Κύπελλο Γερμανίας: Άνετα την πρόκριση Ντόρτμουντ και Μπάγερν, στην παράταση η Φράιμπουργκ

Γιάννης Αρώνης
Κύπελλο Γερμανίας: Άνετα την πρόκριση Ντόρτμουντ και Μπάγερν, στην παράταση η Φράιμπουργκ

bet365

Μπάγερν και Ντόρτμουντ «καθάρισαν» Άουγκσμπουργκ και Αννόβερο αντίστοιχα και πήραν την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Γερμανίας. Στην παράταση η Φράιμπουργκ την Ζανκτ Πάουλι, έκπληξη από την Πάντερμπορν που απέκλεισε την Βέρντερ Βρέμης στα πέναλτι.

Εύκολο αποδείχθηκε το έργο για Μπάγερν και Ντόρτμουντ στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας, αφού οι Βεστφαλοί πέρασαν ευκολότερα από ότι δείχνει το τελικό 0-2 από την έδρα του Αννόβερου και οι παίκτες του Νάγκελσμαν επικράτησαν εκτός έδρας με 5-2 της Άουγκσμπουργκ στο ντέρμπι της Βαυαρίας. «Περίπατος» για Στουτγκάρδη, Φορτούνα Ντίσελντορφ και Ουνιόν Βερολίνου, παράταση χρειάστηκε η αντίπαλος του Ολυμπιακού, Φράιμπουργκ, ενώ στα πέναλτι έκανε την έκπληξη η Πάντερμπορν αποκλείοντας την Βέρντερ Βρέμης.

Τρία από τα τέσσερα ματς που ξεκίνησαν στις 19.00 δεν έβγαλαν νικητή μετά από 90' λεπτά, με μοναδική εξαίρεση το Αννόβερο-Ντόρτμουντ παρά το ροτέισον των Βεστφαλών. Ο Τέρζιτς τελικά επιστράτευσε μετά το 60' τους Χούμελς, Μπέλινγκχαμ, Αντεγέμι και Ρέινα που είχε αφήσει στον πάγκο και στο 71' ο Μπέλινγχαμ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι «κλείδωσε» τη νίκη-πρόκριση για τους φιλοξενούμενους γράφοντας το 0-2, διπλασιάζοντας το προβάδισμα που είχαν αποκτήσει στο 11' χάρη στο αυτογκόλ του Άρι-Μπί. Ο Αντεγέμι δεν ολοκλήρωσε το ματς, αφού αποβλήθηκε στο 85' για σκληρό φάουλ αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Στα υπόλοιπα απογευματινά ματς οι συγκινήσεις ήταν έντονες, αφού και τα τρία χρειάστηκαν παράταση και τα δύο διαδικασία πέναλτι για να υπάρξει νικητής. Η Σαντχάουζεν προηγήθηκε με 2-0 επί της Καρλσρούης στο ημίχρονο αλλά ισοφαρίστηκε σε 2-2 στο 72ο λεπτό, με αποτέλεσμα οι δύο αντίπαλοι να λύσουν τις διαφορές τους στην «ρώσικη ρουλέτα» μετά από μία άκαρπη παράταση. Κανείς δεν αστόχησε μέχρι το 16ο κατά σειρά χτύπημα της διαδικασίας, ο Φράνκε έγινε ο μοιραίος για τους φιλοξενούμενους και έτσι η Σαντχάουζεν θριάμβευσε με 8-7.

Παρόμοιο το σκηνικό και στο Πάντερμπορν-Βέρντερ Βρέμης με τους γηπεδούχους να προηγούνται 2-0 στο ημίχρονο και τον Βάιζερ να κάνει το 2-2 στο 84'. Σε αυτό το ματς μοιραίος για την Βέρντερ έγινε ο Μπίτενκουρτ, ο παίκτης που είχε μειώσει σε 2-1 αφού αστόχησε στο πέμπτο και κρισιμότερο πέναλτι της ομάδας του. Η Φράιμπουργκ γλίτωσε στην παράταση «κάζο» ανάλογο με αυτό της Βέρντερ «χτυπώντας» στα κρισιμότερα σημεία του ματς. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού βρισκόταν πίσω στο σκορ από την Ζανκτ Πάουλι της δεύτερης κατηγορίας όμως ισοφάρισε σε 1-1 στο 90+3' και πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 119', στερώντας από την ομάδα του Μανώλη Σάλιακα (εκτός αποστολής) μία μεγάλη πρόκριση.

Στα βραδινά παιχνίδια η Μπάγερν επικράτησε με 5-2 στην έδρα της Άουγκσμπουργκ με δράστες τους Τσούπο-Μοτίν (δις), Κίμιχ, Μουσιάλα και Ντέιβις, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Πέντερσεν στο 9ο λεπτό. Η Ουνιόν Βερολίνου νίκησε πειστικά την Χάιντενχαϊμ της δεύτερης κατηγορίας με 2-0 και σκόρερ Πούχατς και Μίτσελ, ενώ η Στουτγκάρδη έκανε επίδειξη δύναμης με 6-0 απέναντι στην Αρμίνια Μπίλεφελντ των Καπίνο και Βασιλειάδη που έμειναν εκτός αποστολής. Τέλος, η Φορτούνα Ντίσελντορφ θριάμβευσε στο ντέρμπι της δεύτερης κατηγορίας περνώντας σαν σίφουνας από την έδρα της Ρέγκενσμπουργκ με 3-0.

Ο επόμενος γύρος είναι ο τρίτος κατά σειρά και αποτελεί επί της ουσίας την φάση των «16» του Γερμανικού Κυπέλλου, και θα είναι η πρώτη φάση που τα ματς θα είναι διπλά. Η κλήρωση θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου και τα διπλά παιχνίδια θα διεξαχθούν στις αρχές του 2023.

Αποτελέσματα:

Φράιμπουργκ - Ζανκτ Πάουλι 2-1 παρ. (1-1 κ.δ.)
Αννόβερο - Ντόρτμουντ 0-2
Πάντερμπορν - Βέρντερ Βρέμης 5-4 πέν (2-2 παρ.)
Σαντχάουζεν - Καρλσρούη 8-7 πέν. (2-2 παρ.)

Άουγκσμπουργκ - Μπάγερν Μονάχου 2-5
Ρέγκενσμπουργκ - Φορτούνα Ντίσελντορφ 0-3
Ουνιόν Βερολίνου - Χάιντενχαϊμ 2-0
Στουτγκάρδη - Αρμίνια Μπίλεφελντ 6-0

Και τα χθεσινά αποτελέσματα:

Λειψία - Αμβούργο 4-0
Κίκερς Στουτγκάρδης - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-2
Λούμπεκ - Μάιντζ 0-3
Βάντχολφ Μανχάιμ - Νυρεμβέργη 0-1

Νταρμσταντ - Γκλάντμπαχ 2-1
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ - Βόλφσμπουργκ 1-2
Έλφερσμπεργκ - Μπόχουμ 0-1
Χοφενχάιμ - Σάλκε 5-1

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Τελευταία Νέα