Νάπολι - Φιορεντίνα 2-5 (2-2 κ.α.): Τη διέλυσε στην παράταση και προκρίθηκε στους «8» (vid)

Νάπολι - Φιορεντίνα 2-5 (2-2 κ.α.): Τη διέλυσε στην παράταση και προκρίθηκε στους «8» (vid)

bet365

Προηγούνταν με παίκτη λιγότερο ως το 80', ισοφαρίστηκε με παίκτη... περισσότερο στο 90+5', αλλά στην παράταση η Φιορεντίνα δεν χαρίστηκε και διέλυσε τη Νάπολι με 5-2 (2-2 κ.α.), σφραγίζοντας θριαμβευτικά το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου.

«Τρελό» ματς στη Νάπολη, εμφατική πρόκριση για τη Φιορεντίνα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας! Σε ένα παιχνίδι με τρεις αποβολές, δύο αλλαγές τερματοφυλάκων, μία ανατροπή και «buzzer-beater» παράτασης στο 90+5’, οι Βιόλα ήταν αυτοί που έμειναν όρθιοι και εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα στο έξτρα 30λεπτο, κατατροπώνοντας τη Νάπολι με το τελικό 2-5!

Μετά από ένα μάλλον ήσυχο πρώτο 40λεπτο, η πρώτη πράξη του «θρίλερ» στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» γράφτηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Στο 41’ οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα χάρη στον συνήθη ύποπτο, Ντούσαν Βλάχοβιτς, ο οποίος με υπέροχο «ρολάρισμα» και εκτέλεση άνοιξε τον λογαριασμό του για το 2022, χρονιά που όπως όλα δείχνουν θα κάνει το βήμα παραπάνω με μεταγραφή σε ομάδα Champions League. Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα ο Ντρις Μέρτενς απάντησε με υπέροχη λόμπα για το 1-1 και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 45+2’ αποβλήθηκε ο κίπερ των Βιόλα, Ντραγκόφσκι, ο οποίος «γκρέμισε» τον Ελμάς ως τελευταίος παίκτης και είδε απευθείας κόκκινη κάρτα.

Τη θέση του πήρε ο Τερατσιάνο αντικαθιστώντας τον Ντάνκαν και στην ανάπαυλα η Νάπολι ανταπέδωσε, καθώς ο Οσπίνα ένιωσε ενοχλήσεις και ο Μέρετ πέρασε κάτω από τα γκολπόστ.

Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως, η Νάπολι δεν πήρε την ώθηση που θα περίμενε κανείς για την ανατροπή και το πλήρωσε στο 57’, όταν ο Μπιράγκι με δεύτερη προσπάθεια έπειτα από εκτέλεση φάουλ, νίκησε τον Μέρετ κι έβαλε ξανά σε θέση οδηγού τη Φιορεντίνα.

Οι Παρτενοπέι υπέστησαν το απόλυτο κοντράστ, έμειναν με δέκα παίκτες στο 84’ από την αποβολή του Λοσάνο για το σκληρό μαρκάρισμα με τις τάπες στον αστράγαλο του Γκονσάλες και με… εννέα στο 90+3’, όταν ο Ρουίς είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα επειδή σε αντεπίθεση των Βιόλα. Και στην τελευταία της προσπάθεια να στείλει το ματς στην παράταση, σαν από μηχανής θεός ο Αντρέα Πετάνια μετά την ασίστ στο γκολ του Μέρτενς, βρήκε δίχτυα στο 90+5’ από ασίστ του Βέλγου κι ως εκ θαύματος η Νάπολι επιβίωσε στην κανονική διάρκεια!

Το «θαύμα», όμως, δεν ολοκληρώθηκε. Χωρίς τελική στο έξτρα 30λεπτο, η ομάδα του Σπαλέτι παραδόθηκε στη Φιορεντίνα, η οποία «χτύπησε» τρεις φορές με Βενούτι (105+1’), Πιόντεκ (108’, πρώτο του γκολ με τους Βιόλα και στο ιταλικό ποδόσφαιρο έπειτα από 729 ημέρες) και Μαλέχ (119’), γράφοντας το τελικό 2-5.

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Οσπίνα (46’ Μέρετ), Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Τουανζέμπε, Γκιουλάμ (85’ Μαλκουί), Ντέμε (64’ Ρουίθ), Λομπότκα (90+1’ Τσιόφι), Πολιτάνο (64’ Λοσάνο), Μέρτενς, Ελμάς, Πετάνια (94’ Ζέσους)

Φιορεντίνα (Βιντσέντζο Ιταλιάνο): Ντραγκόφσκι, Βενούτι, Μιλένκοβιτς, Νάστασιτς (91’ Ιγκόρ), Μπιράγκι, Ντάνκαν (45+4’ Τερατσιάνο), Τορέιρα, Καστροβίλι (89’ Μποναβεντούρα), Γκονσάλες (89’ Ικονέ), Σαπονάρα (46’ Μαλέ), Βλάχοβιτς (73’ Πιόντεκ)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΤΑΛΙΑΣ Τελευταία Νέα