Ολυμπιακός: Τι έκανε ο Ανδρούτσος που δεν έκανε ο Λαλά εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Τι έκανε ο Ανδρούτσος που δεν έκανε ο Λαλά εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα

bet365

Το gazzetta.gr με τη βοήθεια του wyscout αναλύει τι παραπάνω πρόσφερε στον Ολυμπιακό ο Θανάσης Ανδρούτσος σε σχέση με τον Κένι Λαλά, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η μία από τις δύο αλλαγές που έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς στο ημίχρονο του χθεσινού (7/4) αγώνα του Ολυμπιακού στους «Ζωσιμάδες» κόντρα στον ΠΑΣ ήταν η έξοδος του Κένι Λαλά και η αντικατάστασή του από τον Θανάση Ανδρούτσο. Στην ένατη συμμετοχή του με τους «ερυθρόλευκους» ο 30χρονος Γάλλος δεξιός μπακ δεν κατάφερε να προσφέρει, δεν είχε πιειστική παρουσία και γι' αυτό άλλωστε πέρασε εκτός παιχνιδιού μετά από 45 λεπτά στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Αγωνίστηκε δεξιά στο 3-4-3, αλλά δεν έδωσε, κυρίως επιθετικά, αυτά που ήθελε ο Πορτογάλος. Αντίθετα, ο Ανδρούτσος μπήκε αμέσως στο κλίμα της αναμέτρησης και από το πρώτο κιόλας λεπτό έκανε αισθητή την παρουσία του. Για να αντιληφθείτε πόσα περισσότερα πράγματα έδωσε επιθετικά ο Ανδρούτσος, δείτε τα παρακάτω στοιχεία...

Ο Λαλά στο 45λεπτο που έπαιξε είχε 37 ενέργειες, από τις οποίες οι 25 ήταν επιτυχημένες σε ποσοστό 68%. Ο Ανδρούτσος από την πλευρά του έκανε 58 ενέργειες και οι 41 ήταν σωστές, σε ποσοστό 71%, σύμφωνα με τα στοιχεία του wyscout. Αυτό δείχνει πόσο πιο πολύ συμμετείχε στο ματς ο Έλληνας ποδοσφαιριστής. Από εκεί και πέρα, ο Λαλά έκανε 20 στις 27 επιτυχημένες πάσες σε ποσοστό 74%, πραγματοποίησε μόλις μία σέντρα, βγήκε νικητής στις πέντε από τις οκτώ μονομαχίες στις οποίες ενεπλάκη (63%).

Ο Ανδρούτσος είχε περισσότερες επιτυχημένες πάσες, 33 στις 42 (79%), βγήκε νικητής σε πέντε από τις επτά μονομαχίες του (71%), ενώ πραγματοποίησε οκτώ σέντρες, άσχετα αν μία από αυτές ήταν επιτυχημένη. Αν εξαιρεθούν οι σέντρες του, σχεδόν όλες οι άλλες πάσες του ήταν αλάνθαστες, ενώ οι επτά στις οκτώ προώθησαν το παιχνίδι της ομάδας του. Δέχτηκε μάλιστα 31 πάσες από τους συμπαίκτες του, το οποίο δείχνει πόσο ενεργό ρόλο είχε στο παιχνίδι.

Αυτός δηλαδή έκανε οκτώ σέντρες και ο Λαλά μόλις μία, δείγμα του πόσο πιο επιθετικά έπαιξε σε σχέση με τον Γάλλο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι ο Ανδρούτσος συμμετείχε στη φάση του 1-1, αφού έπαιξε το 1-2 με τον Φορτούνη, ενώ όταν η ομάδα του έπαιξε με τετράδα στην άμυνα, αυτός γύρισε δεξιός μπακ.

Δείτε και το heatmap του Ανδρούτσου, που δείχνει πόσο πολύ κινήθηκε στο αντίπαλο μισό...

Όταν μετά το ματς ρωτήθηκε ο Ανδρούτσος για τη θέση του δεξιού μπακ, δήλωσε: «Αισθάνομαι πολύ καλά, μου αρέσει, θα κοιτάξω να γίνομαι όλο και καλύτερος, να διουλεύω για να καθιερωθώ».

Για το κείμενο χρησιμοποιήθηκαν στατιστικά δεδομένα από τo www.wyscout.com.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βόλεϊ: Πρωταθλητής Ελλάδος για 30η φορά ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός: Αποχώρησε από την Handball Premier

Φορτούνης vs ΠΑΣ Γιάννινα: Πάρε - βάλε (vid)

Τα 17 (!) πέναλτι του Ολυμπιακού, οι κακές αποφάσεις κι η πιο καθοριστική φάση!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα