ΠΑΟΚ: Οι ακτίνες των «ασπρόμαυρων» Κυπελλούχων!

ΠΑΟΚ: Οι ακτίνες των «ασπρόμαυρων» Κυπελλούχων!

bet365

Ο ΠΑΟΚ το έκανε ξανά! Είναι ξανά Κυπελλούχος Ελλάδας! Με το σπαθί του! Με τη δίψα και το πάθος των παικτών του Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος τον οδήγησε στην κατάκτηση για 8η φορά στην ιστορία του!

Ο Πάμπλο Γκαρσία από την στιγμή που διαπίστωσε ότι ο Ομάρ Ελ Καντουρί δεν είναι 100% για να ξεκινήσει στον αποψινό τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό, αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικού στον Αμρ Ουάρντα επιμένοντας από την αρχή μέχρι το τέλος στο «3-4-3».

Το σχέδιο του Ουρουγουανού τεχνικού πήγε κατά γράμμα στο πρώτο μισό του τελικού, ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να ηρεμήσουν και να παίξουν με μυαλό, μετά την ισοφάριση από τον Εμβιλά και τη δεδομένη πίεση που άσκησε ο Ολυμπιακός. Δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του στο διάστημα 46’-70’, ωστόσο δεν έκανε κάποια κίνηση επιλογής από τον πάγκο για να αλλάξει την κατάσταση, κυρίως, στη μεσαία γραμμή όπου είχε χαθεί η μάχη.

Η είσοδος των Τσιγγάρα και Κρμέντσικ άλλαξαν την εικόνα του ΠΑΟΚ, χάθηκαν οι δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Τσέχο επιθετικό που τελικά βρήκε δίχτυα στο 90’΄!

Πάμε να δούμε τι έκαναν οι «ασπρόμαυροι» στον σημερινό τελικό:

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ: Ξεκίνησε τον τελικό με μια μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Μπρούμα, δεν είχε καμία ευθύνη στη φάση του 1-1, ενώ ήταν σωστή και καίρια η τοποθέτηση και απόκρουση του στην κεφαλιά του Μασούρα. Σπουδαίος και στο φινάλε του τελικού με την απόκρουση του στο σουτ του Μπουχαλάκη, όπου του έγινε ξεκάθαρα φάουλ στη συνέχεια από τον Βαλμπουενά. Ο κορυφαίος και πολυτιμότερος του ΠΑΟΚ! Δεν έχασε ούτε στο 10ο παιχνίδι του στο ΟΑΚΑ ως ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου»! Πήρε το τρίτο κύπελλο!

ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ: Με πολλές δυνάμεις ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, είχε καλές επιστροφές όποτε χρειάστηκαν οι «ασπρόμαυροι» να σταματήσουν την επιδίωξη του Ολυμπιακού να χτυπήσει στην κόντρα, «σκούπισε» πολλές μπάλες ως τελευταίος στην άμυνα, ενώ με την εμπειρία του εκτέλεσε το τέλειο πέναλτι με το οποίο μπήκε μπροστά στο σκορ ο «Δικέφαλος».

ΒΑΡΕΛΑ: Από τους τρεις στόπερ του ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε περισσότερο το μυαλό του στο μαρκάρισμα του Ελ Αραμπί, καθάρισε αρκετές μπάλες ψηλά, αν και στη φάση του 1-1 κι αυτός έχασε τα μαρκαρίσματα σ’ ένα στατικό χτύπημα του Ολυμπιακού.

ΚΡΕΣΠΟ: Πολύ καλές τοποθετήσεις στο χορτάρι, επιχείρησε να παίξει περισσότερο με την εμπειρία του, δεν είχε καλή αντίδραση και τοποθέτηση στη φάση της ισοφάρισης από τον Εμβιλά.

ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ: Ήταν ο παίκτης που από τη δεξιά πλευρά φάνηκε περισσότερο στο καλό διάστημα του πρώτου ημιχρόνου για τον ΠΑΟΚ, έμεινε αρκετά πίσω στο δεύτερο μέρος.

ΜΠΑΜΠΑ: Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε με τον Γκανέζο αμυντικό να χτίσει το παιχνίδι του από την αριστερή πλευρά, στη διάρκεια του τελικού βρήκε χώρους και προωθήθηκε, σε κάποιες φάσεις θα έπρεπε να δείξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην τελική ενέργεια.

ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ: Με λίγες επαφές στην μπάλα στο ξεκίνημα του αγώνα, αφήνοντας το ρόλο του οργανωτή στον Σβαμπ, ανέβηκε μετά το 25ο λεπτό, κέρδισε πολλές μάχες στη μεσαία γραμμή, αν και έπαιζε από το φινάλε του πρώτου μέρους με κίτρινη κάρτα. Ωστόσο έχασε πολλές μάχες από τον Καμαρά κι αυτό ήταν πρόβλημα ειδικά στη μεγαλύτερη διάρκεια του β’ μέρους.

ΣΒΑΜΠ: Έδινε βοήθειες σε φάση άμυνας στην αριστερή πλευρά, ήταν ο ποδοσφαιριστής που έψαχνε με μια πάσα να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους, ενέργησε γρήγορα και έξυπνα στη φάση του κερδισμένου πέναλτι από τον Εμβιλά. Είχε πρόβλημα στο αμυντικό κομμάτι, χάνοντας πολλές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή. Μετά την είσοδο του Τσιγγάρα πήγε πιο αριστερά

Α. ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ: Δεν ξεκίνησε καθόλου καλά τον τελικό, άργησε να μπει στο κλίμα του αγώνα, έβλεπε να πηγαίνουν δύο και τρεις παίκτες του Ολυμπιακού κάθε φορά που η μπάλα έφτανε στην πλευρά του. Γενικά ο Σέρβος μεσοεπιθετικός δεν φάνηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, με εξαίρεση τη φάση με τον Χολέμπας, όπου ο Μακέλι χαρίστηκε στον ποδοσφαιριστή των «ερυθρόλευκων», στην έξυπνη πάσα του προς τον Σφιντέρσκι στο 78ο λεπτό και φυσικά στην ασίστ προς τον Κρμέντσικ.

ΟΥΑΡΝΤΑ: Ορεξάτος και δραστήριος στο ξεκίνημα του αγώνα, υποδέχθηκε πολλές πρώτες πάσες από την άμυνα, με καλές επιστροφές, αν δεν έπεφτε με τόση ευκολία στο χορτάρι θα είχε μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική συμμετοχή στο παιχνίδι.

ΣΦΙΝΤΕΡΣΚΙ: Ο Πολωνός επιθετικός ήταν «παρών» από την αρχή του τελικού, είχε την πρώτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟΚ με την κεφαλιά στο δοκάρι (26’), κέρδισε πολλές μονομαχίες από τους αμυντικούς του Ολυμπιακού. Ήταν ο κορυφαίος στο πρώτο 45λεπτο. Έχασε έδαφος και δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο.

ΚΡΜΕΝΤΣΙΚ: Ο Τσέχος επιθετικός μπήκε με στόχο να παίξει στο όριο του οφσάιντ και ενήργησε επιπόλαια στο μοναδικό τετ α τετ που είχε στο 83ο λεπτό με τον Σα, αλλά και στην επόμενη μεγάλη στιγμή που είχε με το πλασέ του απέναντι στον εξουδετερωμένο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Δεν γινόταν να το χάσει και την τρίτη φορά που βγήκε μόνος με τον Σα.

ΤΣΙΓΓΑΡΑΣ: Πήρε θέση δίπλα στον Αουγκούστο προκειμένου να σταματήσει την ορμή και την κυριαρχία του Ολυμπιακού στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Συμμάζεψε τα πράγματα, ο ΠΑΟΚ ανέβηκε και βοήθησε στο να ξανά φανεί ο «Δικέφαλος» στον τελικό.

ΜΙΧΑΪ: Μπήκε στις καθυστερήσεις για να δώσει μάχη στον αέρα, όπου ο Ολυμπιακός με τον Χασάν έδειχνε να έχει ένα πλεονέκτημα.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα