Κύπελλο Γερμανίας: Η Ντάρμσταντ «σόκαρε» την Γκλάντμπαχ, προκρίσεις για τα υπόλοιπα φαβορί

Κύπελλο Γερμανίας: Η Ντάρμσταντ «σόκαρε» την Γκλάντμπαχ, προκρίσεις για τα υπόλοιπα φαβορί

Γιάννης Αρώνης
Κύπελλο Γερμανίας: Η Ντάρμσταντ «σόκαρε» την Γκλάντμπαχ, προκρίσεις για τα υπόλοιπα φαβορί

bet365

Η πρωτοπόρος της δεύτερης κατηγορίας Ντάρμσταντ νίκησε με 2-1 την Γκλάντμπαχ αποκλείοντάς την από την συνέχεια, ενώ αντίθετα οι υπόλοιπες ομάδες της Bundesliga πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Η Ντάρμσταντ ήταν ο «θύτης» της μεγάλης έκπληξης στην πρώτη από τις δύο αγωνιστικές ημέρες δράσης για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας, αφού οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας της 2. Liga θριάμβευσαν με 2-1 επί της Γκλάντμπαχ στην έδρα τους και «πέταξαν» εκτός συνέχειας του θεσμού την ομάδα του Ντάνιελ Φάρκε.

Στα υπόλοιπα ματς με τον έναν ή τον άλλον τρόπο οι ομάδες της Bundesliga που αγωνίστηκαν ενάντια σε αντιπάλους χαμηλότερων κατηγοριών κατάφεραν να προκριθούν στην επόμενη φάση. Εύκολα η Λειψία και η Μάιντζ, δυσκολότερα η Άιντραχτ, η Βόλφσμπουργκ και η Μπόχουμ. Θρίαμβος και για την Χόφενχαϊμ, που «σκόρπισε» με 5-1 την Σάλκε στο μοναδικό σημερινό ματς με δύο εκπροσώπους της πρώτης κατηγορίας.

Η πιο ευρεία νίκη στα παιχνίδια που ξεκίνησαν στις 19.00 επετεύχθη από την Λειψία, η οποία με δύο γκολ του Πόουλσεν ανάμεσα στο 33' και το 36' λεπτό και ακόμα ένα από τον Σιμάκαν και τον Χένρικς στο δεύτερο μέρος νίκησε εύκολα με 4-0 το Αμβούργο που είχε την κατοχή, όχι όμως και τον τρόπο να απειλήσει την εστία του Μπλάσβιτς. Η Μάιντζ από την πλευρά της πέρασε από την έδρα της ερασιτεχνικής Λούμπεκ (αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία) με 3-0 και σκόρερ τους Χακ, Ινγκβάρτσεν και Μπάρκοκ, ενώ η Άιντραχτ Φρανκφούρτης από αυτήν των Κίκερς Στουτγκάρδης (πέμπτη κατηγορία) με 2-0 και δράστες Μουάνι και Σμόλτσιτς στο πρώτο εικοσάλεπτο. Aκόμα και στο μοναδικό ματς χωρίς εκπρόσωπο της Bundesliga επιβεβαιώθηκε η αγωνιστική «ψαλίδα» μεταξύ διαφορετικών κατηγοριών, αφού η Νυρεμβέργη της δεύτερης κατηγορίας έφυγε με το «διπλό» και την πρόκριση από την έδρα της Μανχάιμ που αγωνίζεται στην τρίτη, χάρη στο αυτογκόλ του Γκόλκε στο 62ο λεπτό.

Μεγαλύτερο σασπένς είχαν τα παιχνίδια των 21.45, με το μονόπλευρο παιχνίδι να είναι παραδόξως αυτό ανάμεσα σε Χόφενχαϊμ και Σάλκε, δηλαδή το μοναδικό στο οποίο οι δύο αντίπαλοι έπαιζαν στην ίδια κατηγορία! Παρ' όλα αυτά οι ποδοσφαιριστές του Μπραϊτενράιτερ μετέτρεψαν το ματς σε τυπική διαδικασία διαλύοντας με 5-1 τους αντιπάλους τους, με τον Νταμπούρ (δις) και τον Ανχελίνο να σκοράρουν στο πρώτο μέρος και τους Καμπάκ, Καντεράμπεκ να ανεβάζουν τον δείκτη του σκορ στο 5-0 μέχρι το 63'. Το μόνο που κατάφεραν οι «βασιλικοί μπλε» ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής στο 69ο λεπτό με τον Ντομινίκ Ντρέξλερ. Η Μπόχουμ του Δημήτρη Λαμπρόπουλου (έμεινε στον πάγκο) γλίτωσε στο 85' την παράταση ενάντια στην Έλφερσμπεργκ της τρίτης κατηγορίες χάρη στο γκολ του Λοσίλα, ενώ η Βόλφσμπουργκ ζορίστηκε αλλά πέρασε από την έδρα της Μπράουνσβαϊγκ με 2-1, τον Σβάνμπεργκ να ανοίγει το σκορ και τον Καμίνσκι να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ και ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Μούλτχαουπ.

Η έκπληξη της ημέρας ήρθε στο «Μερκ-Στάντιον» της Ντάρμσταντ, εκεί όπου οι γηπεδούχοι πήραν παλικαρίσια πρόκριση επί της Γκλάντμπαχ. Το σκορ για την πρωτοπόρο της 2. Liga και μεγάλο φαβορί για την άνοδο άνοιξε ο Τιτς στο 23' με κοντινό πλασέ, για να ισοφαρίσει ο Νετς για τους φιλοξενούμενους με αριστερό διαγώνιο σουτ τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους. Η Γκλάντμπαχ προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να πετύχει το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση, όμως ο Σεϊντέλ είχε αντίθετη γνώμη και στο 79' «έγραψε» με πλασέ το τελικό 2-1 αντέχοντας στο μαρκάρισμα του Ελβέντι μετά τη λανθασμένη απομάκρυνση του γκολκίπερ Ζίπελ.

Η αγωνιστική δράση στο Κύπελλο Γερμανίας συνεχίζεται αύριο με ακόμα οκτώ αναμετρήσεις, που θα χωριστούν όπως και σήμερα σε δύο γκρουπ των τεσσάρων, με τις πρώτες να εκκινούν στις 19.00 και τις υπόλοιπες στις 21.45

Αποτελέσματα:

Λειψία - Αμβούργο 4-0
Κίκερς Στουτγκάρδης - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-2
Λούμπεκ - Μάιντζ 0-3
Βάντχολφ Μανχάιμ - Νυρεμβέργη 0-1

Νταρμσταντ - Γκλάντμπαχ 2-1
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ - Βόλφσμπουργκ 1-2
Έλφερσμπεργκ - Μπόχουμ 0-1
Χοφενχάιμ - Σάλκε 5-1

Πρόγραμμα:

Αννόβερο - Ντόρτμουντ (19/10, 19.00)
Πάντερμπορν - Βέρντερ Βρέμης (19/10, 19.00)
Σαντχάουσεν - Καλσρούη (19/10, 19.00)
Φράιμπουργκ - Ζανκτ Πάουλι (19/10, 19.00)

Άουγκσμπουργκ - Μπάγερν Μονάχου (19/10, 21.45)
Ουνιόν Βερολίνου - Χάιντενχαϊμ (19/10, 21.45)
Ρέγκενσμπουργκ - Φορτούνα Ντίσελντορφ (19/10, 21.45)
Στουτγκάρδη - Αρμίνια Μπίλεφελντ (19/10, 21.45)

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Τελευταία Νέα