ΑΕΚ: Πρόβλημα ο Μανόλο και απαιτείται λύση!

ΑΕΚ: Πρόβλημα ο Μανόλο και απαιτείται λύση!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στον Χιμένεθ ο οποίος μοιάζει να λειτουργεί σε βάρος του ίδιου και της Α.Ε.Κ. και γράφει για την ανάγκη για ξεκάθαρες κουβέντες ενόψει της συνέχειας.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Το έργο με το φετινό (αγωνιστικό) μαύρο χάλι της ΑΕΚ συνιστά ένα... ποτήρι που μοιάζει να είναι γεμάτο με δηλητήριο το οποίο για κάποιον λόγο, άγνωστο σε μένα, θα πρέπει να το πιούν όλοι όσοι βρίσκονται στο club μέσα -αλλά κυρίως οι έξω και γύρω από αυτό κι ας το αγαπούν παράφορα- μέχρι το τέλος. Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύεται από όσα (αδικαιολόγητα) πράττουν όσοι επιλέχθηκαν να αλλάξουν την κατάσταση στο αγωνιστικό από τη διοίκηση της ομάδας που έχει την απόλυτη ευθύνη, ο ίδιος ο Μελισσανίδης κοινώς!

Το περιμέναμε; Θα έπρεπε... Όφειλαν να το 'χουν προβλέψει οι άνθρωποι που λαμβάνουν τις αποφάσεις και να προστατέψουν το club; Ναι, ξεκάθαρα... Όμως αυτό δεν αρκεί για να δικαιολογήσει όσα είδαμε να συμβαίνουν στον Βόλο από τον Μανόλο Χιμένεθ σε επίπεδο καταρτισμού (απόλυτα φοβικής) ενδεκάδας και πολύ περισσότερο διαχείρισης της αναμέτρησης από τον πάγκο! Αν ήταν άλλος προπονητής θα ήμασταν βέβαιοι ότι είχε τοποθετηθεί στη τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ από... χέρι αντιπάλου για να της κάνει κακό!

Ειλικρινά όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου και παρακολουθώ την Ένωση από μικρό παιδί έως τώρα στα 44 μου δεν θυμάμαι να 'χω δει τέτοιο πράγμα από προπονητή σε βάρος της ομάδας του. Προσπαθώ να φέρω τις χειρότερες περιόδους στο μυαλό μου για να βρω κάτι που μου 'χε κάνει ανάλογη (αρνητική) εντύπωση. Αν εξαιρέσω το έγκλημα του Αλέφαντου που είχε κάνει αλλαγή στην αλλαγή τον Θωμά Μαύρο, δεν θεωρώ ότι προκύπτει κάτι χειρότερο από όσα είδα χθες να συμβαίνουν σε ματς ρεβάνς με μαξιλαράκι σκορ πρώτου αγώνα το 4-2...

Με την ΑΕΛ είχε γίνει ένα ματς που χάσαμε επί Φερέρ που έκανε αλλαγές και μάλιστα μαζεμένες και γενικά φάνηκε ένα... μπάχαλο (που έφερε και την απομάκρυνσή του τότε επί Νικολαΐδη), αλλά δεν έχει καμία σχέση με όσα είδαμε να συμβαίνουν στον Βόλο! Δεν θέλω να ψάχνω πίσω από κινήσεις και επιλογές αν κρύβεται κάτι άλλο απ' αυτό που βλέπω σε κάθε επιλογή προπονητή. Διότι θεωρώ ότι όποιος είναι στον πάγκο οφείλει να θέλει να προστατεύσει τη δουλειά του (όποια τέλος πάντων), τους ποδοσφαιριστές του και τον εαυτό του! Δεν θέλω να είμαι καχύποπτος και να ψάχνω να βρω μηνύματα πίσω από κινήσεις γιατί δεν πρέπει να συμβαίνει, όμως στο ματς με τον Βόλο ΔΕΝ δικαιολογείται τίποτα.

Αν δεν... γουστάρεις φεύγεις, δεν απαξιώνεις!

Τα πράγματα για μένα σε όλα τα ζητήματα είναι απλά. Αν κάποιος χαλάει το μυαλό του, ακόμη και χωρίς δική του ευθύνη, αν δεν αισθάνεται καλά εκεί που είναι και με όσα συμβαίνουν γύρω του, τότε το τίμιο και το σωστό είναι να φύγει! Αν δεν γουστάρει, έστω και δικαιολογημένα, καλύτερο είναι να το πει, να το συζητήσει με αυτούς που τον έφεραν και να τους πει ξεκάθαρα ότι τον απασχολεί και να την κάνει! Διότι απαγορεύεται να είσαι κάπου για να... είσαι και να μη δουλεύεις αφιερωμένος στο 100% στο αντικείμενό σου...

Εμένα αυτό μου έβγαλε ο Χιμένεθ στον Βόλο και επιπρόσθετα ότι επιμένει μέσα από κινήσεις να στηρίζει την άποψή του ότι δεν έχει ικανούς ποδοσφαιριστές. Το σέβομαι να το πιστεύει και να το φωνάζει. Δεν ξέρω τι κερδίζει με αυτό και το μόνιμο παράπονο «έχω και τους καλούς μου εκτός με τραυματισμούς» ειδικά με το δεδομένο ότι όσοι το ακούν μέσα στα αποδυτήρια (και το διαβάζουν) καταλαβαίνουν ότι δεν τους βλέπει καν και δεν θα παίξουν γι' αυτόν! Αλλά δεν έχει σημασία τι κερδίζει ο Μανόλο. Το ζήτημα είναι ότι δεν γουστάρει. Εφόσον συμβαίνει αυτό και μετατρέπεται σε κακό για την ΑΕΚ ο ίδιος και η διοίκηση πρέπει να το τελειώσουν!

Πάμε να πούμε δυο απλά πράγματα για χθες που τα σημειώσαμε και μετά το ματς (αλλά και στη διάρκειά του στο live της αναμέτρησης). Είναι ακατανόητο όταν έχει ένα τέτοιο μαξιλάρι πρώτου σκορ (4-2) να επιλέγεις να πας να παίξεις λες και έχεις απέναντί σου την Μπαρτσελόνα. Να βάλεις τρια χαφ, τον Μάνταλο αριστερό εξτρέμ (πόσες φορές θα δούμε το έργο αυτό χωρίς επιτυχία) με εντολή όταν αμυνόμαστε να γίνεται τέταρτο χαφ, για να επιχειρήσεις να κρατήσεις το μηδέν. Σε μια ομάδα για την οποία έχεις δεδομένο ότι δέχεται γκολ σε κάθε ματς με πιθανούς και απίθανους τρόπους! Επίσης πρέπει να απαγορεύεται αυτό απ' την ίδια τη διοίκηση του club.

Όφειλε η διοίκηση να έχει μιλήσει και πριν το ματς στον κόουτς (δυστυχώς πρέπει με αυτήν την επιλογή που έκαναν) και να του εξηγήσει τα αυτονόητα. Αφού δεν το καταλαβαίνει από μόνος του, τότε απλά, του το επιβάλλεις: «Στον Βόλο πάμε για τη νίκη, θέλουμε γκολ, όχι να κρατήσουμε το μηδέν». Πράγμα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο και το ζητούμενο σε ένα club με την ιστορία και το ποδοσφαιρικό dna της ΑΕΚ! Δεν γίνεται για παράδειγμα να επιλέγεις να παίζεις με μια καλύτερη ομάδα όπως ο Αστέρας με 4-4-2 και ένα χαφ κόφτη και μετά να πηγαίνεις με τέσσερα χαφ στον Βόλο ενώ έχεις 4-2 υπέρ σου σκορ (έπρεπε να ψάξεις το γκολ και να τελειώσεις την υπόθεση χωρίς να ιδρώσεις) και χωρίς να το 'χεις δουλέψει με αποτέλεσμα να μην έχεις καν κατοχή της μπάλας!

Πρέπει να μιλήσουν πριν... συνεχίσουν, ή τελειώσουν...

Στην ΑΕΚ πρέπει να γίνει... χθες μια κουβέντα με τον Μανόλο Χιμένεθ και να ζητήσουν εξηγήσεις για τα ακατανόητα που συνέβησαν στον Βόλο και πριν απ' αυτό το ματς. Διότι ο Ισπανός γίνεται πρόβλημα και απαιτείται σε κάθε πρόβλημα η λύση του... Να τον κάνουν να εμπεδώσει πως το να απαξιώνεις ποδοσφαιριστές (και μετά να τους έχεις ανάγκη) και να... καις παίκτες είναι έγκλημα σε βάρος της ομάδας. Παίκτες όπως ο Τάνκοβιτς, ο Αλμπάνης, ο Νταντσένκο (που αν θεωρείς ότι δεν έχει στοιχεία που απαιτεί η θέση που παίζει η υποχρέωσή σου σαν προπονητής είναι μία: δούλεψε τον για να τα αποκτήσει, αλλιώς τι κάνεις εκεί;), ο Γκαρσία (διότι θα καεί κι αυτός όπως πάει), ο Σιμάνσκι που τρέχει αδικαιολόγητα προς κάθε κατεύθυνση από την επιθυμία του για προσφορά, σύντομα θα καούν...

Να μιλήσουν ανοιχτά για όλα αν αυτό απαιτείται και να προχωρήσουν ή να τελειώσουν άμεσα διότι μπροστά μας υπάρχουν αν θυμάμαι καλά 14 ματς και έτσι ΔΕΝ πας πουθενά! Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μικρή σημασία έχει η άποψη του κάθε ένα από εμας. Διότι ο κόσμος σου λέει «εμπαθής είναι ο Τσακίρης» και οκ να το δεχτούμε. Όσα έγιναν χθες δείχνουν πρόβλημα και σκοπό! Ίσως να αναδείξει ότι είναι κακό το ρόστερ, ότι δεν στηρίζεται, ενδεχομένως να έχει ακούσει πράγματα για το μέλλον του και να μην του άρεσαν που δεν το γνωρίζω. Μπορώ να ψάξω όσες δικαιολογίες χρειάζεται για τον Χιμένεθ, αλλά δεν δικαιολογείται το χθεσινό. Έκανε εγκλήματα σε βάρος του εαυτού του και το πιο σημαντικό σε βάρος της ΑΕΚ!

Κάτι που αποδείχτηκε με τον καταρτισμό της 11άδας αλλά και κύρια με τις αλλαγές που έκανε! Διότι είδαμε τον Βασιλαντωνόπουλο που δεν τον ήθελε να μπαίνει και μάλιστα εξτρέμ... Θυμηθάκαμε τον Χνιντ και πού; Στα χαφ... Βάλαμε τον Χριστόπουλο που το παιδί είναι φορ να παίξει εξτρέμ και για να λέμε βάζουμε πιτσιρικά και σε ματς με σκορ 4-2 δεν επιλέξαμε να προστατέψουμε κανένα χαφ μας τη στιγμή που έχουμε δυο στα... πιτς (Γαλανόπουλο – Σιμόες), αλλά τους ρίξαμε όλους μέσα (Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Σάκχοφ και με ρίσκο να τραυματιστεί για να λέμε τα δικά μας) για να ΜΗΝ παίξουμε ορθολογικά με 4-2-3-1 και να ψάξουμε το γκολ όπως επιβάλλει και επιτάσσει η ιστορία της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ τέλειωσε το ματς -και ευτυχώς ο Βόλος ήταν κακός και δεν βρήκε δεύτερο γκολ και το πρώτο από λάθος Τσιντώτα το βρήκε- με τριάδα στην επίθεση Χριστόπουλο, Μαχαίρα και Βασιλαντωνόπουλο. Αν δεχόταν γκολ θα έπρεπε με τη συγκεκριμένη τριάδα που ΔΕΝ έχει παίξει ποτέ μαζί να ψάξει να βρει γκολ και με τον Χνιντ στα χαφ αντί του Μάνταλου. Νομίζω ότι εθελοτυφλούμε αν δεν αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι άλλο ήθελε να μας πει ο Χιμένεθ και ότι δεν είχαν σκοπό οι συγκεκριμένες επιλογές. Δεν γίνεται όμως να επιτρέπει στον εαυτό του να το κάνει αυτό ο Ισπανός τεχνικός και στην ΑΕΚ που δεδομένα αγαπάει... Δεν του φταίει σε κάτι η ίδια η ομάδα και δεν μπορεί να 'χει παράπονο απ' το πως του 'χει συμπεριφερθεί το club έως τώρα.

Μπράβο στον Σβάρνα. Ήταν ο κορυφαίος και ας παίζει στη θέση που ΔΕΝ πρέπει...

Photo Credits: Κώστας Τόπας

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...