Ο Μαρτίνς με τον ΠΑΣ έχει κάνει 5 αλλαγές στο ημίχρονο κι έχει αλλάξει 5 φορές το σύστημα!

Ο Μαρτίνς με τον ΠΑΣ έχει κάνει 5 αλλαγές στο ημίχρονο κι έχει αλλάξει 5 φορές το σύστημα!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta την καταμέτρηση των τριών αγώνων του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ και βγάζει συμπέρασμα.

Η καταγραφή της πραγματικότητας είναι πολύ σημαντικό πράγμα.

Όπως λ.χ. είναι καταγραφή πραγματικότητας όταν λέμε ότι αυτός ο πολύ καλός την τελευταία τριετία Ολυμπιακός είναι δημιούργημα του πολύ καλού προπονητή Πέδρο Μαρτίνς, έτσι είναι καταγραφή της πραγματικότητας και τα απίστευτα ζόρια που βρίσκει ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς με τον ΠΑΣ του Γιαννίκη, μέσα από ένα δείγμα τριών αγώνων. Απίστευτα ζόρια όχι μόνο σε επίπεδο αποτελεσμάτων-γιατί τα αποτελέσματα ενίοτε μπορεί να είναι και συγκυριακά-αλλά και σε επίπεδο εμφανίσεων και σε επίπεδο τακτικής πλευράς.

Ξέρετε σε αυτά τα τρία ματς πόσες αλλαγές έκανε από το ημίχρονο ο Μαρτίνς; Πέντε! Και πόσες αλλαγές συστημάτων έκανε; Άλλες πέντε! Αλλαγές που «υποχρεώθηκε» τρόπο τινά να κάνει, λόγω της εξέλιξης των αγώνων που δεν ήταν ποτέ ευνοϊκή για τον Ολυμπιακό!

Στο ΠΑΣ-Ολυμπιακός 1-1 για το πρωτάθλημα ο Μαερτίνς ξεκίνησε με 4-3-3. Με Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Καμαρά στο κέντρο. Από το ημίχρονο (χάνοντας 0-1 από το 5΄) έβγαλε τον Εμβιλά και πέρασε τον Φορτούνη για ένα πιο επιθετικό 4-2-3-1. Κι από το 68’ (έχοντας ισοφαρίσει 1-1) έβαλε και τον Χασάν αντί του Ραντζέλοβιτς κι έπαιξε στα 25 τελευταία λεπτά 4-4-2.

Στο Ολυμπιακός-ΠΑΣ 1-0 για το πρωτάθλημα ο Μαρτίνς ξεκίνησε με 4-2-3-1. Με Εμβιλά, Μπουχαλάκη στο κέντρο και τον Βαλμπουενά πίσω από τον Ελ Αραμπί. Από το ημίχρονο (με το αποτέλεσμα στο 0-0) έβαλε και τον Καμαρά και τον Φορτούνη αντί των Μπουχαλάκη και Μπρούμα, παίζοντας πλέον 4-2-3-1, αλλά με τον Βαλμπουενά στα άκρα της επίθεσης και τον Φορτούνη πίσω από τον Αραμπί. Και στα μισά του β΄ ημιχρόνου έβαλε πάλι τον Χασάν (αντί του Μασούρα), τελειώνοντας ξανά, όπως στα Γιάννινα, το ματς με 4-4-2, με τον Χασάν να σκοράρει στο 93’.

Στο ΠΑΣ-Ολυμπιακός 1-1 για το Κύπελλο ο Μαρτίνς ξεκίνησε με τρίτο διαφορετικό σχηματισμό το τρίτο του φετινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ, με 3-4-3. Από το ημίχρονο, όμως, έκανε δύο αλλαγές, περνώντας τους Ανδρούτσο και Χολέμπας αντί των Λαλά και Σωκράτη (η δεύτερη αλλαγή υποχρεωτική, λόγω ενοχλήσεων). Από το 60ο λεπτό, όμως, άλλαξε εκ νέου το σύστημα και το έκανε 4-2-3-1 και μέσα σε λιγότερο από ένα δεκάλεπτο το μετέτρεψε σε 4-4-2, βάζοντας και τον Ελ Αραμπί και τελειώνοντας και το τρίτο παιχνίδι με τον ΠΑΣ με δύο φορ, τον Αραμπί και τον Χασάν!

Όλο αυτό το σκηνικό, μαρτυράει πολύ απλά ότι ο Ολυμπιακός για κάποιο λόγο δυσκολεύεται αφάνταστα με τα Γιάννινα! Η, αν θέλετε, ότι τα Γιάννινα έχουν βρει το κουμπί του Ολυμπιακού. Κι ο Μαρτ'ινς παιδεύεται πολύ άσχημα και σπάει το κεφάλι του μέσα στα παιχνίδια για να βρει λύσεις, χωρίς τα καλύτερα αποτελέσματα, πάντως, παρότι αλλάζει πράγματα και "δουλεύει" πολύ τα ματς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΣ εμφανίζεται πάρα πολύ καλά διαβασμένος σε όλα τα παιχνίδια του με τον πρωταθλητή Ελλάδας.

Για παράδειγμα προχθές, ήταν μία πολύ αποτελεσματική κίνηση να παίξει ο Καρτάλης μπροστά από τους Κάστρο και Ντομίνγκεθ, έχοντας το μυαλό του, στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού του, στο πώς δεν θα αφήσει σε ησυχία τον Μπουχαλάκη! Όποιος πρόσεξε, είδε ότι ο Μπούχα αυτή τη φορά ήταν ελάχιστα δημιουργικός. Διότι παίρνοντας την πρώτη πάσα από την άμυνα ήταν συνεχώς κλεισμένος από τον Καρτάλη. Κι έτσι, απόντος (μέχρι το 69’) και του Εμβιλά ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα από πίσω προς το κέντρο και την επίθεση του. Δεν έβγαιναν πάσες ανάμεσα στις γραμμές, κάτι που μπορεί να το κάνουν πολύ καλά κι ο Μπούχα κι ο Εμβιλά.

Όπως επίσης εύκολα μπορέσαμε να παρατηρήσουμε ότι πρώτον ο ΠΑΣ έκανε καλή δουλειά στις «αλλαγές» των παικτών του Ολυμπιακού από δεξιά προς τα αριστερά και οι ακραίοι του μπακ δεν άφηναν την μπάλα να πηγαίνει εύκολα στους ακραίους του Ολυμπιακού και δεύτερον ο ΠΑΣ είχε πολύ καλή συμπεριφορά στις στημένες φάσεις και κατάφερε σε εφτά κόρνερ και φάουλ να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Κοιτάξτε, πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι ο ΠΑΣ έχει την πολυτέλεια να δουλεύει τα παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό πολύ περισσότερο απ΄ ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να δουλεύει τα παιχνίδια του με τον ΠΑΣ. Στα δύο ματς πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός μεσοβδόμαδα, δηλαδή τρεις-τέσσερις ημέρες πριν παίξει με τον ΠΑΣ, είχε αγωνιστεί με την Ομόνοια στην Κύπρο και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ακόμη και τώρα, στο πρώτο ματς του Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός είχε παίξει Κυριακή ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ ο ΠΑΣ Σάββατο αδιάφορο γι΄ αυτόν παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Από την άλλη, δεν μπορεί η συγκεκριμένη διαπίστωση να αποτελεί επαρκή δικαιολογία για την φοβερή δυσκολία την οποία αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός σε όλα τα παιχνίδια του με αυτό τον αντίπαλο. Μην ξεχνάμε ότι το ρόστερ του Ολυμπιακού δεν έχει καμία σχέση με εκείνο του ΠΑΣ, που π.χ. με δύο απόντες έχει πρόβλημα.

Βλέποντας τα χάι λάιτς των δύο αγώνων πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων κι έχοντας φρέσκο και το ματς της Τετάρτης, μία άλλη διαπίστωση που έκαναν ήταν ότι ο Ολυμπιακός με μεγάλη δυσκολία έφτιαξε καθαρές φάσεις για γκολ μέσα από ανάπτυξη παιχνιδιού. Ήταν το γκολ του Αραμπί στα Γιάννινα από σέντρα του Φορτούνη, το ακυρωθέν γκολ του Χασάν σε εκείνο το ματς πάλι από σέντρα του Φορτούνη και κεφαλιά του Χασάν στο δοκάρι, το γκολ τώρα του Χασάν πάλι από σέντρα του Φορτούνη και πολύ λίγες ακόμη ευκαιρίες. Οι δύο μεγάλες ευκαιρίες του Χασάν στα δύο παιχνίδια στα Γιάννινα ήταν από κόντρες, ενώ οι ευκαιρίες του Ολυμπιακού στο 1-0 στο Καραϊσκάκη ήταν κατά βάση από στημένες φάσεις, όπως και το γκολ του Χασάν στο 93’ με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ (ξανά) του Φορτούνη.

Επιπλέον είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω ότι ο ΠΑΣ και σκόραρε δύο φορές στα δύο παιχνίδια μέσα στα Γιάννινα κι έγινε ουκ ολίγες φορές επικίνδυνος (στο ματς πρωταθλήματος είχε και δοκάρι με τον Κριζμάν) κυρίως χάρη στην ταχύτητα όλων των επιθετικών του, αλλά και στην ορθόδοξη ανάπτυξη παιχνιδιού του. Και στο Καραϊσκάκη είχε τις φάσεις του, εκεί κυρίως με επικίνδυνα μακρινά σουτ, αλλά και μία του Ελευθεριάδη από πολύ καλή θέση βγαίνοντας στην πλάτη του Όλεγκ.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι όλα τα στοιχεία των τριών αγώνων των δύο ομάδων, μας «δείχνουν» ότι πάμε για ένα τέταρτο παιχνίδι που θα είναι πάλι στο όριο. Κι όταν ένας ημιτελικός Κυπέλλου είναι στο όριο, πάντοτε είναι υπέρ του αουτσάιντερ κι όχι υπέρ του φαβορί. Δυστυχώς, όμως, ο Ολυμπιακός το έχει…καθιερώσει και εκτός έδρας δεν μπορεί να πάρει ένα ματς στο Κύπελλο! Βλέπε 3-3 και 0-0 στη Λαμία, 2-3 από ΠΑΟΚ, 1-1 με Άρη και 1-1 τώρα με ΠΑΣ. Και κάπως έτσι κι όλα τα παιχνίδια του και στο Καραϊσκάκη είναι οριακά (0-1, 3-2 με τη Λαμία, 2-0 με τον ΠΑΟΚ με το δεύτερο γκολ στο 86’), 2-1 με τον Άρη…

Απλά, πραγματικά θα ήθελα να δω την αντίδραση του ΠΑΣ στο πρώτο παιχνίδι στο οποίο θα ανοίξει το σκορ ο Ολυμπιακός, το οποίο ελπίζω να είναι η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη. Κάτι που δεν έγινε ούτε προχθές με το τραγικό πλασέ του Χασάν μπροστά στον Λοντίγκιν, ούτε στο Καραϊσκάκη αρχικά με την κοντινή κεφαλιά του Σισέ σε κόρνερ του Βαλμπουενά η, με το κακοχτυπημένο πέναλτι του Βαλμπουενά που είχε πιάσει ο Χουτεσιώτης.

Εάν ο ΠΑΣ τα βγάλει πέρα και σε τέτοια συνθήκη, τότε πραγματικά θα είναι μαγκιά του. Ακόμη πιο μεγάλη από αυτή που έχει ήδη κάνει απέναντι στην πιο καλή ελληνική ομάδα.

Άσχετο: Δείτε στο βιντεάκι τι γκολ πέτυχε ο δεξιός μπακ Νίκολιτς (δανεικός από τον Ολυμπιακό στα Χανιά) στην τελευταία νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Αν το είχε βάλει ο Λαλά, θα ήταν πρώτο θέμα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.