ΑΕΚ: Αναζητεί αντίδραση στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, κοντά στην ομάδα Τσιγκρίνσκι και Μπακάκης!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Αναζητεί αντίδραση στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, κοντά στην ομάδα Τσιγκρίνσκι και Μπακάκης!

bet365

Στην ΑΕΚ είναι υποχρεωμένοι να αφήσουν πίσω τους τη συντριβή από τον Ολυμπιακό και να αντιδράσουν στον πρώτο ημιτελικό της Τετάρτης (7/4) με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο. Οι 22 που επέλεξε ο Μανόλο Χιμένεθ, κοντά στην ομάδα Τσιγκρίνσκι και Μπακάκης!

Η πολύ βαριά ήττα με 1-5 από τον Ολυμπιακό ταρακούνησε συθέμελα την ΑΕΚ, η οποία προσπαθεί να ανασυνταχθεί ενόψει της κρίσιμης συνέχειας. Η Ένωση έχει βάλει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή της έξοδο από το πρωτάθλημα, πέφτοντας πλέον στην πέμπτη θέση, ενώ ακολουθεί αύριο Τετάρτη (7/4) ο πρώτος μεγάλος ημιτελικός Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης επισκέφτηκε τη Δευτέρα το ξενοδοχείο στο οποίο έχει καταλύσει η ομάδα το τελευταίο 48ωρο και μίλησε με σκληρή γλώσσα στους κιτρινόμαυρους, αποφασισμένος για μεγάλες αλλαγές έπειτα από την ντροπιαστική αυτή ήττα. Ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης ήταν έξαλλος και κάλεσε τους πάντες να βελτιωθούν για την τελική ευθεία της σεζόν, αναλαμβάνοντας και ο ίδιος την ευθύνη.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος τελικά συνεχίζει στο τιμόνι παρά το βαρύ αυτό αποτέλεσμα, απευθυνόμενος στους παίκτες του, τους κάλεσε να ανασυνταχθούν και να βγάλουν αντίδραση και εγωισμό άμεσα. Χρόνος άλλωστε δεν υπάρχει καθώς η ΑΕΚ μόλις τρεις μέρες μετά το βαρύ σκορ στο ντέρμπι καλείται να βρει τα ψυχικά αποθέματα και να ορθώσει ανάστημα για να διεκδικήσει την πρόκρισή της στον τελικό, ενώ την Κυριακή υπάρχει και το επίσης κρίσιμο ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη για τα πλέι οφ.

Στο μέτωπο των απουσιών δεν έχει υπάρξει φυσικά κάποια διαφοροποίηση με τους «πονοκεφάλους» να διατηρούνται για τον Χιμένεθ. Άλλωστε ο Σεβιγιάνος τεχνικός δεν ήλπιζε σε κάποια επιστροφή για το ματς Κυπέλλου. Ο Τσιγκρίνσκι είναι ακόμα ανέτοιμος, οι Μπακάκης και Λάτσι έχουν τεθεί νοκ-άουτ από την περασμένη εβδομάδα, ο Σάκχοφ ταλαιπωρείται από κορονοϊό (θα ήταν μάλλον έτοιμος αν δεν έβγαινε δεύτερη φορά θετικός) και ο Σιμόες, όπως είναι γνωστό, δεν αναμένεται να κάνει την επανεμφάνισή του για φέτος ενώ επίκειται και η οριστική απόφαση για το αν θα προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση.

Πάντως, κοντά στην αποστολή που επέστρεψε στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει μετά την απογευματινή προπόνηση στα Σπάτα βρίσκονται τόσο ο Τσιγκρίνσκι όσο και ο Μπακάκης. Οι δύο ποδοσφαιριστές παρότι δεν είναι διαθέσιμοι, είναι μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στο πλαίσιο της συσπείρωσης που απαιτείται στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

Έτσι οι επιλογές είναι συγκεκριμένες και σε κάποιες θέσεις ως και μετρημένες για τον Χιμένεθ. Όσον αφορά τα πλάνα του πάντως αναμένονται αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό. Λογικά ο Νεντελτσιάρου θα επιστρέψει αντί του Χνιντ, ενώ οι Γαλανόπουλος, Αλμπάνης και Ανσαριφάρντ είναι πιθανό να βρίσκονται αυτή τη φορά στο αρχικό σχήμα. Κάτω από τα δοκάρια ίσως χρησιμοποιηθεί ο Τσιντώτας, όπως συμβαίνει στα ματς του Κυπέλλου.

Οι 22 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην αποστολή για τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ είναι οι Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Χατζηεμμανουήλ, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Σβάρνας, Χνιντ, Νταντσένκο, Μιτάι, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Σαρδέλης, Μαχαίρας, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα, Κοσίδης.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα