ΑΕΚ: Τα πλάνα του Χιμένεθ για την ανατροπή στην Τούμπα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Τα πλάνα του Χιμένεθ για την ανατροπή στην Τούμπα

bet365

Ο Σεβιγιάνος τεχνικός σκέφτεται να διατηρήσει τον σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ για την ανατροπή και την πρόκριση στον τελικό.

Η ΑΕΚ καλείται να δώσει ό,τι έχει και δεν έχει το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης (19:00) στην Τούμπα προκειμένου να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 του πρώτου αγώνα για να είναι παρούσα για έκτη σερί χρονιά σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Η Ένωση έχει να αντιμετωπίσει όμως εμπόδια. Πέρα από τη δυσκολία που έχει να επικρατήσει σε ντέρμπι την τελευταία τριετία, οι κιτρινόμαυροι καλούνται να βρουν τα ψυχικά αποθέματα έπειτα και από την πρόσφατη ήττα από τον Ολυμπιακό, να... μακιγιάρουν την ευάλωτη άμυνα που παρουσιάζουν και φυσικά να καλύψουν τις απουσίες από τους τραυματισμούς που τους ταλανίζουν.

Γενικότερα η ΑΕΚ ως το τέλος της φετινής σεζόν έχει μπροστά της μίνιμουμ πέντε «τελικούς» σε Κύπελλο και πρωτάθλημα που θα γίνουν έξι αν καταφέρει να πάρει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Κι αυτό γιατί στο πρωτάθλημα και στα τέσσερα ματς που απομένουν στα πλέι οφ επιβάλλεται να βρει νίκες για να μην κινδυνεύσει αναφορικά με το πολύτιμο ευρωπαϊκό εισιτήριο που κρατάει τη δεδομένη στιγμή στα χέρια της. Ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα πάντως οι κιτρινόμαυροι πάνε με τρομερή παράδοση στα νοκ-άουτ του Κυπέλλου μετρώντας 17 σερί προκρίσεις από τη σεζόν 2015-2016, ενώ και ο Μανόλο Χιμένεθ «τρέχει» σερί με 14 σερί προκρίσεις σε νοκ-άουτ Κυπέλλου ως προπονητής της ΑΕΚ!

Ο Σεβιγιάνος τεχνικός είδε με ανακούφιση τον Λόπες να προπονείται και να μπαίνει στην αποστολή, όπως και τον Νταντσένκο να επιστρέφει, ωστόσο το νέο πρόβλημα έχει να κάνει με τον Λιβάι Γκαρσία ο οποίος γλίτωσε τα χειρότερα, αλλά τέθηκε εκτός, μαζί με τους Λάτσι, Μπακάκη, Ραντόνια, Σιμόες, Ολιβέιρα και Χνιντ. Ο Χιμένεθ καλείται σε ακόμα ένα παιχνίδι να διαχειριστεί τις αρκετές απουσίες που έχει, αλλά και την επιβάρυνση ορισμένων παικτών του. Στο μυαλό του έχει κυρίως τον σχηματισμό «καθρέφτη», όπως και με τον Ολυμπιακό, δηλαδή το 3-5-2. Αυτό συγκεντρώνει στις σκέψεις του τις περισσότερες πιθανότητες, ωστόσο ακόμα δεν έχει καταλήξει οριστικά καθώς μπορεί την τελευταία στιγμή να επιφυλάσσει κάποια έκπληξη με 4-3-3. Όμως λόγω και της απουσίας του Λιβάι Γκαρσία το πρώτο πλάνο φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο.

Ο Τσιντώτας αναμένεται να επιστρέψει στην εστία, με την τριάδα της άμυνας να αποτελείται από τους Τσιγκρίνσκι, Σβάρνα και Νεντελτσιάρου και τους Λόπες και Βασιλαντωνόπουλο να παίζουν στις δύο πτέρυγες. Από εκεί και πέρα είναι πιθανό στη μεσαία γραμμή να ξεκινήσουν οι Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος και Σιμάνσκι με τον Μάνταλο πίσω από τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή. Εκτός κι αν πίσω από τον Καρίμ ξεκινήσει ο Τάνκοβιτς, με τον Μάνταλο να διεκδικεί θέση με τους Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλο και Σιμάνσκι στον άξονα, όπου βέβαια υπάρχει και η επιλογή του Σάκχοφ.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα