για τον τελικό του Coppa Italia!

Αν πάντως η Γιουβέντους οφείλει να κρατήσει κάτι από την αποψινή βραδιά, αυτό είναι αποκλειστικά το αποτέλεσμα! Διότι από πλευράς εμφάνισης, οι Μπιανκονέρι τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην ανώτερη Φιορεντίνα, η οποία πατούσε καλύτερα από τα πρώτα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο και είχε επιβάλλει καθολική υπεροχή. Έπειτα από κάποιες προειδοποιητικές βολές με μακρινά σουτ, οι γηπεδούχοι έφτασαν για πρώτη φορά μια ανάσα από το γκολ, όταν το διαγώνιο σουτ του Ικονέ πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία (25΄). Η Γιουβέντους αδυνατούσε να ανταπεξέλθει, διατηρούσε μια παθητική στάση και είχε δώσει το δικαίωμα στους Βιόλα να κυκλοφορούν τη μπάλα, που έψαχναν συνεχώς το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Στο 48΄ο Ικονέ πλησίασε για δεύτερη φορά κοντά στο γκολ, όμως το πλασέ που επιχείρησε σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Περίν, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα η Γιουβέντους σπατάλησε τη μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή της στο παιχνίδι με χαμένο τετ-α-τετ του Βλάχοβιτς. Παρόλα αυτά, στο δεύτερο μέρος η Γηραιά Κυρία κατάφερε να βελτιώσει αισθητά την εικόνα της και να ισορροπήσει στο χορτάρι, δίχως ωστόσο να μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Ό,τι όμως δεν μπορούσαν να κάνουν οι παίκτες του Αλέγκρι, το κατάφερε τελικά ο... Βενούτι.

Στο 90+1΄ο Κουαδράδο έκανε το γύρισμα προς το δεύτερο δοκάρι, ο δεξιός μπακ της Φιορεντίνα δεν υπολόγισε καθόλου καλά την πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για να σημειώσει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στην πιο ανύποπτη στιγμή. Ένα γκολ που ήρθε σαν... δώρο για τη Γιούβε, η οποία πήρε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα (βάσει εικόνας) και παράλληλα το προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Coppa Italia.

Φιορεντίνα (Βιτσέντζο Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Οντριοθόλα (46΄Βενούτι), Μιλένκοβιτς, Ιγκόρ, Μπιράγκι, Καστροβίλι, Τορέιρα, Μποναβεντούρα, Ικονέ (84΄Γκονζάλες), Πιόντεκ (65΄Καμπράλ), Σαπονάρα (65΄Σοτίλ)

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Περίν, Ντε Σίλιο, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Πελεγκρίνι, Λοκατέλι, Ραμπιό, Αρτούρ, Κιν (59΄Μοράτα), Ακέ (46΄Κουαδράδο), Βλάχοβιτς

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΤΑΛΙΑΣ Τελευταία Νέα