Τον κόσμο ποιος θα τον στηρίξει;

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Τον κόσμο ποιος θα τον στηρίξει;

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τον αποκλεισμό του Αρη και στέκεται στον Χουλιάν Κουέστα.

Είναι η τρίτη φορά που ο Κουέστα αποκλείει τον Άρη!

Έτσι ακριβώς όπως το γράφω χωρίς ίχνος υπερβολής. Κι αν συνεχίσουν στην διοίκηση να έχουν τα ίδια μυαλά, τότε σίγουρα θα υπάρξει και επόμενη φορά.

Όχι δεν προσπαθώ να στοχοποιήσω κανένα και καιρός να καταλάβουν όλοι ότι είναι ο ίδιος ο παίκτης που στοχοποιεί τον εαυτό του.

Να στηρίζουμε τον Κουέστα ακούω και διαβάζω δεξιά και αριστερά.

Να τον στηρίξουμε για μια ακόμη φορά και μετά τι;

Πόσες φορές θα στηρίξεις ένα παίκτη ανίκανο να στηρίξει τον ίδιο του τον εαυτό ;

Ένα ποδοσφαιριστή που αρνείται να διδαχθεί από τα λάθη του , που έχει απεμπολήσει το πιο σημαντικό στοιχείο για την καριέρα ενός τερματοφύλακα! Την εμπειρία!

Ο πολύπειρος τερματοφύλακας , γράφουν όταν αναφέρονται στο πρόσωπο του! Πως είναι δυνατόν όμως ένας ποδοσφαιριστής έμπειρος να υποπίπτει κάθε τόσο και μάλιστα σε κρίσιμες αναμετρήσει σε σωρεία παδαριωδών λαθών;

Δεν είναι στήριξη στο πρόσωπο του το γεγονός ότι παραμένει ακόμα στην ομάδα, ότι οι προπονητές του δίνουν ακόμα ευκαιρίες , δεν αποτελεί μορφή στήριξης η αύξηση στις χρηματικές του απολαβές;

Τι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδή;

Και μετά για να έχουμε καλό ερώτημα τι είναι ο Άρης; Ποδοσφαιρικός οργανισμός ή ίδρυμα υποστήριξης ατόμων με χαμηλή αυτοεκτίμηση;

Δηλαδή τι μου λέτε για να καταλάβω! Έχετε δώσει σε κάποιον τα κλειδιά για να φυλάει το σπίτι σας και εξαιτίας της επιπολαιότητας που τον χαρακτηρίζει το έχετε βρει τρείς φορές καμένο.

Θα τον συγχωρούσατε δηλαδή και θα του δίνατε για τέταρτη φορά τα κλειδιά;

Μπορούμε να αποφασίσουμε τουλάχιστον μέχρι να αντιληφθεί ο τελευταίος στην κερκίδα και ο τελευταίος στην διοίκηση ότι κάθε ευκαιρία στον Κουέστα είναι μια χαμένη ευκαιρία για την ομάδα;

Ο Άρης έχασε την ευκαιρία να αποκλείσει τον Ολυμπιακό μετά από 49 ολόκληρα χρόνια και γεμάτος αυτοπεποίθηση να συνεχίσει στον θεσμό αλλά και να πάει στο ντέρμπι της Κυριακής με την σιγουριά που χαρακτηρίζει μια ομάδα μετά από μια μεγάλη και ιστορική πρόκριση!

Και κάτι ακόμα ποιο σημαντικό από όλα τουλάχιστον για μένα προσωπικά.

Αυτόν τον κόσμο τον καταταλαιπωρημένο που καταπιεί πίκρες εδώ και πενήντα χρόνια ποιός θα τον στηρίξει επιτέλους;

Αυτόν τον κόσμο που ζεί μια ατελείωτη επανάληψη γεγονότων με τις ευκαιρίες να χάνονται κατά περιόδους η μια μετά την άλλη και μαζί με αυτές τα τρόπαια και οι διακρίσεις ποιός ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα τον στηρίξει έμπρακτα και ουσιαστικά;

Ή μήπως η στήριξη στον Κουέστα είναι πιο σημαντική από την στήριξη του κοσμάκι;

Καιρός λοιπόν ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και όσοι δεν μπορούν να πάνε σπίτια τους.

Ο Άρης οφείλει μέχρι το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων να στηρίξει τον παίκτη από την στιγμή που τον διατηρεί ενεργό , το ίδιο οφείλει να πράξει κι ο κόσμος και στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου να προχωρήσει στην λύση της συνεργασίας.

Αν στον Άρη δεν επικρατήσει η αυστηρότητα και ο ρεαλισμός η δεύτερη θέση θα αποδειχθεί πρόσκαιρη χωρίς αντίκρισμα.

Μόνο με την αυστηρότητα οι ομάδες προχωράνε φτάνουν ψηλά και εδραιώνονται!

Καιρός να το καταλάβουν όλοι!

Και πάνω από όλους η διοίκηση που τρία χρόνια τώρα αδυνατεί να δώσει λύση στο πρόβλημα ψάχνοντας μπαλώματα και φτηνές λύσεις στην πιο εύκολη θέση στον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Έτσι όπως το γράφω. Στη πιο εύκολη θέση! Και εξηγούμαι!

Δυο επιθετικοί ισάξιοι που αγωνίζονται στην ίδια θέση ή με τα ίδια αγωνιστικά χαρακτηριστικά υπάρχει τρόπος να χωρέσουν στην ενδεκάδα.

Δυο καλοί τερματοφύλακες όχι. Υπάρχουν εκατοντάδες δεύτεροι τερματοφύλακες στην αγορά που η απόσταση που τους χωρίζει από τους πρώτους είναι σχεδόν μηδενική! Δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο από το να τους προσφέρεις χρήματα και το κίνητρο να αποδείξουν ότι αξίζουν να είναι πρώτοι και πως τόσο καιρό χαραμίζονται.

Θέλετε ένα κλασικό παράδειγμα ; Αυτό του Αντώνη Νικοπολίδη!

Ο σπουδαίος αυτός τερματοφύλακας ο πιο σπουδαίος Ελληνας των τελευταίων χρόνων σε αυτή τη θέση βρισκόταν καιρό στην σκιά του μεγάλου Βάντσικ.

Ο Ολυμπιακός τον επέλεξε , του έδωσε κίνητρο και ξεκίνησε μαζί του την μεγάλη πορεία για τίτλους και κατακτήσεις.

Ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν πολλές. Αρκεί να είσαι διατεθειμένος να δώσεις χρήματα και όχι να τα σπαταλάς για να ανανεώνεις συμβόλαια “καμένων” παικτών!

Η στενομυαλιά και η στενοκεφαλιά της διοίκησης την οδήγησαν στις φτηνές λύσεις .

Ο θυμόσοφος λαός όμως συνηθίζει να λέει και οι περιστάσεις των δικαιώνουν , πως το φτηνό είναι και ακριβό!

Ας πληρώσει τώρα η διοίκηση ακριβά ένα ακόμα αποκλεισμό και ας κάτσει στον καναπέ να βλέπει να προχωρούν στους “4 “της διοργάνωσης τρεις ομάδες που τις έχεις βάλει από κάτω στην βαθμολογία και δεν έχεις κανένα μα κανένα λόγο αγωνιστικά να τις φοβάσαι.

Ας κάτσει μήπως επιτέλους και διδαχθεί από τα λάθη της.

Ειλικρινά μόνο τον κόσμο λυπάμαι! Κανέναν άλλον!!!

ΥΓ: Ο Μάντζιος (εξαιρετικός ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε το παιχνίδι) η ομάδα αλλά και ο κόσμος πονοκεφαλιάζουν για το ποιος θα κάτσει κάτω από τα γκολποστ στο ντέρμπι της Κυριακής γιατί έτσι όπως εξελίχθηκαν τα γεγονότα τα περιθώρια και οι επιλογές έχουν στενέψει ασφυκτικά. Ενός κακού μύρια έπονται.

ΥΓ: Θα τα έγραφα αυτά και θα τα ξαναγράψω ακόμα και αν ο Κουέστα στο ντέρμπι αποκρούσει τα άπιαστα και δέκα πέναλτι.

Γιατί μετά από μια μεγάλη εμφάνιση στο κάθε τόσο μαθηματικά θα ακολουθήσει στο εγγύς ή μακρινό μέλλον ένας ακόμη οδυνηρός αποκλεισμός.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!