ΑΕΚ: Πέντε «τελικοί» με έξτρα αντιπάλους... άμυνα, ψυχολογία και τραυματισμούς!

ΑΕΚ: Πέντε «τελικοί» με έξτρα αντιπάλους... άμυνα, ψυχολογία και τραυματισμούς!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Πέντε «τελικοί» με έξτρα αντιπάλους... άμυνα, ψυχολογία και τραυματισμούς!

bet365

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της μίνιμουμ πέντε παιχνίδια με χαρακτήρα «τελικού», αντιμετωπίζοντας συνάμα την «μαύρη τρύπα» της άμυνάς της, την ψυχολογία της, αλλά και το πρόβλημα των τραυματισμών που την ταλανίζει.

Η ΑΕΚ σε ακόμα ένα ντέρμπι έφυγε απογοητευμένη από το γήπεδο, παρουσιάζοντας τις ίδιες παθογένειες που την ακολουθούν φέτος. Η απόστασή της από τον πέμπτο Παναθηναϊκό στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη μειώθηκε στους τέσσερις βαθμούς και πλέον, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, από εδώ και πέρα δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο λάθους για τους κιτρινόμαυρους. Η εξασφάλιση αυτού του μίνιμουμ στόχου είναι κάτι υπεραπαραίτητο για την Ένωση, η οποία έχει μπροστά της τουλάχιστον πέντε ματς που έχουν τον χαρακτήρα του «τελικού».

Μίνιμουμ πέντε «τελικοί» για Κύπελλο και ευρωπαϊκό εισιτήριο

Αρχικά τη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ τη Μεγάλη Πέμπτη ώστε η ΑΕΚ να έχει τη δυνατότητα διεκδίκησης ενός τροπαίου και έπειτα τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια των πλέι οφ με ΠΑΟΚ (εντός), Παναθηναϊκό (εκτός), Αστέρα Τρίπολης (εκτός) και Άρη (εντός). Ειδικά τα δυο ματς που ακολουθούν την επόμενη εβδομάδα με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό θα παίξουν τεράστιο ρόλο αναφορικά με τον στόχο της ΑΕΚ για την έξοδο στην Ευρώπη από το πρωτάθλημα. Πέντε «τελικοί» για την Ένωση που εκτός από τους αντιπάλους της θα έχει να αντιμετωπίσει την κάκιστη αμυντική της συμπεριφορά, την εύθραυστη ψυχολογία της και φυσικά τους τραυματισμούς που συνεχίζουν να είναι... βουνό!

Άμυνα, η μεγάλη «πληγή» των κιτρινόμαυρων

Προφανώς για την ΑΕΚ δεν αποτελεί είδηση το γεγονός ότι η θλιβερή ανασταλτική της λειτουργία αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της φέτος. Είναι κάτι που επαναλαμβάνεται διαρκώς ανεξαρτήτως αντιπάλου. Η ΑΕΚ προδόθηκε από τη συμπεριφορά της άμυνάς της και στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό, όπου παρουσίασε ξανά τα ίδια κωμικά λάθη στα μετόπισθεν και φάνηκε εκ νέου η έλλειψη ηγετικών προσωπικοτήτων. Η ΑΕΚ έχει δεχθεί πλέον 42 γκολ στο πρωτάθλημα, κρατώντας ανέπαφη την εστία της μόνο σε τρεις από τις τελευταίες 20 αναμετρήσεις της! Μάλιστα έπειτα και από τη χθεσινή ήττα από τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ δέχεται τουλάχιστον ένα γκολ στα οκτώ τελευταία ματς, φανερώνοντας συνεχώς τα ίδια λάθη συγκέντρωσης και ετοιμότητας είτε σε κανονική ροή αγώνα είτε στις στατικές φάσεις του αντιπάλου.

Το ψυχολογικό βάρος και η ηττοπάθεια στα ντέρμπι

Εκτός από την άμυνα, ο δεύτερος μεγάλος αντίπαλος της ΑΕΚ στα πέντε σημαντικά ματς που ακολουθούν έχει να κάνει με την ψυχολογία της. Η Ένωση στα 32 τελευταία ντέρμπι έχει απολογισμό τρεις νίκες, 13 ισοπαλίες και 16 ήττες, αγνοώντας το τρίποντο στα τελευταία 14 ντέρμπι (0-6-8)! Ποσοστά που δεδομένα αποδεικνύουν και το ψυχολογικό πρόβλημα που υπάρχει στους κιτρινόμαυρους σε παιχνίδια όπως αυτά που έχουν μπροστά τους. Την ίδια στιγμή, εξαιτίας και της κακής αμυντικής λειτουργίας της, η ΑΕΚ προσθέτει έξτρα ψυχολογικό βάρος στον εαυτό της σε κάθε αναμέτρηση καθώς αναγκάζεται συνεχώς να προσπαθεί για ανατροπές. Η Ένωση έπειτα και από το χθεσινό ματς στο Καραϊσκάκη, συμπλήρωσε 45 ματς σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν, μένοντας πίσω στο σκορ στα 25 από αυτά!

Οι τραυματισμοί δεν αφήνουν την ΑΕΚ σε ησυχία

Τρίτος εξίσου σημαντικός αντίπαλος της ΑΕΚ στα σπουδαία ματς που έχει μπροστά της είναι φυσικά οι τραυματισμοί. Ένα μεγάλο πρόβλημα που την ταλανίζει εδώ και καιρό. Λίγο πριν τη διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων οι απουσίες είχαν μειωθεί αρκετά, με τον Μανόλο Χιμένεθ να ευελπιστεί πως δεν θα του παρουσιαστούν τα ίδια εμπόδια. Ωστόσο, σε μικρό χρονικό διάστημα, τα προβλήματα διογκώθηκαν ξανά αγγίζοντας εκ νέου το διψήφιο νούμερο. Μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, η ΑΕΚ είχε δύο νέες απώλειες. Του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος μένει πλέον να φανεί πότε θα είναι ξανά διαθέσιμος, γλιτώνοντας πάντως τα χειρότερα, και του Λόπες που τη δεδομένη στιγμή είναι αμφίβολος για το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Την ίδια στιγμή παραμένουν στα «πιτς» οι Μπακάκης, Λάτσι, Χνιντ, Ραντόνια και φυσικά οι Σιμόες και Ολιβέιρα, με τον πρώτο να είναι δεδομένα εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν και τον δεύτερο να αποτελεί ερωτηματικό για το αν θα προλάβει τα τελευταία παιχνίδια της σεζόν...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα