ΠΑΟΚ: Τρόπαιο, αυτοπεποίθησης, σε σπουδαίο τελικό…

ΠΑΟΚ: Τρόπαιο, αυτοπεποίθησης, σε σπουδαίο τελικό…

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον τελικό του Κυπέλλου, τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ στο 90’, σε ένα γεμάτο ματς που και οι δύο τα έδωσαν όλα…

Μία νίκη σε τελικό στο 90’ είναι πάντα ακόμη πιο δυνατή ανάμνηση, ακόμη πιο γλυκιά κατάκτηση. Ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε κόντρα στον Ολυμπιακό λοιπόν και πήρε ένα τρόπαιο, που θα τον γεμίσει με αυτοπεποίθηση και θα τον βοηθήσει να δουλέψει το καλοκαίρι με μεγαλύτερη ηρεμία. Αλλωστε το έγραφα από χθες, το κίνητρο δεν λείπει από κανέναν από τους δύο και νομίζω αυτό φάνηκε, αλλά ο ΠΑΟΚ το έχει μεγαλύτερη ανάγκη αυτό το τρόπαιο για την επόμενη ημέρα του.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος από τους δύο που δεν το ήθελε πολύ αυτό το Κύπελλο. Και οι δύο έπαιξαν στα κόκκινα για να το πάρουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι στον Ολυμπιακό διαπιστώθηκε ένα μεγάλο έλλειμμα αυτοσυγκέντρωσης, το οποίο σπανίως βλέπουμε από την ομάδα του Μαρτίνς και γι’ αυτό προκαλεί και εντύπωση. Το ότι στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα ο Κρμέντσικ έχει τρεις καθαρές ευκαιρίες για γκολ και τελικά βάζει την τελευταία, νομίζω ότι είναι το πιο χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της έλλειψης συγκέντρωσης από την ομάδα του Ολυμπιακού.

Η αλήθεια είναι ότι το ματς ήταν αρκετά άναρχο, πράγμα επίσης σπάνιο για παιχνίδια του Μαρτίνς και υπό αυτή την έννοια, έγινε και αρκετά χορταστικό. Γεμάτο φάσεις, με ρυθμό, με τρία γκολ, με μεγάλη ένταση, για τελικός σίγουρα ένα θεαματικό ματς. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να κυριαρχήσει με την ποιότητά του και ο ΠΑΟΚ με την θέλησή του. Επιπλέον έχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι κόντρα σε ότι συμβαίνει συνήθως σε τελικούς που φτάνουν στο 80ο λεπτό και είναι στην ισοπαλία, καμία ομάδα δεν ήταν προσεκτική στο φινάλε. Και οι δύο θέλησαν τη νίκη και την διεκδίκησαν μετ’ επιτάσεως στα ενενήντα λεπτά και κανείς δεν ήθελε την παράταση. Με την διαφορά που ο Ολυμπιακός δεν είχε το μυαλό να διεκδικήσει τη νίκη στα ενενήντα λεπτά, χωρίς να πάρει ρίσκα που τον άφησαν εκτεθειμένο.

Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε στο τέλος και φυσικά αποδείχτηκε κιόλας, ότι ήταν πιο έτοιμος, να παίξει πάνω στα λάθη του αντιπάλου, να πατρονάρει αγωνιστικά τον Ολυμπιακό που ήθελε να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί πάση θυσία. Ο φρέσκος Κρμέμντσικ θα μπορούσε να είναι ο μοιραίος με τις δύο πρώτες ευκαιρίες που έχασε, αλλά ήταν ότι ακριβώς χρειάζονταν ο ΠΑΟΚ στο τέλος του ματς. Ενας φορ που η άμυνα του Ολυμπιακού άργησε να τον διαβάσει. Ο Τσέχος είχε τον τρόπο να ξεφεύγει και να βρίσκεται απέναντι από τον Σα. Εβαλε τελικά το τρίτο, αλλά ήδη είχε δημιουργήσει το ρήγμα και την ανασφάλεια στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Όπως έγραψα και χθες ο ΠΑΟΚ το είχε ανάγκη για τον κόσμο του και την αυτοπεποίθησή του αυτόν τον τίτλο, Μπορεί με ηρεμία να χτίσει το καλοκαίρι του και να προχωρήσει τον σχεδιασμό του, πάνω σε αυτό το τρόπαιο, χωρίς ταυτόχρονα να κάνει το λάθος και να θεωρήσει τον εαυτό του μία καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Χρειάζεται ενίσχυση, χρειάζεται δουλειά, χρειάζεται να στηρίξει τον Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος σε ένα ακόμη μεγάλο ματς μας έδειξε ότι ξέρει να διαχειρίζεται την πίεση και τις ανάγκες που προκύπτουν μέσα σε αυτό. Τα υπόλοιπα θα έρθουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.